maritbet girişmaritbet
Bu projeler çarşı, pazarı ayağınıza getirecek

Bu projeler çarşı, pazarı ayağınıza getirecek

Konut sektöründe rekabet arttıkça inşaat şirketleri bir adım öne geçmek için yeni hamleler yapıyor. Bunlardan biri de ev sahiplerinin yaşamını kolaylaştıracak ve eğlenceli hale getirecek olan alışveriş merkezleri

 

Kaynak: Bülent YOLDAŞ/Sabah Emlak

 

Türkiye'nin nitelikli konuta olan ihtiyacı ortada. Araştırmalar Türkiye'nin yıllık 800 bin konut ihtiyacı olduğunu ortaya koyuyor. Gerek TOKİ, gerekse özel sektör son yıllarda hızlı bir konut üretimi sarecine girdi. İstanbul'da hemen hemen her semtte onlarca konut projesine rastlamak mümkün. Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında neredeyse gün aşırı yeni bir projenin tanıtımı yapılır oldu. Binlerce konutun arz edildiği ortamda rekabet de kaçınılmaz oluyor. İnşaat şirketlerinin rekabette öne geçmek için fiyat, ödeme şekli, kalite gibi unsurların yanında dikkate aldıkları bir diğer unsur da sosyal yaşam ve alışveriş ortamı. Şirketler imar izni ve proje konseptinin elverdiği ölçüde projelerin içinde çarşı ya da alışveriş merkezleri yaparak bu rekabette öne geçmeye çalışışıyor. Bu hafta içinde çarşı ya da AVM olan projeleri derledik.
 
Bölgenin çekim merkezi olacak
UpCity Center, Kartal'da yapımı süren UpCity Flats projesinin içinde yer alacak. Büyük bir hipermarketin hizmet vereceği bölgenin ilk ve tek alışveriş merkezi UpCity Center sağlık ürünleri sunan mağazalardan fast food zincirlerine, banka şubelerinden gençlerin vakit geçirebileceği kafeteryalar ve giyim mağazalarına kadar alışveriş hayatını kolaylaştıran ticari birimler bulunacak.
UPCITY FLATCENTER
Firma: Teknik Yapı
Bölge: Kartal
 
 
Sur Yapı'dan Çamlıca eteklerine karma proje
Sur Yapı Çamlıca'nın Ümraniye'ye bakan eteklerinde yer alan 123 bin ve 32 bin metrekarelik iki bitişik parsel üzerinde bin 500 konutluk yeni bir projeye başlayacak. Proje yaklaşık 150 metre yüksekliğinde 40'ar katlı ikiz residence kulesi ve 6 ila 13 kat arasında değişen bahçe katlı yatay konut bloklarından oluşacak. Parsellerden küçük olanın üzerinde ise 25-30 bin metrekarelik kiralanabilir alana sahip bir alışveriş merkezi ile bir ticari ofis bloğu inşa edilecek.
ÇAMLICA PROJESİ
Firma: Sur Yapı
Bölge: Ümraniye
 
 
Gül İnşaat'tan Beykent'e Perla Vista AVM
Gül İnşaat tarafından Beykent'te inşa edilen Perla Vista projesi15 katlı iki residans kulesi ile yaklaşık 32 bin metrekare kiralanabilir alana sahip bir alışveriş merkezinden oluşuyor. Perla Vista'da 300'e yakın residence dairesi yer alırken Alışveriş merkezinde ise 8 adet sinema salonu ve 120 mağaza, 5 bin mnetrekare hipermarket ve yeme içme alanları yer alacak.
PERLA VİSTA
Firma: Gül İnşaat
Bölge: Beylikdüzü
 
 
Arterium Başakşehir'in alışveriş caddesi olacak
Başakşehir'deki Arterium Rezidans ve Alışveriş Caddesi projesi Eylül 2010'da tamamlanacak. Toplam 100 dükkan ve 200 konutun bulunacağı projede residans blokları altında caddeye cepheli mağazalar yer alıyor. Projenin toplam yatırım maliyeti 50 milyon TL olarak öngörülüyor. daire satışlarının devam ettiği projede alışveriş caddesinde yer alacak dükkanlar ise Cathay tarafından AVM mantığıyla kiraya verilerek işletilecek.
ARTERIUM
Firma: Cathay
Bölge: Başakşehir
 
 
Beyaz City alışveriş merkezi 29 Ekim'de açılıyor
Beyaz İnşaat tarafındab yapılan BeyazCity, 50 bin metrekare alana sahip. İkisi rezidans olmak üzere, toplam 5 blokta 320 dairenin inşa edildiği BeyazCity'de; içinde 116 mağaza ve 3 sinema olan modern bir eğlence ve alışveriş merkezi, biri açık diğeri kapalı 2 yüzme havuzu, açık veya kapalı otopark alanı bulunuyor. Projedeki alışveriş merkezinin 29 Ekim tarihinde hizmete girmesi planlanıyor.
BEYAZ CITY
Firma: Beyaz İnşaat
Bölge: Beylikdüzü
 
