maritbet girişmaritbet
Bosch Rexroth'tan ekskavatöre ince dokunuş!

Bosch Rexroth'tan ekskavatöre ince dokunuş!

Bosch Rexroth, kompakt tasarımlı ekskavatörlerde ‘akış paylaşımı sistemi (LUDV)’ni kullanıyor.

Dünyada ve Türkiye'de insanlara yaşayacakları yeni alanlar sağlamak için hızla konut inşa ediliyor. Bu da özellikle kentsel vadilerde ve şehirlerdeki sokak aralarında verimli bir şekilde çalışmak için manevra yeteneğine sahip, yüksek performanslı ve çok yönlü iş makinelerine ihtiyaç duyulmasına neden oluyor. Bu sebeple kompakt tasarım ekskavatörler, kazı, işleme ve tutma yaptıkları kentsel inşa alanlarında giderek daha çok kullanılıyor. Yasaların gerektirdiği emisyon değerleri sürekli olarak düşerken, kullanıcılar dar alanlarda birçok farklı görevden oluşan işlerini yapabilmek için daha hassas kontrole ihtiyaç duyuyorlar.

Ekskavatörün kalbi

Tahrik ve kontrol teknolojilerinde dünyanın önde gelen şirketlerinden biri olan Bosch Rexroth, iş makinesi üreticileri için de uygun çözümler sunuyor. 2012 yılında SX kontrol bloğu serisini iyileştiren, ardından RS12'yi piyasaya çıkaran Bosch Rexroth, kompakt tasarımlı ekskavatörlerde ‘akış paylaşımı sistemi (LUDV)'ni kullanıyor. Bu sistemde kontrol bloğu ve pompa, ekskavatörün güçlü kalbini oluşturuyor. LUDV sistemi, yapısı gereği mevcut motor gücünün kullanımını, kontrol yanıtının mükemmelliğini ve ekskavatörün hassasiyetini artırıyor. Ayrıca hidroliklerin tek devreli sistem olarak tasarlanması nedeniyle tasarım ve bakım açısından da ekonomik tasarruf sağlıyor. LUDV, yalnızca tek bir pompa gerektiriyor ve oldukça basit bir boru tesisatı düzeni sahip bulunuyor.

LUDV kullanan makine sayısı yüzde 50'ye ulaştı

Bosch Rexroth'un pazara sunduğu yeni kontrol bloğu sayesinde, kullanıcılar, kullandıkları ekskavatörün tasarımına bağlı olarak yüzde 10 ila 15 enerji tasarrufu yaparken aynı zamanda üretkenliği de artırabiliyor. 15 yıl öncesinde mobil iş makinelerinin yalnızca yüzde beşi LUDV sistemine sahipken, bugün makinelerin yarısı bu sistemi kullanıyor.

Manevra yeteneği arttı

Piyasadan gelen yoğun talep üzerine Bosch Rexroth 2014 yılında ekskavatörlere yönelik ürün portföyüne RS15'i de ekledi. Yeni ürün, sekiz ila on iki tona uygun şekilde geliştirildi. Daha fazla verimlilik ve sıkı kontrol sağlamak için kontrol bloğunun tasarımında değişiklikler yapıldı. Verimliliğin artırılmasıyla iç basınç kayıplarının azaltılması da artık bir zorunluluk haline geldi. Bunu yapmak için ÜRGE, kontrol bloğunun içerisindeki kanalların yollarını yeniden düzenlerken bir yandan da çaplarını genişletti. Uzun yıllardır sistemleri ve valfleri optimize etme konusunda kazandıkları deneyimler sayesinde Bosch Rexroth mühendisleri aynı zamanda manevra yeteneğini de geliştirmeyi başardılar.

Daha fazla verimlilik

Üreticiler, makinelerindeki sistem mimarisini değiştirmek zorunda kalmadan, yeni kontrol valflerinde değişiklik yaparken, makinenin hareketlerini güçlendirmek için aynı basınç düzeyinde daha fazla yağ hacmini sisteme verebilir. Her iki valfin de girişleri 350 bara kadar olan basınçlara dayanabilir. Bu durum, hidroliklerin tasarımında yeni perspektifler ortaya koyarken, sistem verimliliğinde de olumlu bir etkiye sahip bulunuyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bosch Rexroth'tan ekskavatöre ince dokunuş!
  • 23.09.2017 10:37

Bosch Rexroth'tan ekskavatöre ince dokunuş!

Bosch Rexroth, kompakt tasarımlı ekskavatörlerde ‘akış paylaşımı sistemi (LUDV)’ ...

Marmaray, Rota Teknik imzası taşıyor
  • 25.06.2014 10:05

Marmaray, Rota Teknik imzası taşıyor

Marmaray Tünel Havalandırma Elektropnömatik Kontrol Sistemi başarıyla devreye al ...

Bosch Rexroth’un İstanbul’daki ilk servis bayisi Ankatech açıldı
  • 13.06.2014 12:56

Bosch Rexroth’un İstanbul’daki ilk servis bayisi Ankatech açıldı

Dünyanın önde gelen uzman şirketlerinden Bosch Rexroth’un İstanbul’daki yeni ser ...

Bosch Rexroth’un Ankara’daki yeni bayisi Hidropol Mühendislik oldu
  • 11.03.2014 11:08

Bosch Rexroth’un Ankara’daki yeni bayisi Hidropol Mühendislik oldu

Kazakistan, Azerbaycan ve Gürcistan’da önemli projeler yürüten Hidropol Mühendis ...

Bosh Rexroth Çözümleri WIN 2014 Fuarı’nda teknolojilerini sergileyecek
  • 14.02.2014 10:45

Bosh Rexroth Çözümleri WIN 2014 Fuarı’nda teknolojilerini sergileyecek

Bosch Rexroth, 19-22 Mart 2014 tarihinde, İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’ ...

Bosch Rexroth, Ekonomi Oscarları’nın ikincilik ödülüne layık görüldü
  • 06.01.2014 14:47

Bosch Rexroth, Ekonomi Oscarları’nın ikincilik ödülüne layık görüldü

Bosch Rexroth, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından bu sene 40.’sı dü ...