maritbet girişmaritbet
Bursa Büyükşehir Belediyesi, Yıldırım’da 75. Yıl Parkı'nı kullanıma açtı

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Yıldırım’da 75. Yıl Parkı'nı kullanıma açtı

Bursa'yı sağlıklı ve yaşanabilir bir kent haline getirmek isteyen Büyükşehir Belediyesi, Yıldırım'da yapılan parklara bir yenisini daha ekledi

75. Yıl Mahallesi'nin içerisinde yer alan 75. Yıl Parkı, törenle hizmete açıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği törene; Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, AK Parti Bursa İl Başkanvekili Cemalettin Torun, Yeni Sölöz Belediye Başkanı Güngör Özhan, Büyükorhan Belediye Başkanı Selami Selçuk Türkmen, Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala, 75. Yıl Mahalle Muhtarı Figen Ermantaş, belediye bürokratları ve siyasiler katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 75. Yıl Parkı ve çevre düzenlemesiyle Yıldırım'ın yeni bir park alanına daha kavuştuğunu söyledi. Bursa'nın tüm ilçelerini yaşanabilir ve sağlıklı bir kent haline getirmek için yoğun çaba sarf ettiklerini belirten Başkan Altepe, "Bu çalışmalarda en çok ihtiyaç duyduğumuz şey yeşil alanlardır. Bizler de hedefin gerçekleşmesi için sürekli kamulaştırma yapıyoruz. Binaları yıkarak, alanları kamulaştırarak yeşil alan ya da park yapımına zemin hazırlıyoruz" dedi. Bursa'da yeşil alan, park ve yollar için son 4 yılda 320 milyon TL'lik kamulaştırma yaptıklarını, bu rakamın kentte bugüne kadar yapılan kamulaştırma bedelinin iki katı fazlası olduğunu hatırlatan Başkan Altepe, "Böylelikle yaklaşık 2 milyon metrekarelik alanı kamulaştırdık. Ortaya çıkan alanları da park, yol ve yeşil alan yapımı olarak değerlendirdik" diye konuştu.

75. Yıl Parkı'nın Yıldırım'ın en nezih buluşma, nefes alma mekanlarından biri olacağını kaydeden Başkan Altepe, "75. yıl Mahallesi'ndeki 7000 metrekare alan düzenlendi. 75. Yıl Parkı'nda 4 bin 500 metrekare yeşil alan oluşturuldu. Parke ve kauçuktan oluşan yaya yollarıyla kaplanan parka, 3 bin 500 adet çiçek ekildi. Yaşlı ağaçlarla bezenen parkta; 1 takım çocuk oyun grubu, 1 takım da spor-fitness aletleri vatandaşın kullanımına sunuldu." diye konuştu. Dikilen yaşlı ağaç ve çiçeklerle parkın önümüzdeki Mart ayında yemyeşil bir görüntüye kavuşacağını söyleyen Başkan Altepe, "10 yıl boyunca meclis üyeliği yaptığım, sokaklarını karış karış gezdiğim Yıldırım'a bir park daha kazandırmanın gururu içerisindeyim. Yıldırım; yaşanabilir, sağlıklı bir ilçe olma yolunda önemli bir hizmet daha aldı. İnşallah bu park,  bölge sakinleri için bambaşka bir görüntü, farklı bir imkan olacak. 75. Yıl Parkı Yıldırım'a, hemşerilerimize ve Bursa'ya hayırlı olsun" şeklinde konuştu. Başkan Altepe, her yapılan hizmetin bir sonraki hizmeti tetiklediğini belirterek, yapılacak daha çok işin bulunduğunu vurguladı.
Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin ise, Büyükşehir Belediyesi'nin de desteğiyle Yıldırım'da yapılan park sayısının 764'e ulaştığını açıkladı. İlçelerinde bugüne kadar 320 park yapıldığını, göreve geldikten sonra bu rakamı hızla yukarıya çektiklerini anlatan Keskin, "Daha geçen hafta Erguvan Parkı'nı, ondan önce de Şeb-i Aruz ve Fetih parklarını hizmete açtık. Yeşil alanların artırılması ve parkların yapılması konusunda verdiği destekler nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe ve ekibine teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun" açıklamasında bulundu. 75. Yıl Mahalle Muhtarı Figen Ermantaş da gün geçtikte değişen ve gelişen Yıldırım için Başkan Altepe ve Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin'e teşekkür etti. Konuşmaların ardından parkın açılış kurdelesi, protokol üyeleri tarafından kesildi. Başkan Altepe, parktaki spor aletlerini Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin'le birlikte test etti.

 

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bursa'da Süleyman Çelebi Türbesi'nin bulunduğu alanda külliye yapılacak
  • 16.11.2021 11:38

Bursa'da Süleyman Çelebi Türbesi'nin bulunduğu alanda külliye yapılacak

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Başkanlık Konutu ile etrafını ka ...

Bursa Şehir Hastanesine raylı sistemle ulaşım projesinde saha çalışması başladı
  • 01.12.2020 13:08

Bursa Şehir Hastanesine raylı sistemle ulaşım projesinde saha çalışması başladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Şehir Hastanesine kesintisiz ulaşımın sağ ...

Restore edilen 2 asırlık bina gençlik merkezi olacak
  • 23.06.2021 16:53

Restore edilen 2 asırlık bina gençlik merkezi olacak

Bursa'da restore edilen 2 asırlık bina gençlik merkezi olarak hizmet verecek. ...

Bursa Hanlar bölgesi için acele kamulaştırma kararı
  • 24.04.2021 13:56

Bursa Hanlar bölgesi için acele kamulaştırma kararı

Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi için verilen Cumhurbaşkanı Erdoğan imzalı acele k ...