 
Akbatı, İstanbul'un ikinci Akmerkez'i olacak
İstanbul'un ikinci Akmerkez'i olma hedefiyle Esenyurt-Bahçeşehir'de inşatına devam edilen Akbatı Alışveriş ve Yaşam Merkezi, Akbatı Rzidans ile birlikte hayata geçiriliyor. AVM 63 bin 500 metrekare kiralanabilir alana sahip olacak.
Akkök-AKİŞ tarafından Esenyurt-Bahçeşehir'de”İstanbul'un ikinci Akmerkezi'ni inşa ediyoruz” sloganıyla tanıtılan Akbatı Alışveriş ve Yaşam merkezi, 1 odalı dairelerden 6 odalı penthouselara kadar 348 daireden oluşan Akbatı Rezidans ile birlikte hayata geçiriliyor. Ak Batı Alışveriş Merkezi 4 kattan oluşuyor. 180 bin metrekare inşaat alanına ve 63 bin 500 metrekare kiralanabilir alana sahip Akbatı AVM'de hipermarket, teknoloji market, sinema salonları, yapı market ile çocuk ve eğlence alanları yer alacak. Proje içinde ayrıca 5 in kişi kapasiteli bir Festival Park'ta bulunuyor. Akbatı Alışveriş ve yaşam merkezinin Ağustos 2011'de hizmete girmesi planlanıyor.
Akbatu Rezidans projesi içinde kapalı yüzme havuzu, sauna, buhat odası, plates, masaj odaları, fitness salonu güneşlenme terasları ile çocuk oyun alanları da bulunuyor. Akmerkez'in iki katı büyüklüğünde olacak Akbatı Alışveriş ve Yaşam merkezi'nin İstanbul'un ilk 5 alışveriş merkezinden biri olacağı ifade ediliyor.
AKBATI
Firma: Akkök-Akiş
Bölge: Esenyurt- Bahçeşehir
 
 
Fi-Side'da caddeye cepheli 100 mağaza
Fi-Yapı tarafından Bahçeşehir'de hayata geçirilen Fi-Side projesi, 3 bin 160 konut ve 100'e yakın iş yerinden meydana geliyor. Caddeye cepheli olan mağazaların büyükleri 44 ile 4 bin metrekare arasında değişiyor. Henüz kiralama ve satışa çıkmayan 20 metrekarelik alışveriş merkezinin konsept çalışmaları devam ediyor. Fi-Side projesinde daireler 2012 yılı mayıs ayında sahiplerine teslim edilecek.
Fİ-SİDE
Firma: FiYapı
Bölge: Bahçeşehir
 
 
Çocuk ülkesi Kidzania Akasya ile Türkiye'ye giriyor
Saf Gayrimenkul'un Acıbademdeki projesi, Göl, Koru, Kent etabı olmak üzere üç etaptan oluşuyor. Proje içinde ayrıca bir alışveriş ve yaşam merkezi bulunuyor. A plus, A ve B Plus gelir grubuna hitap edecek olan alışveriş ve yaşam merkezi 85 bin metrekare kiralanabilir alandan oluşuyor. Çocuk ülkesi Kidzania ilk kez Akasya Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nde Türkiye ile buluşacak. Kidzania çocuk ülkesi edutaiment olarak bilinen eğlenerek öğrenme konseptine sahip. AVM'de ayrıca 9 adet sinema salonunun yanı sıra “Bazar” meydanı, teras katta havuz ve SPA, süpermarket, elektronik market ve giyim mağazaları bulunacak. Alışveriş merkezinde üst segmentte yer alan markaların konumlandırılacağı ayrı bir bölümde yer alacak.
AKASYA ACIBADEM
Firma: Saf Gayrimenkul
Bölge: Acıbadem
 
 
Han Plus'ta 4 katta 10 bin metrekare AVM
16katlı olarak projelendirilen Hanplus projesi karma proje özelliği taşıyor. 4 kattta 190 adet ofis, 8 katta 90 adet home ofis yeralacak şekilde planlanan projede 10 bin metre kapalı alana sahip 4 katlı bir alışveriş merkezi yer alıyor. Han Plus projesinin inşaatı Aralık 2010'da tamamlanacak. AVM'nin ise bu ay içinde hizmete girmesi planlanıyor.
HAN PLUS
Firma: Ucra Grup
Bölge: Esenyurt
 
 
Anthill köpekbalığı akvaryumu ve çarşısıyla fark yaratıyor
Ant Yapı tarafından Bomonti'de inşa edilen ve 200 metre yüksekliğiyle İstanbul'un en yüksek binaları arasında yer alan Anthill projesi 54 katlı iki kuleden oluşuyor. Eylülde yaşamın başlayacağı projede alt katında 40 mağazalık butik bir çarşı ile 4 bin metrekarelik sosyal tesis bulunuyor. Burada ayrıca İstabuldaki residencelarda yer alan tek akvaryum olan köpekbalığı akvaryumunun inşaatı devam ediyor. Projede 200 metre uznluğunda bir de kayak pisti bulunuyor. Buradada eğitmenler eşliğinde kayak eğitimi verilecek, kayak ve snowboard yapılabilecek. Sosyal tesislerde ise, fitness center, sauna, restoran-cafe, toplantı ve sinema salonları, açık ve kapalı yüzme havuzu squash salonu gibi bir çok aktivite yer alacak.
ANTHILL RESIDENCE
Firma: Ant Yapı
Bölge: Bomonti
 
 
NTepe'nin alışveriş merkezi Haziran 2011'de açılacak
Özyurtlar İnşaat tarafından Esenyurt'ta inşa edilen 450 dairelik NTepe projesi içinde 7 bin 350 metrekarelik bir alışveriş merkezi yer alıyor. 20 ila 2 bin 243 metrekare arasında değişen büyüklükte 28 mağazanın yer aldığı AVM Haziran 2011'de açılacak. Alışveriş merkezindeki dükkanların bir kısmı satışa sunulurken geri kalan kımı ise kiraya verilecek.
N TEPE
Firma: Özyurtlar İnşaat
Bölge: Esenyurt

 
  • Etiketler:

Yorum Yaz