maritbet girişmaritbet
Dara Antik Kenti'ndeki galeri mezar ziyarete açıldı

Dara Antik Kenti'ndeki galeri mezar ziyarete açıldı

Mardin'in Dara Antik Kenti'ndeki kazı çalışmalarında gün yüzüne çıkarılan galeri mezar ve su sarnıcı ile zindan ziyarete açıldı.

Roma döneminde yüzlerce kişinin bir arada gömüldüğü galeri mezar ve su sarnıcı ile zindan ziyarete açıldı.
Mardin Valisi Mustafa Yaman ile Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, merkez Artuklu ilçesinde bulunan bağlı Dara Antik Kenti'ni ziyaret etti.

Kazı çalışmaları neticesinde gün yüzüne çıkarılan tarihi mezar, su sarnıcı ve zindan ziyarete açıldı.

Yaman, yaptığı açıklamada, antik kentin yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olduğunu söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Mardin Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Müze Müdürlüğünce tarihi kentin yapılan çalışmalar neticesinde hizmete açıldığına işaret eden Yaman, antik kentin ülkenin en önemli mekanlarından biri olduğunu kaydetti.

"Dara Mahallemiz ve burada tescilli olan kültür varlıklarımız, gerçekten ülkemiz için bir hazine değerindedir. O nedenler Mardin'e gelen bütün misafirlerin burayı görmelerini arzu ediyoruz." ifadesini kullanan Yaman, çalışmaların devam edeceğini aktardı.

Göreve ilk geldiğinde "Sabredin Mardin, ülkenin en huzurlu kenti haline gelecek" ifadesini kullandığını belirten Yaman, "Sağolsun devletimiz, hükümetimiz ve bakanlığımız her türlü desteği verdi ve artık bölgede huzur ön planda. Mardinimiz huzurlu bir şehir haline geldi." diye konuştu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Dara Antik Kenti'ndeki galeri mezar ziyarete açıldı
  • 23.05.2017 09:03

Dara Antik Kenti'ndeki galeri mezar ziyarete açıldı

Mardin'in Dara Antik Kenti'ndeki kazı çalışmalarında gün yüzüne çıkarılan galeri ...