maritbet girişmaritbet
Murat Kurum: İşlerimizi tam gaz devam ettirdik

Murat Kurum: İşlerimizi tam gaz devam ettirdik

Emlak Konut Genel Müdürü Murat Kurum, 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra işlerini tam gaz devam ettirdiklerini dile getirdi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) cuntacı askerleri tarafından yapılan hain kalkışmanın ardından ekonomiyi ve konut satışlarını canlandırmak için ilk hamleyi Emlak Konut GYO yapmıştı. Milletin iradesiyle bertaraf ettiği darbe girişiminin ardından vatandaşa tarihi kampanyalar düzenleyerek teşekkür ettiklerini vurgulayan Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum ile darbe gecesi yaşadıklarını ve sonrasında konut sektöründe başlattıkları kampanya atağını anlattı.

Deprem beklenirken, 15 Temmuz depremi oldu 

"15 Temmuz'u unutmak istiyoruz. Ülkem adına büyük utanç, üzüntü duyuyorum. Halen 15 Temmuz'un etkilerini, olumsuzluklarını kapatmaya çalışıyoruz. Deprem beklenirken, 15 Temmuz depremi oldu. Aradan 1 yıl geçti, her anlamda zarar gördük. Gerçekten güçlü bir ülkeyiz. Allah inşallah böyle acılar bir daha yaşatmaz."

Tüm çalışanlarımızı sokağa çıkarmak istedik 

"İnanamadık. O akşam evdeydik, televizyonlarda alt yazılar çıkmaya başladı ama biz tatbikat falan yapılıyor zannettik. Sonra saatler 22:00'ye geliyordu ve gördük ki olaylar ciddi. Sonra şirkete geldik. Şirketimizde 2 tane bayrak vardı. Ülkemize, bayrağımıza sahip çıktığımızı göstermek adına bayrakları yarıya indirdik. Sonra köprüye gitmeye karar verdik. O saatte şirkette çalışan arkadaşlarımız vardı. Tüm şirket orada olalım dedik. Hemen organize olduk. Mail yoluyla da tüm çalışanlarımızı sokağa çıkardık.

Havaalanına gitmek istedik, gidemedik çünkü köprüyü kapamışlardı. Saat 01:00 -02:00 civarı İlhan Varank'ın şehit olduğunu duyduk. Çok üzüldük. Daha sonra saat 02:00 - 03:00 gibi geri döndük İlhan Varank' ın yakınları oradaydı onlarla görüştük, teselli ettik. Köprü açıldıktan sonra havaalanına gittik."

İşlerimizi tam gaz devam ettirdik

"Pazartesi gününden itibaren işlerimizi tam gaz devam ettirdik. Tüm finans sistemi çalıştı. Biz de tüm yüklenicilerimizle iletişime geçtik, toplantılar yaptık. Müteahhitlerimize, 'Boşluk verilmeyecek ve işimize devam edeceğiz. Ekonomiyi işler ve güçlü tutacağız. Şantiyelerde işler devam edecek, hiç kimse işten çıkarma yapmayacak' dedik. Ciddi anlamda Emlak Konut olarak her şeyin normale döndüğünü belirtmek amaçlı kampanyalar başlattık. Tüm inşaat sektörü destek verdi. Vatandaşımız mutlu oldu. Bu süreçte Emlak Konut olarak üzerimize düşen tüm görevleri yaptık ve yapacağız."

Tarihi kampanya başlattık

"30 projede 15 bin konut ve ticari üniteyi kapsayan tarihi kampanya başlattık. Vatandaşımız bu kampanyaya öyle çok ilgi gösterdi ki... Daha ilk 3 günde 600 konut satıldı. Talep bu kadar yoğun olunca 1 ayda bitirmek için başladığımız kampanyayı yılsonuna kadar uzatma kararı aldık. Ağustos ayı içerisinde satış rekoru kırdık. Yılın ilk yedi ayında yapılan satışın neredeyse aynısı sadece kampanya dahilinde ağustosta gerçekleşti. Kampanya satış verilerine göre 407 bin metrekare toplam satış, 1 milyar 960 milyon lira ciro ve 2 bin 547 adet de bağımsız bölüm satışı gerçekleşti."

Sabah/Seda Tabak

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Adıyaman'da kaba inşaatı tamamlanan deprem konutlarında dış cephe çalışmaları başladı
  • 24.07.2023 14:42

Adıyaman'da kaba inşaatı tamamlanan deprem konutlarında dış cephe çalışmaları başladı

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Adıyaman'da, Toplu Ko ...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nda devir teslim töreni yapıldı
  • 05.06.2023 13:43

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nda devir teslim töreni yapıldı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına getirilen Mehmet Özhaseki, ba ...

Bakan Kurum, depremzedeler için yapılan köy evlerinin görüntülerini paylaştı
  • 23.05.2023 16:33

Bakan Kurum, depremzedeler için yapılan köy evlerinin görüntülerini paylaştı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gaziantep'in Nurdağı ...

Bakan Kurum'dan, Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi paylaşımı
  • 11.05.2023 11:53

Bakan Kurum'dan, Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi paylaşımı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabınd ...

Bakan Kurum: ''İstanbul'da, 5 yıl içerisinde riskli bina kalmayacak''
  • 09.05.2023 11:32

Bakan Kurum: ''İstanbul'da, 5 yıl içerisinde riskli bina kalmayacak''

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Üsküdar Belediyesi Me ...

Depremzede çocuklar için sahaya çıktılar
  • 04.05.2023 11:22

Depremzede çocuklar için sahaya çıktılar

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Süper Lig'in yıldız f ...