maritbet girişmaritbet
AND Gayrimenkul’den ‘Erişilebilir Türkiye’ projesine destek!

AND Gayrimenkul’den ‘Erişilebilir Türkiye’ projesine destek!

AND Gayrimenkul, Dünya Engelliler Vakfı ve Dünya Engelliler Birliği ile bir ilke imza attı.

Dünya Engelliler Vakfı (DEV Türkiye), Dünya Engelliler Birliği (WDU- World Disability Union) ve AND Gayrimenkul, engelli bireylerin temel ihtiyacı olan erişebilirlik konusunda gayrimenkul sektöründeki evrensel tasarım ilkelerini ve uygulamalarını esas alan önemli bir anlaşmaya imza attı. Bu anlaşmayla AND Gayrimenkul, tüm yapı ve projelerinde uluslararası geçerliliği olan UNION Çevre ve Yapı Standartları'nıesas alacağını kabul eden ilk gayrimenkul şirketi oldu.

AND Gayrimenkul Genel Müdürü Ali Baki Usta ve DEV Türkiye, WDU Başkanı Başkanı sanatçı Metin Şentürk'ün katılımıyla gerçekleştirilen imza töreni ile Türkiye'de eşi olmayan bir işbirliği yapıldı.

AND Gayrimenkul, bu anlaşmayla projelerinde engelli bireylerin temel ihtiyaçlarına erişebilmeleri için UNION Çevre ve Yapı Standartları'nı uygulayacağını açıkladı. Daha önce 2017 yılı içerisinde çevre, insan hakları, çalışma standartları ve yolsuzlukla mücadele gibi alanlarda Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi (UN Global Compact) sözleşmesine imza atan AND Gayrimenkul, tüm iş modelini bu ilkere göre uygulama kararı alarak bir ilke imza atmıştı. Sivil toplum örgütleri ve kurumsal sektör iş birliği anlamında bir ilk olan bu anlaşmayla, AND Gayrimenkul sektörüne taşımaya çalıştığı uluslararası standartlara bir yenisini daha eklemiş oldu.

‘Erişebilir Türkiye' projesi, DEV Türkiye ve WDU'nun katkılarıyla tüm kurum ve kuruluşlarda engelli bireylerin topluma aktif bir biçimde dahil olmaları ve güvenli bir hayat sürmeleri sosyal amacını taşıyor. ‘Erişebilir Türkiye' projesiyle engelli bireylerin evi, okulu, işyeri ve sosyal hayatı arasında engelsiz bir ortamda yaşaması için uygun koşulları sağlamayı amaçlanıyor. DEV Türkiye ve WDU bu anlaşma kapsamında AND Gayrimenkul'e projelerinde uluslararası standartların uygulanması konusunda danışmanlık ve destek sağlayacak.

‘'Metrekarelerden başka değerlerimiz var''

İmza töreninde konuşan AND Gayrimenkul Genel Müdürü Ali Baki Usta anlaşmanın taraflarından biri oldukları için mutlu olduklarını ifade etti. Usta, “YAP–YAŞAT AND Gayrimenkul olarak projelerimizde esas aldığımız temel anlayış. Yaptığımız bu önemli anlaşmanın çıkış noktası da, bu amaca hizmet eden önemli bir adımdır. Her zaman, her yerde söylediğimiz bir şey var: Bizim metrekarelerden daha fazla önemsediğimiz değerler var. Yalnızca bina inşa etmenin ötesinde, odağımızda her zaman ve önce ‘insan' yer alıyor. Bu anlaşma olmazsa olmaz dediğimiz standartlarımızın bizi getirdiği bir sonuç aslında.” dedi.

