maritbet girişmaritbet
Patricia Urquiola mutfaklara yeni bir bakış açısı getiriyor

Patricia Urquiola mutfaklara yeni bir bakış açısı getiriyor

Dünyaca ünlü Patricia Urquıiola’dan Leısure Tasarım Serisi tüketicilerle buluşacak

Tüm dünyada sunduğu trendler ve sıra dışı tasarımlarla tanınan Patricia Urquiola, mutfaklar için yeni bir bakış açısıyla çok özel bir seri tasarladı. Leisure Patricia Urquiola Serisi, Nisan ayı itibarıyla Türkiye'de tüketicilerle buluşacak. Bu özel seri, tasarım tutkunlarını bir araya getiren bir dizi etkinlikle tanıtıldı. Etkinlikler kapsamında gerçekleşen konferansta; Urquiola, tasarım yaklaşımını akademisyenler, öğrenciler, mimarlar ve tasarım dünyasına merak duyan katılımcılarla paylaştı. Leisure Patricia Urquiola Serisi, mutfaklara en son teknolojiyi farklı bir tasarımla biraraya getiriyor. Tüm dünyada sağladığı trendler ve tasarımlarla tanınan Patricia Urquiola'nın tasarladığı ankastre fırın, ocak, davlumbaz, bulaşık makinesi ve buzdolabından oluşan bu çok özel tasarım serisi, Türkiye'de Nisan ayı itibarıyla belirli konsept mağazalarda tüketicinin beğenisine sunulacak. İtalya'nın Milano kentindeki stüdyosunda son yılların en çarpıcı tasarımlarına hayat veren Urquiola, alışılmamış bir ferahlığa sahip stilini minimalizm ile kombine ettiği çalışmalarında doğadan ilham alıyor.  Kendisini belli bir tarza sabitlemeyen tasarımcı, genellikle stil, şekil ve alıntıları karıştırarak, onları yeniden yorumlayarak ve onlara hayat vererek duygulara hitap ediyor.
mutfak dekorasyonu

Leisure Patricia Urquiola Serisi, tasarım tutkunlarını bir araya getiren bir dizi etkinlikle tanıtıldı. 10 Mart Pazartesi günü, İstanbul'da Rahmi M. Koç Müzesi'nde gerçekleştirilen lansman etkinlikleri kapsamında Patricia Urquiola, tasarım yaklaşımını akademisyenler, öğrenciler, mimarlar ve tasarım dünyasına merak duyan katılımcıların bir araya geldiği bir konferansla paylaştı. Konferansın ardından düzenlenen lansman etkinliğine, Türkiye'nin ünlü mimarları ile inşaat dünyasının önde gelen isimleri katıldı. 

Lansman etkinliğinde, Leisure Patricia Urquiola Serisi'nin yeni reklam filminin de ilk gösterimi gerçekleştirildi. Yönetmenliğini Nicolas Caicoya'nın, görüntü yönetmenliğini de pek çok uluslararası festivalde ödül kazanan Jose Luis Alcaine'nin yaptığı filmin çekimleri Milano ve Como'da gerçekleştirildi. 

Levent Çakıroğlu: “Patricia Urquiola'dan, evlerimizin kalbi olan mutfaklar için, teknolojiden veya tasarımdan ödün vermeyen ve ikisi arasında güçlü bir denge kuran, yepyeni ve özel bir seri”

Koç Holding Dayanıklı Tüketim grubu Başkanı ve Arçelik A.Ş. Genel Müdürü Levent Çakıroğlu, Arçelik'in ayrıcalıklı konumunun ve başarılarının arkasında, Ar-Ge, inovasyon, kalite, tasarım ve markanın temel faktörler olarak yer aldığını belirtti. Çakıroğlu, “Tasarım alanındaki çalışmalarımızı bir adım daha ileriye taşıyarak; yepyeni ve özel bir seri geliştirmeye ve bu özel projede, dünyanın en iyi tasarımcılarından Patricia Urquiola ile çalışmaya karar verdik” dedi. Levent Çakıroğlu; mutfakların sadece yemeklerin hazırlandığı ortamlar olmaktan çıkıp; ailelerin, arkadaşların bir araya geldikleri, birlikte keyifle vakit geçirdikleri yaşam alanları haline geldiğini ifade etti. Patricia Urquiola'dan, evlerimizin kalbi olan mutfaklarda keyifle kullanılabilecek; bu arada teknolojiden veya tasarımdan ödün vermeyen ve ikisi arasında güçlü bir denge kuran bir ürün serisi tasarlamasını istediklerini söyleyen Çakıroğlu, “Çalışma süresince; Patricia'nın tasarım yeteneğinin, teknoloji ile harmanlanarak, ürünlere yansımasına büyük bir hayranlıkla tanık olduk” dedi. Leisure Patricia Urquiola Serisini tüketicilerle buluşturmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Patricia Urquiola: “Tüketici davranışları ve ihtiyaçları, Arçelik ile hayata geçirdiğimiz işbirliğinde özel bir öneme sahip”

