maritbet girişmaritbet
Toprak testiler geri dönüyor!

Toprak testiler geri dönüyor!

Toprak testilere tekrar merhaba demeye hazır mısınız?

Eskiden sıklıkla kullanılan, günümüzde ise alternatif seçeneklerin artması sebebiyle pek de rağbet görmeyen toprak testiler bir kere daha hayatımıza girdiler. Özel bir kıvama getirilmiş çamurun, şekillendirilmesi ve fırınlanması ile meydana gelen bu topraklar kapların en iyi özelliği terleme yapmaları.

Yapım aşamasında bu toprak kapların içine sır sürülmediği takdirde, suyu ince bir tabaka halinde dışarı sızdırması doğaldır. Dışarıya çok hafif sızan bu su, sıcak hava nedeniyle buharlaşır ve bu da testideki suyu soğutur. Terleme denen bu olay testilerde istenen bir durumdur. Bu sayede suyunuz soğuyacağı gibi testi içindeki su da dışarıdaki oksijenle buluşur ve suyunuzun kalitesi artar. 

Son dönemlerde BPA içeren materyallere tepki artmış durumda. Hafif olması ve kolay taşınması sebebiyle tercih edilen bu BPA'lı kapların cinsiyet bozukluğu ve kanser gibi bir takım hastalıklara yol açtığı, sağlığı tehdit eden hijyen dışı materyaller oldukları kabul ediliyor. BPA kimyasal bir bileşendir ve sert plastiklerin içinde bulunur.

İşte bu sebepten doğmuş bir talep olsa gerek ki toprak damacanalar gündemimize girdiler. Çeşitli boyutlarda tasarlanan bu toprak damacanalar BPA içeren malzemelerden çok daha sağlıklı ve hijyenikler. Aldığınız zaman tek yapmanız gereken şey toprak kabınızda 24 saat boyunca su bekletmek. İlk kullanımdan önce uygulanan bu işlem testinizin toprağındaki zararlı materyalleri terleme yoluyla atacak ve testinizi hijyenik olarak kullanıma hazır hale getirecektir.

Bu toprak kaplar testilerden mi ibaret diye sorabilirsiniz. Hayır, tabii ki değil. Toprak güveçler, sütlaç kapları, yoğurt kapları, su kupaları, çaydanlıklar ve tandırlar gibi çeşitleri de var. 

toprak testiler

Son dönemde ev hanımları daha sağlıklı olduğunu düşündükleri için yoğurtlarını toprak kaplarda mayalıyorlar. Toprak kaplarda pişen et ve sebze yemeklerinin diğer tencerelerde pişen yemeklerden daha lezzetli olması ev hanımlarını güveç denilen toprak tencere kullanımına teşvik ediyor.

toprak testi kumbara

Toprak kapların hediyelik eşya ve süs eşyası olarak kullanılması da oldukça yaygın. Tamamen göze hitap eden ve zaman zaman topraktan yapılma olduğunu bile bakarak anlayamadığınız eşyaların sayısı hayli fazla. Bu kadarla da kalınmamış ve toprak testiden kumbara da yapılmış. Tek kullanımlık olan bu kumbaralar, dolduğu zaman kırılmak suretiyle açılabiliyorlar. Bu durumda sizin kumbarayı dolmadan önce açmanıza engel oluyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Toprak testiler geri dönüyor!
  • 03.09.2016 14:35

Toprak testiler geri dönüyor!

Toprak testilere tekrar merhaba demeye hazır mısınız? ...