maritbet girişmaritbet
DASK’tan yüzde 20 indirim

DASK’tan yüzde 20 indirim

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), süresi dolan zorunlu deprem sigortası poliçelerini 30 gün içinde yenileyenlere yüzde 20 indirim fırsatı sunuyor

İnşaat ruhsat tarihi 2007 yılı veya sonrası olan binalardaki konutlar, tarife fiyatı üzerinden yüzde 10 indirimden de yararlanabiliyor. Her iki fırsattan aynı anda yaralanıldığında indirim oranı yüzde 30'u buluyor. DASK Yönetim Kurulu Başkanı Selamet Yazıcı, zorunlu deprem sigortalı konut oranını yüzde 36'ya yükselttiklerini ve yeni dönemde poliçe yenilemelerine odaklandıklarını söyledi. 

Hedeflerinin hem Afet Sigortaları Kanunu'nun 18 Ağustos 2012'de yürürlüğe girişinden itibaren bir yılda zorunlu deprem sigortalı konutlarda sağlanan yüzde 4S amşı korumak hem de sisteme yeni sigortalılar eklemek olduğunu belirten Yazıcı. "Afet Sigortalan Kanunu, zorunlu deprem sigortasının yaygınlaşmasında önemli bir dönüm noktası oldu. Kanunla birlikte tapu ve konut kredisi işlemişine ek olarak elektrik ve su aboneliği işlemlerinde de zorunlu deprem poliçesi aranmaya başlandı. Bir yılda 2 milyon yeni konut sahihi zorunlu deprem sı zonası yaptırdı. Amacımız bunun devamlılıklarını sağlamaktır." dedi.

Ankara Ticari Hayat

Yorum Yaz