Arçelik A.Ş. ile ilk olarak 2012 yılında çalışmaya başladığını söyleyen Patricia Urquiola, evin kalbi olan mutfaklar için tasarlama fikrini ilk duyduğunda çok heyecanlandığını belirtti. Arçelik'in köklü geçmişinden ve yenilikçi anlayışından çok etkilendiğini, Leisure Patricia Urquiola Serisi'ne de bunu yansıttığını ifade eden Urquiola, “Türkiye, Doğu ve Batı arasında bir köprü vazifesi görüyor ve bu özelliği onu farklı kılıyor. Özellikle İstanbul'un her bir köşesi şaşırtıcı boyutlarda ilham verici,” dedi.

Tüketici davranışları ve ihtiyaçlarının Arçelik ile hayata geçirilen işbirliğinde özel bir öneme sahip olduğunu belirten Urquiola, günümüzde tüketicilerin ürünlerin değerleri ve etkileri konusunda çok daha farkındalık sahibi olduğunu, bu farkındalığın da sürekli gelişimi gerekli kıldığını vurguladı.

Tasarımın her gün sergilenen farklı davranış şekilleri ile yakından ilgili olduğunu ifade eden Urquiola sözlerine şöyle devam etti: “Tüketicinin algısı, tasarımın fonksiyonel tarafını oluşturuyor. Kullanıcı, obje ve yaşam alanını birbirinden bağımsız düşünmüyor. Tam da bu noktada gelecekte tasarımın hayatımızda çok daha önemli bir yer tutacağının altını çizmek istiyorum. Dijital iletişim dünyası sayesinde tasarım sürekli bir gelişim halinde. İnsanlar neyi neden tükettiklerinin daha çok farkında. Bu da tasarımın önemini günden güne artırıyor.”

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Mutfakların çehresi dekoratif cam ve askı tasarımlarıyla değişiyor!
  • 22.02.2022 10:55

Mutfakların çehresi dekoratif cam ve askı tasarımlarıyla değişiyor!

Mutfak duvarlarınızda esnek raf ve askı sistemleri kullanarak esneklik kazanın. ...

Mutfak tezgahlarını kullanırken dikkat edilmesi gerekenler neler?
  • 23.10.2021 16:49

Mutfak tezgahlarını kullanırken dikkat edilmesi gerekenler neler?

Mutfaklar, günümüzde yemek yenen alanların çok ötesine geçerek, sosyalleşmenin h ...

Yeni evlenecek çiftlere mutfak dekorasyon tüyoları!
  • 26.08.2021 10:33

Yeni evlenecek çiftlere mutfak dekorasyon tüyoları!

Düğün sezonunun açılması ve pandemi yasaklarının kalkmasıyla yeni evlenenleri, y ...

Z kuşağının mutfak dekorasyonundaki tercihleri belli oldu!
  • 25.08.2021 15:53

Z kuşağının mutfak dekorasyonundaki tercihleri belli oldu!

Her sektörün alışveriş kataloglarını belirleyen X, Y ve Z kuşağı, mutfak dekoras ...

Z kuşağı mutfak dekorasyonunda görsellik odaklı!
  • 09.08.2021 11:21

Z kuşağı mutfak dekorasyonunda görsellik odaklı!

Bodrum Mutfak Mobilya Kurucusu Mustafa Güneri, “Y kuşağı sade ve kullanışlı terc ...

Mutfak dekorasyonunda yeni trendler!
  • 28.09.2020 14:06

Mutfak dekorasyonunda yeni trendler!

Birçok boyutta alana uygulanabilen modüler mutfak tasarımlarından kareler yayınd ...