maritbet girişmaritbet
Binali Yıldırım: Uzaya uydu gönderip enerji elde edeceğiz!

Binali Yıldırım: Uzaya uydu gönderip enerji elde edeceğiz!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye'nin hedeflerinden bir tanesinin de uzaya uydu gönderip enerji elde etmek olduğunu söyledi

Yıldırım, "Uzaya, güneş enerjisinden elektrik üreten güneş panelleri yerleştirip, buradan üretilecek enerjiyi radyo frekans dalgalarıyla yeryüzüne ulaştıracak bir projeyi gerçekleştirmeyi hedefliyoruz." dedi.

11. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Şurası'nın kapanışı Harbiye'deki İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. Kapanış programın Bakan Binali Yıldırım, yabancı bakanlar ve çok sayıda davetli katıldı.

Şurada 2023 hedeflerinin değerlendirildiğini belirten Yıldırım, "Dayandığımız ana hedef, Türkiye'nin 2023 genel görünümüdür. Genel görünümümü, 10 büyük ekonomi içerisinde yer alacağız. Bu ana hedefi ortaya koyduktan sonra, ulaşımla, eğitim, sanayi, sağlık, şehirleşme, teknolojik gelişmeler, ticaret ve sosyal devlet olma yönünde hedeflerimiz var. Yani insanın ihtiyacı olan tüm hedeflerin birleştiği nokta Türkiye'nin Cumhuriyetimizin 100. yılında büyük Atatürk'ün bize işaret ettiği çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmak ve dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline gelmektir. Bunu yeni yollarlar, yeni hızlı ve normal tren hatları, havaalanlarımızı hava taşımacığımızı büyüterek, denizlerimizi daha fazla kullanarak, içinde bulunduğumuz bilişim çağının imkanlarından yapacağımızı ortak çalışmalarla başaracağız." ifadelerini kullandı.

2023 hedefleri içerisinde uçak yapımı olduğunu da değinen Yıldırım, "2023 hedefimiz, bir bölgesel uçak yapımı ve uçurtulmasıdır. Bu hedef kararlaştırılmış bir hedeftir. Adımları da atılmıştır. Bu bölgesel bir projedir, sadece Türkiye'nin tek başına planladığı bir proje değildir. 3 bin km menzil içerisinde kalan bütün noktalara ulaşabilecek projeyi gerçekleştireceğiz. Benzer şekilde uydu yapılması konusunda da adımlarımızı atmış bulunuyoruz. 2018 yılında kendi imalatımız olan uydu yapıp yörüngesine göndermeyi hedefliyoruz. 2035 yılına kadar uzaya güneş enerjisinden elektrik üreten güneş panelleri yerleştirip, buradan üretilecek enerjiyi radyo frekans dalgalarıyla yeryüzüne ulaştıracak bir projeyi de gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Bu da bir vizyon projesi olarak şurada kararlaştırılmıştır." şeklinde konuştu.

Diğer projelerden de kısaca bahseden Yıldırım, "Yakın vadede gerçekleştireceğimiz projelerden bir tanesi de Kanalİstanbul projesidir. Çalışmaları başlamış olup bugünlerde adımları atılma noktasına gelmiştir. Çanakkale Geçiş Projesi de diğer bir projedir." diye konuştu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye genelinde ulaştırma ve haberleşme sektöründe 319 milyar liralık yatırım yapılacak
  • 17.01.2024 11:25

Türkiye genelinde ulaştırma ve haberleşme sektöründe 319 milyar liralık yatırım yapılacak

2024 Yılı Yatırım Programı'na göre, söz konusu ulaştırma ve haberleşme sektörü y ...

Bilişim Vadisi İzmir'in temeli atıldı
  • 29.03.2022 16:22

Bilişim Vadisi İzmir'in temeli atıldı

Betacons'un yüklenicisi olduğu, Türkiye'nin sivil teknolojiler, mobilite ve giri ...

Bakan Kurum, Ortahisar Millet Bahçesi'ni ziyaret etti
  • 03.09.2021 17:36

Bakan Kurum, Ortahisar Millet Bahçesi'ni ziyaret etti

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yı ...

"7 tepeli İstanbul'a 7'nci vaadimizi gerçekleştiriyoruz"
  • 26.06.2021 16:35

"7 tepeli İstanbul'a 7'nci vaadimizi gerçekleştiriyoruz"

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, “Kanal İstanbul Sazlıdere Köprüsü T ...

Bakan Karaismailoğlu: "İstanbul'da 5 hatta 91 kilometrelik metro yapımı devam ediyor"
  • 01.02.2021 16:30

Bakan Karaismailoğlu: "İstanbul'da 5 hatta 91 kilometrelik metro yapımı devam ediyor"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul'u Avrupa'nın ve dünyan ...