maritbet girişmaritbet
Bursa'daki Yalı Konak gençlerin uğrak yeri haline geldi

Bursa'daki Yalı Konak gençlerin uğrak yeri haline geldi

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan sivil mimarlık örneği Yalı Konak, gençlerin en önemli buluşma noktası haline geldi.

Kısa sürede gençlerin önemli uğrak yeri haline gelen Gemlik Gençlik Merkezi'ni ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yaklaşık 2 milyon TL'ye mal olan çalışmalarla Yalı Konak'ın Gemlik sahiline büyük bir değer kattığını söyledi. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz da ilçede gençlerin bir araya geleceği ve kültürel amaçlı hizmet verecek mekan sıkıntısı yaşandığını hatırlatarak, bu eksikliğin Yalı Konak ile giderildiğini vurguladı.

Tarihi ve kültürel miras çalışmalarını merkezin yanı sıra tüm ilçelerde hız kesmeden sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Gemlik ilçesinde harabe halindeki bir eseri daha ayağa kaldırarak kültürel etkinliklere ev sahipliği yapacak bir merkeze dönüştürdü. Daha önce Paşa Konağı'nı restore ederek ayağa kaldıran, Balık Pazarı'nı modern bir buluşma noktası haline getiren ve Balık Pazarı Hamamı'ndaki restorasyon çalışmalarını hızla sürdüren Büyükşehir Belediyesi, sahildeki Yalı Konak'ta da restorasyonu tamamlandı. Kamulaştırma ve restorasyonla birlikte yaklaşık 2 milyon TL'lik yatırımla Gemlik Gençlik Merkezi olarak hizmet vermeye başlayan tarihi konak, başta üniversiteliler olmak üzere kısa sürede ilçe gençliğinin önemli buluşma merkezi haline geldi.

Gemlik'e değer kattı

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, beraberindeki Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ile birlikte, ilçe gençlerinin en önemli buluşma mekanı olan tarihi konağı ziyaret etti. Tarihi konak içinde oluşturan kütüphaneyi gezen Başkan Altepe, gençlerle sohbet edip, onların sorunlarını dinledi. Gemlik sahilindeki önemli sivil mimarlık örneği Yalı Konak'ın harabe halde ve yıkılmak üzere olduğunu hatırlatan Başkan Altepe, “Öncelikle 4 katkı bu özellikli binayı kamulaştırıp, satın aldık. Daha sonra yaptığımız restorasyonla tarihi konak aslına uygun olarak restore edildi. Yaklaşık 2 milyon TL'ye mal olan çalışmalarla tarihi konak şimdiden ilçede sosyal ve kültürel hayata renk kattı. Ayrıca Gemlik sahili de önemli bir değere kavuşmuş oldu.

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz da özellikle üniversite gençlerinin buluşabileceği bir mekan eksikliği yaşandığını ve Yalı Konak ile bu sorunun ortadan kaldığını belirterek katkıları nedeniyle Başkan Altepe'ye teşekkür etti.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü'ne 4 minareli cami!
  • 17.10.2017 09:51

Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü'ne 4 minareli cami!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son Bursa mitinginde yapılmasını istediği ...

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden trafiğe yeni çözüm!
  • 01.10.2017 13:45

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden trafiğe yeni çözüm!

Bursa’da trafiğin düğüm noktalarından biri olan Orhaneli kavşağı ile Acemler ara ...

Karacabey'e yapılan ulaşım yatırımı 32 milyon TL’yi aştı
  • 30.09.2017 16:29

Karacabey'e yapılan ulaşım yatırımı 32 milyon TL’yi aştı

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Karacabey’e yapılan ulaşım yatırımları ...

Bursa'nın yapı stoğu daha güçlü hale geliyor
  • 27.09.2017 09:55

Bursa'nın yapı stoğu daha güçlü hale geliyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yıkımlarla kent nefes alırken, ay ...

Cilimboz'da ulaşım etabı tamamlanıyor
  • 24.09.2017 11:36

Cilimboz'da ulaşım etabı tamamlanıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Cilimboz Deresi etrafındaki dere ıslah ve çevre düz ...

Demirtaşpaşa İlkokulu’ndaki yenileme çalışmaları hızlandı
  • 22.09.2017 14:28

Demirtaşpaşa İlkokulu’ndaki yenileme çalışmaları hızlandı

Bursa’da kent merkezindeki ilk günkü orijinalliği ile yeniden yapılan Demirtaşpa ...