maritbet girişmaritbet
İstanbul'un merak edilen 10 AVM'si ne zaman açılacak

İstanbul'un merak edilen 10 AVM'si ne zaman açılacak

İstanbul'da hayata geçirilen birçok konut projesi, bünyesinde alışveriş merkezi de bulunduruyor.

İnşaat ve gayrimenkul sektörünün gelişmesiyle son yıllarda alışveriş merkezi sayısında da hızlı bir artış yaşandı. İstanbul başta olmak üzere birçok şehirde yeni AVM projeleri inşa edilirken, konut projeleri de farklı konseptler tasarlayarak AVM'lere yer veriyor. Büyük çaplı konut projelerinde yer alan AVM'ler ev sahiplerine farklı bir hayat sunuyor. Sizler için İstanbul'da hizmete açılacak bazı AVM projelerini derledik.

Mall of İstanbul AVM

30 Nisan 2014 tarihinde kapılarını açacak olan Mall of İstanbul AVM, Torunlar GYO tarafından hayata geçiriliyor. Mall of İstanbul konut projesinin içerisinde yer alan alışveriş merkezinde 350 mağaza, 148 bin 840 metrekare kiralanabilir alan ve 16 sinema bulunuyor. Projeyle birlikte dünyaca ünlü markalar İstanbul'a adım atmış olacak.

Koru Florya AVM

2014 yılının Haziran ayında kapılarını açacak olan Koru Florya AVM'de konut projesi kapsamında yükseliyor. TOKİ, Metal Yapı Konut, Aydınlı, Vizyonlife ve Arke ortaklığında inşa edilen projenin AVM bölümü 301 mağazadan meydana gelmekte. Konutların, ticari birimlere sadece 1 asansör uzaklığında olacağı Koru Florya AVM projesinde 60 bin metrekare kiralanabilir alan bulunuyor. Projede 2 bin 500 araç kapasiteli otopark yer almakta.

Rings İstanbul AVM

2014 yılının Mayıs ayında hizmete açılacak olan Rings İstanbul AVM 126 mağazadan meydana geliyor. Selin Yapı tarafından inşa edilen Rings İstanbul projesinde konutlarda yer almakta. 499 dairenin bulunduğu projede dairelerin teslimleri hemen gerçekleştiriliyor. AVM içerisinde dünyaca ünlü mağazalar, ticari birimler ve otopark  seçenekleri sunuluyor.

Akasya Acıbadem AVM

Saf Gayrimenkul tarafından hayata geçirilen Akasya Acıbadem projesi konut, ofis ve alışveriş merkezinden meydana geliyor. Amerikalı mimarlar grubu DDG tarafından tasarlanan Akasya Acıbadem AVM içerisinde 256 kiralanabilir mağaza, biri IMAX olmak üzere 10 sinema, konser ve tiyatro salonu gibi birçok seçenekten meydana geliyor. Akasya Acıbadem AVM açılış tarihi 6 Mart 2014 olarak belirlendi.

Atlas AVM Sultanbeyli

Sultanbeyli TEM bağlantı noktasında hayata geçirilmekte olan Atlas AVM Sultanbeyli projesi 2015 yılının ilk çeyreğinde açılacak. 55 bin metrekare kiralanabilir alana sahip olan AVM'nin müellifi Ergün Mimarlık. 1300 araç kapasiteli otoparkın bulunduğu projede toplam 140 mağaza yer alıyor.

Canpark AVM Ümraniye

40 bin metrekare alana sahip Canpark AVM Ümraniye projesinde kiralamalar tamamlandı. 130 mağazanın yer aldığı projenin açılış tarihi 28 Şubat 2014 olarak belirlendi. Projede ayrıca 200 odalı Hilton otel de bulunuyor. Ancak otel projesinde çalışmalar devam ediyor. 

Skyland İstanbul AVM

Eroğlu Gayrimenkul'ün ofis, otel, konut ve alışveriş merkezi konseptiyle hayata geçirdiği Skyld İstanbul projesi mimari tasarımıyla dikkat çekiyor. 2016 yılının Ağustos ayında tamamlanacak olan projenin AVM alanındaki dükkanlar için kiralama talepleri toplanıyor. 3 bin 500 araç kapasitesi bulunan proje otopark sorununu ortadan kaldıracak. AVM'nin en üst iki katında açık hava sevenler için restoranlar ve mağazalar bulunuyor. Yedi katlı yapıya sahip olan Skyland İstanbul AVM 10 salonlu sineması, mimarisi, mağazaları ve restoranlarıyla şehrin buluşma noktası olacak.

