maritbet girişmaritbet
İşte evin değerini arttıracak 10 öneri!

İşte evin değerini arttıracak 10 öneri!

Evinizi daha iyi bir bedelle kiraya vermek ya da satmak istiyorsanız küçük değişiklikler yapmanın zamanı geldi.

Gayrimenkul sahibi olan bir yatırımcı, ev, daire ya da villasını satmak istediği zaman yatırımından kar etmek ister. Ancak ne yazık ki bazı gayrimenkuller eski ve bakımsız yapısı ile değerinin çok altında satılmak zorunda kalır. Özellikle eski binalarda söz konusu olan bu durum yatırımcıyı yeni arayışlara yönlendirir.

Yüksek kira geliri elde etmek ya da malı değerinde satmak için söz konusu gayrimenkulün bazı kriterleri karşılaması gerekir. Peki bunu sağlamak mümkün mü? Evinizi daha iyi bir bedelle kiraya verebilmeniz ya da satabilmeniz elbette mümkün. Ancak bunun için ev sahibi olarak önceden bazı hazırlıklar ve bazı değişiklikler yapmanız gerekiyor. Yapacağınız bu hazırlıklar ve değişiklikler hem evinizin cazibesini artıracak hem de yüksek bir getiri elde etmenizi sağlayacak. 

Şimdi gelelim neler yapılması gerektiğine. İşte evinizi daha iyi bir bedele satabilmenize yardımcı olacak ve işinizi kolaylaştıracak bazı ipuçları… 

1-    Öncelikle evinizi almak isteyen bir müşteri için ilk görüş ve ilk izlenim çok önemli… Bunun için de temizlik şart! Tadilat ve temizlik işlerini bitirmeli, evi pırıl pırıl yapmalısınız. Yani evi elden geçirmelisiniz. Eğer satılacak emlak henüz hiç yaşanmamış bir mekan ise inşaat pisliğinden arındırılmalıdır. Ayrıca düzenli olarak temizlenmelidir. Alıcı adayları ziyaret ettiğinde mekanı temiz ve taze havalanmış görmeliler. Yaşanan mekanları da rahatsız edici kokulardan uzak tutmaya dikkat edin.

Krem ve pembe tomlarında dekore edilmiş bir salon

2-    Evinizi kalabalık gösteren eşyalardan arındırın. Karmaşık ve dağınık bir görüntü, evinizi görmek isteyen müşterileri rahatsız edecektir. Ayrıca dağınıklık evinizin küçük görünmesine neden olacaktır. Kısacası mülkün değerini belirleyen en önemli unsurlardan birisi metrekaresidir. Alıcı adaylarının mekanı geniş ve ferah olarak algılamaları için kalabalık yapan eşyaları kaldırmanız ve var olanları da düzenli tutmanız gerekmektedir. 

Siyah beyaz renklerde dekorasyon edilen bir oda

3-    Tamir edilmesi gereken bölümleri onarın! Evinizdeki görünür problemleri tamir edin. Kapı kenarında veya camınızda bir çatlak, parkelerde ufak tefek tamirat işleri, orada burada alçı ve boya gerektiren ufak işlemler varsa bunları onarın. Kısacası mülk sahibinin alıştığı ve önemsiz gördüğü sorunlar alıcıları kaçırabilir. Ufak tamiratlar ile gayrimenkul alıcılar için çok daha cazip hale getirebilir.

4-    Eviniz kadar evinizin bulunduğu lokasyon da çok önemli! Evinizi görmeye gelenlere eviniz kadar onun konumunu da satın. Evi değerli kılan potansiyel cazibe merkezlerini araştırıp liste yapın. Örneğin, çevresindeki okullar, alışveriş merkezleri, ulaşım, spor merkezi, sinema, restoran hastane/sağlık ocağı, eczane, süpermarketler ve semt pazarı gibi önemli yakın yerler hakkında bilgi verin.

Manzarası olan modern tasarımlı bir ev

5-    Mutfak ve banyo, ev almak isteyenlerin en çok önem verdiği bölümlerden… Evinizin değerine direkt etki eden ve alıcıların çok dikkat ettikleri bu iki alan, temiz, bakımlı ve onarımlı olmalı. Kuşkusuz kimse koku problemi olan bir banyoya, eski görünümlü bir mutfağa olan bir evi kiralamak veya satın almak istemez.

