maritbet girişmaritbet
Mutfak dekorasyonu nasıl yapılır?

Mutfak dekorasyonu nasıl yapılır?

Mutfak dekorasyonu yapmaya karar verdiniz. Bunu en doğru nasıl yapmanız, nelere dikkat etmeniz gerektiğiniz çok iyi belirlemeniz gerekli.

Mutfağınızı dekore ederken hem şıklığına hem de kullanımına önem vermelisiniz. Mutfak dolaplarının modelini ve rengini belirlerken mutfağın ne kadar ışık aldığına ve büyüklüğüne bakarak karar vermelisiniz.

Mutfak dekorasyonunda küçük ve az ışık alan mutfaklarda asla koyu renk mutfak dolaplarını tercih etmemelisiniz. Çünkü bu az ışık alan ve küçük olan mutfağınız çok kasvetli ve olduğundan daha küçük görünecektir. Küçük mutfaklar dekore ederken açık renk mutfak dolaplarını tercih etmeniz çok doğru bir tercih olur. Hem aydınlık hem de geniş gösterecektir. Ayrıca dolaplarınızın içini daha aktif kullanmak isterseniz bol çekmece ve raflı modeller bir çok eşyanızı almasını sağlayacağından küçük mutfağınızda daha rahat kullanım alanı yaratmış olursunuz.

Büyük mutfakların dekorasyonunda renk seçeneği daha geniş olacaktır. Ayrıca mutfağınızın şekline uygun ara tezgah koyma şansınızda olabilir. Tezgahınızın altına yaptıracağınız mutfak masası daha aktif yer yaratmanızı sağlayacaktır.

Mutfak dekorasyonunda farklı renk kombinasyonuyla çok şık ve göz alıcı mutfaklar yaratabilirsiniz. Bu sayede hanımların en çok vakit harcadıkları yer olan mutfaklarda daha mutlu vakit geçirmelerini sağlayabilirsiniz. Evinize gelen konuklarınızın dikkatini çekebilirsiniz. Örneğin bordoyla krem ya da metalik renkler çok şık br hava yaratabilirsiniz. Ya da siyahın vazgeçilmez asaletiyle beyazın saflığını bir araya getirebilirsiniz. Daha spor ve dinamik mutfak dekorasyonunda canlı renkleri kullanabillirsiniz. Mesela fıstık yeşili, turuncu, kırmızı gibi renkleri kullanarak mutfağınıza daha spor ve cıvıl cıvıl bir atmosfer yaratabilirsiniz.

Mutfak dekorasyonunda kullanacığınız objelerde mutfağınızı şık ve hareketli görünmesini sağlar. Mutfak dekorasyonunda yapılılırken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. Bunlar;

*Feng Shui felsefesine göre ateşle su elementini birarada kullanılmaması gerektiğidir. *Ocağın bulunduğu duvarda asla pencere kullanılmamalıdır. *Mutfağınızın yeri asla arka tarafta karanlık boşluğa bakmamalı. *Mutfağın karşısında tuvaletin olmamasına dikkat edin. *Mutfak kapısı karşısında merdiven olmamalıdır.

dekorasyon.org

Yorum Yaz

Benzer Haberler

 VOQ, İtalyan dekorasyon anlayışını banyolara taşıyor
  • 06.03.2023 12:03

VOQ, İtalyan dekorasyon anlayışını banyolara taşıyor

Çok kültürlü yaşam tarzı, dekorasyon dünyasının trendlerine yön veriyor. Global ...

Katlanır çöp kovanızı mutfak dolabınıza asabilirsiniz!
  • 03.08.2022 13:20

Katlanır çöp kovanızı mutfak dolabınıza asabilirsiniz!

Gizmodern'in katlanabilir çöp kovası evinizi birçok bölümüne asılarak kullanılıy ...

Küresel ev dekorasyon pazarı 900 milyar doları zorlayacak!
  • 28.05.2022 17:37

Küresel ev dekorasyon pazarı 900 milyar doları zorlayacak!

Evde geçirilen sürenin artmasıyla yükselişe geçen dekorasyon sektörü, yapı ürünl ...

Dekorunuzu farklı konsollar kullanarak tamamlayın!
  • 03.03.2022 17:02

Dekorunuzu farklı konsollar kullanarak tamamlayın!

Salonunuzun dekorasyonunu konsol ile tamamlamak istiyorsanız işte sizler için de ...

Mutfakların çehresi dekoratif cam ve askı tasarımlarıyla değişiyor!
  • 22.02.2022 10:55

Mutfakların çehresi dekoratif cam ve askı tasarımlarıyla değişiyor!

Mutfak duvarlarınızda esnek raf ve askı sistemleri kullanarak esneklik kazanın. ...

Şık bir ev için halı modeli büyük önem taşıyor
  • 18.02.2022 15:32

Şık bir ev için halı modeli büyük önem taşıyor

Ev dekorasyonlarının vazgeçilmez olan halılar, mutfaktan salona, holden çocuk od ...