AND Gayrimenkul'un uluslararası standartları gayrimenkul sektörüne getirme misyonuyla daha önce AND Kozyatağı projesinin Türkiye'nin British Safety Council- 5 Star İş Sağlığı ve Güvenliği Sertifikası almaya hak kazanan ilk ve tek binası olduğuna dikkat çeken Usta şunları söyledi: “Projelerimizi bu iş yapış şekli ve benimsediğimiz uluslararası standartlara göre inşa ettik, bundan sonraki süreçte de aynı anlayışla ilerleyeceğiz. Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi (UN Global Compact) ile de uluslararası birçok kuralı benimsediğimizi ve sürdürülebilir hale getireceğimizi de ilan ettik. Bu bakışla, tabi ki de engelli bireylerimiz için de uluslararası standartlara göre adım atmalıydık. Yaptığımız bu değerli iş birliği ile bu anlamda şirket olarak üzerimize düşen görevi ve daha fazlasını yerine getirmeye hazırız. Bu anlayış aynı zamanda tüm sektöre de yaymak istediğimiz kurumsal bir sorumluluktur. Standartlarımıza UNION Çevre ve Yapı Standartları'nı da ekleyerek ‘Erişilebilir Türkiye' için hep birlikte çalışacağız.'

Tüm sektörlere örnek

Gerçekleşen imza töreninde konuşan DEV Türkiye ve WDU Başkanı sanatçı Metin Şentürk ise “Erişilebilirliğin sosyal amacı, engelli insanların topluma adil ve aktif bir biçimde dâhil olmaları, bağımsız ve güvenli bir hayat sürmeleridir. Bu amaca ulaşmak için böylesine önemli bir anlaşmayı gayrimenkul sektöründen bir firmayla yapmış olmaktan mutluluk ve memnuniyet duyuyoruz. Gerçekten önemli bir adım attık. Yaptığımız bu iş birliğinin diğer sektörlere de örnek olmasını umuyoruz.” diye konuştu.

DEV Türkiye ve WDU'nun ortak “Erişilebilir Türkiye' hedefine AND Gayrimenkul ile yapılan kurumsal iş birliği ile daha rahat ve hızlı ulaşılacağını kaydeden Şentürk, “Bu anlaşma kapsamında AND Gayrimenkul'ün projelerinde uygulayacağı standartların yanında, biz de kendilerine WDU Mimari Proje Danışmanlık Merkezi, Ürün Danışmanlık Merkezi, Teşvik Amaçlı Tanıtım Danışmanlık Merkezi, UNION Standardı Sertifikasyonu veDoğru İletişim Danışmanlık Merkezi desteklerimizle profesyonel hizmet vereceğiz.'' diyerek projeye destek veren AND Gayrimenkul'e teşekkürlerini sundu.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ali Baki Usta, 16. Gayrimenkul Zirvesi'ni değerlendirdi!
  • 17.04.2018 17:45

Ali Baki Usta, 16. Gayrimenkul Zirvesi'ni değerlendirdi!

AND Gayrimenkul Genel Müdürü Ali Baki Usta, DNA temalı 16. Gayrimenkul Zirvesi'n ...

AND Gayrimenkul, Anadolu Efes'in resmi sponsoru oldu
  • 11.10.2016 17:05

AND Gayrimenkul, Anadolu Efes'in resmi sponsoru oldu

YAP-YAŞAT mottosuyla projeler üreten AND Gayrimenkul, Anadolu Efes Spor Kulübü i ...

Ali Baki Usta, sponsorluk detaylarını anlattı!
  • 11.10.2016 15:20

Ali Baki Usta, sponsorluk detaylarını anlattı!

AND Pastel projesiyle son dönemde dikkatleri üzerine çeken AND Gayrimenkul, Anad ...

Kadıköy ve Ataşehir, Kartal'a büyük ilgi gösteriyor!
  • 02.06.2016 17:37

Kadıköy ve Ataşehir, Kartal'a büyük ilgi gösteriyor!

AND Gayrimenkul Genel Müdürü Ali Baki Usta, AND Pastel projesine Ataşehir, Kadık ...

ABD'de ikinci el konut satışları nisanda beklenin aksine azaldı
  • 22.05.2021 10:50

ABD'de ikinci el konut satışları nisanda beklenin aksine azaldı

ABD'de ikinci el konut satışları, nisanda beklentilerin aksine düşüş göstererek ...

Şehir hatları vapurunda çıkan yangın söndürüldü
  • 29.03.2021 11:50

Şehir hatları vapurunda çıkan yangın söndürüldü

İstanbul'da Şehir Hatları Genel Müdürlüğü önündeki iskelede bağlı olan vapurun e ...