Beyaz dekorasyonlu mutfak

6-    Evin boyası algıya etki eder. Odaları açık renge boyamanız mekanı daha büyük ve ferah gösterir. Aynı tonu bütün odalarda kullanmanız küçük odaları daha büyük gösterecektir. Ayrıca perdeler duvar rengi ile aynı tonda olur ise mekanı görsel olarak büyütürler. Derinlik algı evi görmeye gelenleri de etkiler. 

Bej rengine boyanmış bir ev

7-    Evde yapılan değişiklikleri belgeleri ile gösterin. Evi satın aldığınızdan itibaren içinde veya dışında yapılan yenilik ve tadilat, demirbaş değişikliği gibi yeniliklerin belgeleri evi satarken çok işinize yarayacak. Bu, hem evi alacak olan kişiye güven verecek hem de o kişiye parasının karşılığını almış olduğunu düşündürecektir. Müşterinin evin en önemli ihtiyaçlarının karşılandığını görmesi evin piyasa değerini artıracaktır. Örneğin, kombinin kısa süre önce yenilenmiş olması ve belgeyle kendisine sunulması müşteriyi memnun edecektir.

8-    Evinizin mevsimsel değişikliklere dayanıklı olması evinizin artı puan kazandıracak. Özellikle kış aylarında ısınmaya yönelik sorunların çözülmüş olması, bir evi en cazip yapan nokta olabilir. Bu yüzden yaşadığınız binada kış ayları için ısı yalıtımı yapılmış olması büyük değer sağlayacak. Isı yalıtımı ayrıca yaz mevsiminde de çok sıcaklarda evin serin kalmasını sağlayacaktır. Dış cephe yalıtımının yapılmış olması ve evin ısınmasında herhangi bir problem olmadığı takdirde evin piyasa değeri oldukça artacaktır. Eğer bu özelliklere sahip bir evde yaşıyorsanız satışta mutlaka belgelemeye dikkat gösterin.

9-    Aydınlatma da evi görmeye gelen müşteriler için önemli bir kriter… Aydınlık bir mekan her zaman daha çekicidir. Gayrimenkulünüzün alıcı adaylarına çekici gelmesini istiyorsanız aydınlatmanızı gözden geçirin, gerektiğinde ampullerinizin gücünü arttırın. Ayrıca panjurların ve perdelerin dışarıdan gelen güneş ışığını engellemesine izin vermeyin.

Güzel aydınlatması olan bir ev

10-    Taze çiçekler ve meyveler : Taze çiçekler ve yeşil bitkiler yaşanacak her mekana çekicilik katar. Taze meyveler de benzer bir etki sağlar. Mutfak büyük ise tezgah üstüne cam bir kaba portakallar ya da elmalar koymak iyi bir fikir olabilir.

Masada duran çiçekler

Son rötuşlar, ilk izlenim için çok önemli!

Evinizi görmeye gelecek olan müşterilerinizi ferah bir ev ile karşılaştırmak için önemli değişiklikleri yaptınız. Son olarak şu küçük rötuşlar oldukça etkileyici olacak. 

  • Potansiyel müşterileriniz gelmeden önce ortalığa son bir kez göz atın. Bunun için bir kaç dakika yeterli olacaktır. 
  • Klozet kapağınızın kapalı olduğundan emin olun. 
  • Serin havalarda evinizin ılık yatak odalarının serin olmasına dikkat edin. 
  • Hava aydınlık değilse ışıkları açın. 
  • Müşterileriniz gelmeden önce pencereleri açın, odalarınızı havalandırın. 
  • Temiz havlu, sabun ve yatak örtüleri kullanarak evinizde sıcak bir atmosfer sağlayın. 
     

Emine Pile/Emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İşte evin değerini arttıracak 10 öneri!
  • 06.10.2015 11:24

İşte evin değerini arttıracak 10 öneri!

Evinizi daha iyi bir bedelle kiraya vermek ya da satmak istiyorsanız küçük değiş ...