maritbet girişmaritbet
Yanan orman alanında ranta geçit yok!

Yanan orman alanında ranta geçit yok!

Orman Genel Müdürü İbrahim Çiftçi, yanan orman alanlarının kesinlikle ranta ve imara açılmadığını ve bu yerlere bağ, bahçe yapılmasının söz konusu olmadığını bildirdi

Çiftçi, Orman Genel Müdürlüğü Yangın Harekat Merkezi'nde, AA muhabirine yaptığı açıklamada, havaların ısındığı, nem oranının düştüğü ve rüzgarın yoğun olduğu dönemlerde orman yangınlarının meydana geldiğine dikkati çekerek, geçtiğimiz bir haftalık süreçte bu şartların bir araya gelmesiyle Türkiye'deki orman yangınlarının da arttığını belirtti.

Bundan sonra da bu şekilde hava şartları ile karşı karşıya gelinebileceği uyarısında bulunan Çiftçi, bu yıl içinde şu ana kadar bin 515 orman yangını meydana geldiğini ve 3 bin 430 hektar alanın zarar gördüğünü aktardı. Bu yangınların üçte birinin örtü yangını olduğunu ifade eden Çiftçi, üçte ikilik kısmında ise ciddi anlamda ağaçların zarar gördüğünü dile getirdi.

Çiftçi, "Bizde çıkan yangınların yüzde 92'si insan kaynaklı, yüzde 8'i de yıldırımdan. İnsanlar bu konuda dikkatli olmuş olsa demek ki yüzde 92 daha yangınlarımız az olacak. Bu yüzden, herkesin bu konuda sadece kendisini değil, etrafındaki insanları da uyarmasında sayısız fayda var" diye konuştu.

Yanan alanların ranta açıldığı şeklindeki iddialara, Orman Genel Müdürlüğü olarak üzüldüklerini vurgulayan Çiftçi, şunları kaydetti:

"Bu konuda iddialıyız. Yanan hiçbir alan kesinlikle ranta, imara, bağ, bahçe açmaya konu olmuyor. Kesinlikle aynı yıl biz bu alanları ağaçlandırıyoruz. Eğer geç yanmışsa bu saha, o yıl yetiştiremezsek, en geç ertesi yıl mutlaka ağaçlandırıyoruz. Bu konuda kamuoyunun rahat olmasını söylemek isterim." 

Hüseyin Gazi Kaykı/AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Yanan orman alanında ranta geçit yok!
  • 31.07.2013 13:19

Yanan orman alanında ranta geçit yok!

Orman Genel Müdürü İbrahim Çiftçi, yanan orman alanlarının kesinlikle ranta ve i ...