maritbet girişmaritbet
Ankara 19 Mayıs Stadyumu'nda yıkım süreci başlıyor

Ankara 19 Mayıs Stadyumu'nda yıkım süreci başlıyor

Mevcut 19 Mayıs Stadı'nın yıkılarak yerine 41 bin 923 bin kişilik yeni stadyum yapılacak olan 19 Mayıs Stadyumu’nun yıkım süreci başladı.

Daha önce Eskişehir yoluna yapılması planlanan yeni stadyum projesinden vaçgeçilmiş, mevcut 19 Mayıs Stadı'nın yıkılarak yerine 41 bin 923 bin kişilik yeni stadyum yapılması kararı alınmıştı.

19 Mayıs Stadyumu'nun yıkılmasına ilişkin projeye hız verildi. Stadın altında amatör kulüplere tahsis edilen odaların boşaltılması için girişim başlatıldı. Yaklaşık 50 kulübe gönderilen yazıda odaların boşaltılması için 25 Haziran tarihine kadar süre verildi.

Yetkililer, 19 Mayıs Stadyumu'nun yıkılmasına Ağustos ayında başlanacağını ve 41 bin 923 kişilik yeni stadyumun da 2 yıl içinde bitirilmesinin planlandığını kaydettiler.

AÇILIŞ İÇİN ÖZEL TURNUVA

Stadyumun açılışı dolayısıyla düzenlenen turnuvaya İstanbul'dan Fenerbahçe ve Galatasaray, İzmir'den Altınordu takımları davet edildi. Başkenti ise Ankaragücü temsil etti. Başlama vuruşunu Başbakan İsmet İnönü'nün yaptığı maçta Ankaragücü, Galatasaray'ı 2-1 yendi. Turnuvayı ise tüm maçlarını kazanan Fenerbahçe kazandı ve Ankara 19 Mayıs Stadyumu'nda kupayı kaldıran ilk takım olarak tarihe geçti.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ankara 19 Mayıs Stadyumu'nda yıkım süreci başlıyor
  • 08.06.2017 11:12

Ankara 19 Mayıs Stadyumu'nda yıkım süreci başlıyor

Mevcut 19 Mayıs Stadı'nın yıkılarak yerine 41 bin 923 bin kişilik yeni stadyum y ...