maritbet girişmaritbet
Başbakan açıkladı, Türkiye büyüme rekoru kıracak!

Başbakan açıkladı, Türkiye büyüme rekoru kıracak!

Başbakan Binali Yıldırım, 2017 yılı sonunda büyüme rakamlarının yüzde 7'yi bulabileceğini ve dünya rekoru kırılabileceğini ifade etti.

Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye'nin 2018'inin, 2017'den daha iyi olacağını belirterek, “Bunu kesinlik bir yere not edin. Büyüme hedefimiz en az yüzde 5.5. Bu yılın üçüncü çeyrek büyümesi de çift haneli olursa hiç şaşırmayın. Yıl sonu büyümesi 7 olursa yine şaşırmayın” dedi.

Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı (EGEV) öncülüğü Ekonomi Bakanlığı'nın desteği ile bu yıl ilk kez düzenlenen Ege Ekonomik Forumu, dün İzmir'de başladı. Forum'a Başbakan Binali Yıldırım'ın yanı sıra Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Yunanistan Ekonomi ve Kalkınma Bakanı Dimitri Papadimitriou, Yunanistan Kuzey Ege Eyalet Valisi Christiana Kalogirou, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun yanı sıra kentin önde gelenleriyle, iş dünyasının yabancı ve yerli temsilcileri katıldı.

“Türkiye olarak bize bir adım gelene iki adım yaklaşırız” diyen Yıldırım, “Ege'yi birlikte paylaştığımız Yunanistan Türkiye burası ortak coğrafyamız. Coğrafyamız biz seçmedik ama burada birlikte yaşayacağız sorunları ön plana çıkarmayacağız fırsatları ön plana çıkartacağız. Geçen haziranda Yunanistan'da yaptığımız ziyaretlerde Yunanistan Başbakanı Çipras'la çalışmalar yaptık. Önümüzdeki bir iki ay içerisinde Selanik'te başbakanlar, bakanlar bir araya gelip bölge ekonomisinde geldiğimiz düzeyi göreceğiz değerlendireceğiz” dedi.

BUNU NOT EDİN

İşadamlarına seslenen Yıldırım şöyle konuştu: “İşadamlarımız için ekonomik kararları almak kolay değil. Kararlarınızı alırken tabi ki 2018 ve daha sonrasına yönelik bir öngörü yapmanız lazım. O öngörü için bizden bir şeyler duymak istiyorsunuz. Nasıl hesap yapalım diye? Kısa bir süre önce orta vadeli planımız yayınlandı. Özeti; yatırım, iş, üretim, ihracat. Onun için Türkiye'nin 2018'i, 2017'den daha iyi olacak. Bunu kesinlik bir yere not edin. Enflasyon tek haneli olmaya devam edecek. Şunu söylemem lazım ki 3. çeyrekte Türkiye büyük bir ihtimalle G-20 içinde en fazla büyüyen ülke olacak. Belki dünyada da bir rekor yakalama ihtimalimiz var. Uluslararası kuruluşlar bir kez daha Türkiye'nin büyüme tahmininde sınıfta kaldılar.”

SELANİK, İSTANBUL İZMİR HIZLI TRENİ

Yunanistan Ekonomi ve Kalkınma Bakanı Dimitris Papadimitriu, Yunanistan'ın Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne (AB) entegre olmasını bütün kalbiyle desteklediğini vurgulayarak, “Türkiye'nin AB'ye giriş müzakerelerinin kesilmesi ne Türkiye'nin lehinedir ne de Yunanistan'ın lehinedir. Ekonomiden yola çıkarak, enerji, mal ve insanların serbest dolaşımını gerçekleştirebiliriz” dedi. Papadimitriu, Selanik, İzmir ve İstanbul arasında hızlı tren kurulabileceğini vurguladı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bilişim Vadisi İzmir'in temeli atıldı
  • 29.03.2022 16:22

Bilişim Vadisi İzmir'in temeli atıldı

Betacons'un yüklenicisi olduğu, Türkiye'nin sivil teknolojiler, mobilite ve giri ...

Bakan Kurum, Ortahisar Millet Bahçesi'ni ziyaret etti
  • 03.09.2021 17:36

Bakan Kurum, Ortahisar Millet Bahçesi'ni ziyaret etti

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yı ...

"7 tepeli İstanbul'a 7'nci vaadimizi gerçekleştiriyoruz"
  • 26.06.2021 16:35

"7 tepeli İstanbul'a 7'nci vaadimizi gerçekleştiriyoruz"

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, “Kanal İstanbul Sazlıdere Köprüsü T ...

"Üsküdar-Çekmeköy metrosu Ağustos ayında açılıyor"
  • 18.06.2018 10:47

"Üsküdar-Çekmeköy metrosu Ağustos ayında açılıyor"

Başbakan Binali Yıldırım, Çekmeköy'de vatandaşlara hitap etti. ...

"İmar barışı büyük bir reformdur"
  • 11.06.2018 16:20

"İmar barışı büyük bir reformdur"

AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, partisince Selimiye Mey ...