maritbet girişmaritbet
Odalarımızı hangi renge boyayalım?

Odalarımızı hangi renge boyayalım?

Tek tip ev modeli sevmeyenler, ev içinde değişik ruh halleri yaşamak isteyenler için farklı olacağını düşündüğümüz renk tonlarını oda oda açıklıyoruz.

Evinizdeki odalar için farklı birer badana rengi seçmeye çalışıyorsanız, odaların işlevini mutlaka göz önüne almalısınız. Odayı ne için kullandığınızı ve neden orada bulunduğunuzu irdelemek, uygun renk paletini seçerken size yardımcı olacaktır. Badana rengini belirlemeye çalıştığınız odada en çok hangi aile üyesinin zaman geçirdiğini ve ikinci olarak da odayı kimlerin daha sık ziyaret ettiğini düşünün. Odanın ne sıklıkta kullanıldığını kendinize hatırlatmak da fikir verebilir.

Mutfak: Sarı

sarı boyalı mutfak

Mutfak tüm ailenin bir araya toplandığı bir alandır ve renginin de mutluluk verici pozitif bir enerji yansıtması gerekir. Bu nedenle sarı gibi parlak, neşe verici ve gün ışığının üzerinde enerjik yansımalar oluşturabileceği bir renk mutfağınız için ideal bir seçim olacaktır.

Banyo: Deniz köpüğü yeşili

banyo deniz köpüğü yeşili

Deniz köpüğü yeşili; mavi ve yeşil arasında huzur verici ve dinlendirici bir renktir. Banyoda bu rengi kullanarak spa benzeri bir atmosfer elde edebilirsiniz. Banyo gibi günlük hayatınızda sık sık kullandığınız ve zaman geçirdiğiniz bir alanda sakinleştirici ve rahatlatıcı bir atmosfer oluşturmalısınız. Deniz köpüğü yeşili tonlarında duvarlar da size bu konuda yardımcı olacaktır.

Yatak odası: Gümüş

yatak odası gümüş

Gümüş renginden kastımız elbette metalik parlak gümüş rengi değil, bundan ziyade daha cinsiyetsiz bir imaja sahip gri paletinde yer alan natürel aydınlık yansımaları olan bir açık gridir. Bu tona feminen detaylar eklemek çok kolaydır ama ton karşıdan bakıldığında maskülen havasını da yitirmeyecektir. Her iki cinsin paylaştığı bir yatak odası için dengeli bir atmosfer istiyorsanız bu rengi favorileriniz içine alın.

Salon: Karamel

salon karamel

Salonunuz için badana rengi seçerken, tercihinizi doğal toprak tonlarından yana kullanmanızı öneriyoruz. Öyle bir renk seçin ki; zaman içerisinde mobilyalarınız değişirken duvarlar aynı kalmasına karşın, badananızın tonu her tür eşya ile uyumlu olsun. Karamel rengi duvarlar birçok farklı ton ve tipte mobilya ile uyumludur, Ayrıca kışlık veya yazlık dekorasyonunuza göre de kendine has özgün bir duruşa sahip olacak bir jokerdir. Kahverengi alt tonu ile birçok farklı varyasyonda kullanılabilen karamel, çocuklarınızın parmakları ile duvarda iz bırakmasına karşın da dayanıklıdır ve böylelikle tam bir aile tonudur da diyebiliriz.

Yemek odası: Kızılcık

kızılcık yemek odası

Kızılcık, son derece zengin ve yoğun bir renktir. Kızılcık tonu kırmızının tüm özelliklerini barındırmasına karşın kırmızıdan daha asil ve resmi bir duruşa sahiptir. Genel olarak kırmızı ve tonlarının insanların iştahını açıcı bir özelliği bulunmaktadır. Yemek odası gibi aile yemeklerinin ve resmi davetlerin göz bebeği olan bir mekânı, hem iştah açıcı etkisi hem de kırmızının canlılığını taşımasına rağmen aynı zamanda son derece asil ve ağır başlı bir imaj da yansıttığı için kızılcık rengine boyayabilirsiniz.

Home ofis: Çini mavisi

çini mavisi

Evinizde çalışıyorsanız yani bir home ofisiniz varsa, bu mekânda oldukça zaman geçiriyor olmalısınız. İçerisinde uzun zamanlar geçirilen mekânların genel olarak insanı rahatlatıcı renklerde boyanması tavsiye edilmektedir. Home ofisinizi içerisinde gri barındıran soluk mavi tonları ile boyarsanız rahatlatıcı ve sakinleştirici bir etki elde edersiniz evet ama aynı zamanda enerji düzeyiniz de düşecektir. Ancak çivit mavisi gibi bir mavi tonu tercih ederseniz bu ton enerji düzeyinizi azaltmadan size bir ferahlık ve sakinlik kazandıracaktır.

Çamaşır odası: Çimen yeşili

çamaşır odası çimen yeşili

Çamaşır odası gibi küçük alana sahip olan mekânlarda canlı bir renk seçmeli ve o rengi en parlak hâli ile kullanarak etkili bir vurgu oluşturmalısınız. Çimen yeşili hem son derece canlı ve parlak görünmekte hem de insana doğal bir temizlik hissi vermektedir.

Bodrum: Kemik

Bodrum katları genelde basık ve boğuk bir atmosfere sahiptir ve en iyi ihtimalle çok az gün ışığı alabilirler. Bu alanı daha ferah, davetkâr ve sıcak görünebilmesi için beyazın bir tonu olan ve kahverenginin uzaktan akrabası konumunda bulunan kemik rengi ile boyatabilirsiniz. Kemik rengi son derece açık bir renktir ancak içerisinde minik bir kahverengi efekti barındırması dolayısıyla son derece davetkâr ve sıcak bir imaja sahiptir.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Odalarımızı hangi renge boyayalım?
  • 23.10.2016 09:54

Odalarımızı hangi renge boyayalım?

Tek tip ev modeli sevmeyenler, ev içinde değişik ruh halleri yaşamak isteyenler ...