Vadi İstanbul AVM

Türkiye'nin en önemli projeleri arasında yer almakta olan Vadi İstanbul projesi konut, ofis, otel, AVM konseptine sahip. 70 bin metrekarelik alışveriş merkezinin yer aldığı projede dünyaca ünlü yüzlerce mağaza, sinema salonları, cafe ve restoranları, geniş otopark alanıyla şehrin vazgeçilmezi olacak. Eğlence ve kültürün yeni adresi olacak olan Vadi İstanbul projesinde ayrıca 760 metre uzunluğa sahip alışveriş caddesi ve 29 bin metrekare alana sahip cadde mağazaları bulunmakta. Kiralama işlemlerini Jones Lang LaSalle'nin yürüttüğü AVM'nin açılış tarihi Mayıs 2016 olarak belirlendi.

Akasya Park AVM

Ümraniye'de inşa edilmekte olan Akasya Park projesi ofis, AVM ve rezidanslardan meydana geliyor. 240 mağaza, 35 kafe ve restoran, 3 bin araç kapasiteli otoparka sahip olacak olan proje 3 milyon kişilik çekim alanı oluşturacak. 80 bin metrekare alana sahip olan ve 50 bin metrekarelik kiralanabilir ofis alanının bulunduğu proje 200 milyon dolar yatırımla yükseliyor.

Emaar Square AVM

Emaar tarafından Çamlıca'da hayata geçirilmekte olan Emaar Square projesin otel, residence, ofis ve AVM'den meydana geliyor. Projede yer alan Address Hotel 2016 yılında açılacak. Ancak projede konut teslimleri ve AVM açılış tarihi 2015 ilk çeyrek olarak belirlendi. Proje kapsamında yer alan AVM 100'ü yiyecek, içecek ve eğlence alanı olmak üzere 400 mağaza bulunuyor. Açık ve kapalı restoranlar, cafe ve mağazalarda AVM'nin diğer bölümlerini oluşturuyor. Ayrıca Fransızların ünlü alışveriş zinciri Galeries Lafayette, Demsa Group ile Türkiye'ye ilk kez Emaar Square projesiyle girecek.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Mall of İstanbul AVM foto galerisi yayında!
  • 05.06.2014 10:07

Mall of İstanbul AVM foto galerisi yayında!

Torunlar GYO tarafından inşa edilen ve 23 Mayıs'ta kapılarını ziyaretçilerine aç ...

Canpark AVM'de güvenli alışveriş dönemi!
  • 06.01.2021 09:39

Canpark AVM'de güvenli alışveriş dönemi!

Ümraniye Canpark AVM'de Covid 19 güvenlik önlemleri kapsamında alışveriş keyfi s ...

Eczacıbaşı Yapı Gereçleri’nde 2 önemli atama
  • 03.07.2020 09:57

Eczacıbaşı Yapı Gereçleri’nde 2 önemli atama

Eczacıbaşı Yapı Gereçleri'nde CEO’luk görevine Özgen Özkan, Pazarlama Direktörlü ...

Koru Florya projesindeki AVM hâlâ açılamıyor
  • 26.12.2017 09:47

Koru Florya projesindeki AVM hâlâ açılamıyor

298 konut ve bir alışveriş merkezinden oluşan Koru Florya projesinde inşaat bite ...

Mall of İstanbul'da bayrama özel "Efsane İndirim Günü"
  • 24.06.2017 12:16

Mall of İstanbul'da bayrama özel "Efsane İndirim Günü"

Mall of İstanbul AVM'de ziyaretçiler, bayrama özel yüzde 70'e varan indirimlerle ...

Mall of İstanbul, Gold Awards'a layık görüldü
  • 16.06.2017 17:03

Mall of İstanbul, Gold Awards'a layık görüldü

Uluslararası Alışveriş Merkezi Konseyi ICSC tarafından ‘En İyilerin En İyisi’ se ...