maritbet girişmaritbet
23 Nisan’da çocuklar için gezi önerileri!

23 Nisan’da çocuklar için gezi önerileri!

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda çocukların keyif alacağı eğlence merkezlerini listeledik.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda çocuklarınızla gidebileceğiniz eğlence merkezlerini listeledik.

Çocukların keyif alacağının garanti olduğu bu merkezler sizleri de en az çocuklar kadar eğlendirecek.

Vialand

Avrupa'nın en iyi Tema Parkları sıralamasında ilk 10'a giren Vialand, sizi görkemli şatosu ile karşılıyor. İçerisinde bulunan 30'a yakın farklı eğlence alanı ile her yaştan çocuğun ilgisini çekmeyi  başaran Vialand, 23 Nisan'da yine capcanlı!

KidzMondo

4-14 yaş arasındaki çocuklara hitabeden KidzMondo, gerçek bir şehrin minik boyutlara uyarlamasının yapıldığı bir Tema Park'tır. Minik bir şehirde yetişkin rolleri ile meslekleri deneyimleyen çocuklar tüm gün burada keyifle vakit geçiriyor.

KidZania

Büyük bir şehrin küçültülmüş hali olarak karşımıza çıkan KidZania, 4-14 yaş aralığındaki çocuklara hitap ediyor. KidZania dünyasına adım atar atmaz birer yetişkin gibi hareket etmeye başlayan çocuklar istedikleri meslekleri seçiyor, bu konuda eğitim alıyor, mesleğin gerektirdiği işleri yapıp, sonunda KidZania parası kazanıyor.

Rahmi Koç Müzesi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda müzeleri gezip görmeniz, hem çocuklarda tarih bilincini geliştirecek hem geçmiş, hem bugün hem de gelecek kavramlarını algılamalarına katkı sağlayacaktır.

Sadece özel günlerle sınırlı olmadan, her zaman gezebileceğiniz bir müze olan Rahmi Koç Müzesi 23 Nisan'da gezmek için ideal. 

Sea Life İstanbul

Forum İstanbul Alışveriş Merkezi içerisinde yer alan Sea Life Akvaryum, çocukların balık türlerini tanımasına yardımcı olan harika bir akvaryum. Akvaryum gezisinin ardından AVM içerisindeki eğlenceli çocuk etkinliklerine katılabilirsiniz.

Darıca Hayvanat Bahçesi

1990 yılında özel bir hayvanat bahçesi olarak kurulan Faruk Yalçın hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı, her yaştan çocuğun keyifle ziyaret ettiği bir alan haline gelmiştir.

Minopolis Şehri

Minopolis Çocuk Şehri, 4-14 yaş grubundaki çocukların gerçek bir şehrin simüle edilerek hayata geçirildiği bir ortamda meslekleri ve mesleklere ilişkin temel bilgileri öğrendikleri, hayata geçirdikleri bir şehir.

Uygulama süreci eğlence aktiviteleri ile destekleniyor. Meslek edinme sürecinin ardından çalışıp para kazanmayı öğrenecekleri bir sistemle aktiviteler daha yararlı hale getiriliyor. Çocuklar şehre girdiklerinde kariyer merkezinin destek ve yönlendirmesi ile polis, itfaiyeci, inşaat mühendisi, televizyon spikeri, gazeteci, radyocu, güzellik uzmanı, doktor, kimya mühendis gibi birçok mesleği eğlenerek uyguluyorlar. Yaşayan ekonominin çocuklar için simüle edildiği şehirde gerçek hayatı bir yetişkin gibi deneyimlemelerine imkan veren Minopolis Şehri, çocuk gelişiminde ve eğlence alanında çığır açan yeni bir sistem olarak değerlendiriliyor.

Oyuncak Müzesi 

Sunay Akın tarafından kurulan Oyuncak Müzesi. 1700'lü yıllardan günümüze oyuncak tarihinin en gözde örneklerinin sergilendiği çocuklar ve büyükler için açılmış alternatif bir müze.

Sunay Akın'ın 1990 yılından başlayarak pek çok ülkedeki koleksiyonerlerden, antikacılardan ve açık arttırmalardan kitaplarının ve de gösterilerinin telifleriyle satın aldığı oyuncak tarihinin en değerli eserleriyle kurulan İstanbul Oyuncak Müzesi, uygarlık tarihini daha eğlenceli, daha akılda kalıcı bir öğrenme yöntemi ile ziyaretçilere sunuyor.

İstanbul Oyuncak Müzesi'nin en önemli özelliklerinden birisi de aileyi bütün üyeleri ile kucaklaması. Müze bu özelliğiyle üç kuşağın bir arada zaman geçirebileceği ve ortak mutluluğu paylaşabileceği bir mekân.

Barış Manço Müzesi

Moda'da bulunan Barış Manço evi ve müzesi, 7'den 77'ye herkese hitap ediyor. Çocuklarla "Arkadaşım Eşek" ile resim çektirmek, Adam Olacak Çocuk sahnesine çıkmak ve Barış abimizi ziyaret etmek insanı kendi çocukluğuna götürüyor...

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kelebek Mobilya'dan 23 Nisan'a özel etkinlik!
  • 23.04.2022 17:28

Kelebek Mobilya'dan 23 Nisan'a özel etkinlik!

Kelebek Mobilya, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı çocukların katılı ...

Galata Kulesi'ne çocukların fotoğrafları yansıtıldı
  • 24.04.2021 10:19

Galata Kulesi'ne çocukların fotoğrafları yansıtıldı

Galata Kulesi'ne 40 ülke ile 81 ilden gönderilen çocukların fotoğraf ve videolar ...

TOKİ'den dolandırıcılara karşı vatandaşa uyarı!
  • 04.03.2021 15:38

TOKİ'den dolandırıcılara karşı vatandaşa uyarı!

TOKİ, mobil bir numaranın kurum ismini kullanarak dolandırıcılık yapmaya çalışma ...

Gaziantep'e Türkiye'nin en büyük cam terası yapılacak
  • 20.02.2021 10:18

Gaziantep'e Türkiye'nin en büyük cam terası yapılacak

Gaziantep'te tarihi Rumkale'yi turizme kazandırmak amacıyla Türkiye'nin en büyüğ ...

23 Nisan’da çocuklar için gezi önerileri!
  • 23.04.2018 14:00

23 Nisan’da çocuklar için gezi önerileri!

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda çocukların keyif alacağı eğlence ...