maritbet girişmaritbet
Bu yazın en güzel tatilini siz yapın!

Bu yazın en güzel tatilini siz yapın!

Bayramın yaklaşmasıyla tatil planları da sıklaştı. En güzel yaz, ileride anlatılacak o benzersiz anıların yaşandığı yazdır.

O da güzel bir seyahatten geçer. Yola çıkmanın zamanı... İster sevdiklerinizle, ister tek başınıza.

TURKUVAZIN TARİFİ KAPUTAŞ

Kalkan ile Kaş arasındaki o kıvrımlı yolda ilerlerken, deniz bir taş atımı mesafede. Bu eşsiz manzaraya dahil olan Kaputaş Plajı ‘turkuvaz' ne demekmiş, anlayacağınız yer. Tam da buradaki yol çalışmalarında dört işçi hayatını kaybetti, değerini bilin.

en güzel tatil

Nerede kalınır

Şık tercih: Lukka Hotel, Kaş, 2 kişi, gecelik 500 TL'den başlayan fiyatlarla
Bütçe tercihi:Club Antiphellos, Kaş, 2 kişi, gecelik 105 TL'den başlayan fiyatlarla. 
(Booking.com)

TRAKYA'DA GÜNE BAKIN

en güzel tatil

İstanbul'dan neredeyse çıkar çıkmaz kendinizi günebakan tarlaları arasında bulacaksınız. Aşağı hattı izleyip Tekirdağ'a yönelseniz de yukarıdan Kırklareli'ne doğru ilerleseniz de temmuzda çiçeklenmeye başlayan sarı-yeşil tarlalardan geçeceksiniz. Bu manzarada araba kullanmak bir eziyet değil, düpedüz keyifli. Tüm Trakya'yı gönlünüzce gezin, finali de birinci hattan giderseniz deniz kenarında Şarköy'de, ikincisinde ‘yavaş şehir' Vize'de yapın (Ya da Istrancalar'ın nefis orman manzarasına da girerek Bulgaristan sınırı yakınlarındaki İğneada'da denize çıkın).

DOĞU GEZMEKLE BİTMEZ

en güzel tatil

Türkiye'nin doğusu bir seyahate sığmaz, gezmekle de bitmez. Ahlat'taki Selçuklu mezarları, Nemrut Krater gölü, Doğubayazıt'ta 100 yılın emeğiyle yapılmış İshakpaşa Sarayı, Kars yakınlarında binlerce yıllık geçmişten ses veren Ani Harabeleri, Tunceli'de Pülümür Vadisi'nin muhteşem doğası ve Doğu'da yazın simgesi Munzur Çayı... Liste uzayıp gidiyor, Doğu Anadolu'nun sunduğu alternatifler bitmiyor. İstediğinizi seçin ya da uzun bir seyahatle hepsini birden görün... Boydan Boya Doğu Anadolu Turu, Anı Tur, her Pazar hareket, 6 gece 7 gün, 1119 TL'den başlayan fiyatlar... (0850 300 02 64)

HEP DÖNECEK KADAR GÜZEL KARADENİZ

en güzel tatil

O her yaz söylediğiniz “Artık bu yaz da Karadeniz'i görelim” lafını hayata geçirmenin zamanıdır. Zaten bir defa gittikten sonra hep Karadeniz'e dönmeye devam edeceksiniz. Trabzon'da Ayasofya Kilisesi ve Atatürk'ün köşkü, Maçka'da Sümela Manastırı, Çat Vadisi'nde Zilkale ve Palovit Şelalesi, Çağlayan Vadisi'nin zamana direnen konakları ve hepsi de aylarca kalınacak kadar güzel onlarca yayla... Karadeniz bekliyor. Kısa Doğu Karadeniz Turu, Tamzara Tur, yaz boyu, 3 gece 4 gün, 820 TL (0212 251 98 64).

SİNOP'TA DELİ DALGALAR

en güzel tatil

28 şelaleden oluşan Tatlıca Çağlayanı... 1070 metre yükseklikteki İnaltı Mağarası, İskandinav fiyordlarını aratmayan Hamsilos Koyu... Sabahattin Ali'ye ‘Dışarıda deli dalgalar / Gelir duvarları yalar / Beni bu sesler oyalar / Aldırma gönül aldırma' dizelerini yazdırmış, tarihin tanığı Sinop Cezaevi... Hem kültüre hem lezzete düşkünlere hitap eden seyahat firması ‘Gezgin Damaklar', 16-19 Temmuz'da Sinop ve çevresine bir tur düzenliyor. Seyahatte tadabilecekleriniz arasında pazılı tepsi böreği, cevizli Sinop mantısı, çiğbörek nokul, yerel soslarla hazırlanmış kuzu var. 3 gece 4 gün, 1400 TL'den başlayan fiyatlar (216 348 53 90)

SÜKUNET DURAĞI SELİMİYE

en güzel tatil

Tatilde hem deniz hem güzel bir seyahat hem de sükûnet arayanlara Selimiye... Bozburun Yarımadası'nı karadan ve denizden de dolaşmak kaydıyla... Sevdiğiyle ‘gerçekten' baş başa kalma fırsatı arayanlar için ideal. Bugünlerde de çok güzel ama yolunuzu Selimiye'ye eylülde düşürürseniz koca bir koy size kalıyor. Üstelik yeme içme alternatifleri de azalmıyor. Giderek yükselen bu rotayı ıskalamayın. Nerede kalınır: Loca Hotel (İki kişi gecelik, 300 TL'den başlayan fiyatlar).

HERKES İÇİN CUNDA

en güzel tatil

Ayvalık yakınlarındaki Cunda Adası, sadece deniz-güneş-kumsal değil... Rum mimarisinin nadide örneklerini barındıran sokakları, zeytin bahçeleri, UNESCO'nun dünya mirası listesindeki Pergamon Antik Kenti'yle, burası, her zevke ayrı hitap eden bir tatil yöresi. Nerede kalınır: Cunda'nın yenilerinden tasarım otel MOLA Cunda (2 kişi, gecelik 350 TL'den başlayan fiyatlar, misafirlerine bisiklet rotaları çizip, yoga seansları ve yelkenli turları da düzenliyorlar). Booking.com

Hürriyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bu yazın en güzel tatilini siz yapın!
  • 11.07.2015 09:14

Bu yazın en güzel tatilini siz yapın!

Bayramın yaklaşmasıyla tatil planları da sıklaştı. En güzel yaz, ileride anlatıl ...