maritbet girişmaritbet
Gürallar'a Samsun'da denize nazır arsa piyangosu

Gürallar'a Samsun'da denize nazır arsa piyangosu

Kütahyalı Güral Ailesi'ne hükümet Samsun'da otel yapmaları için denize nazır arsa tahsisi yapacak

Son dönemde açıklamalarıyla dikkat çeken Kütahyalı Güral Ailesi'ne hükümet Samsun'da otel yapmaları için ‘denize nazır arsa' tahsisi yapacak. Sanayici Nafi Güral ve aynı zamanda Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK) Başkanı olan oğlu Erkan Güral, Samsun'da otel yapmak için yer arayışına girince, denize nazır bir bölgede bulunan Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'ne ait arsanın verilmesi formülü oluştu. TÜGİK Başkanı Erkan Güral, sorulara "Biz bir otel yapmak istedik, orayı gösterdiler. Meteoroloji'nin başka bir yerde de çalışabileceğini söylediler" yanıtını verdi.

Kütahya Porselen Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral ve oğlu Erkan Güral, kısa bir süre önce 5 yıldızlı bir otel ve kongre merkezi yapımı için Samsunlu yetkililerle bir araya geldi. Konuyla ilgili olarak yerel basında yayımlanan haberlerde de arsa arayışı ön plana çıktı. Yayımlanan haberlere göre, Nafi Güral ve Erkan Güral'la görüşen AK Parti Samsun İl Başkan Adem Güney "Güral Porselen'e uygun arazi bir an önce temin edilecek ve bürokratik işlemler hızlandırılacak" sözü verdi. AK Parti Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Suat Kılıç da aynı temaslar sırasında "Uygun bulduğunuz yerle ilgili neresi daha iyi değerlendirilecekse bu konuda sizlere gereken desteği veririz" dedi.
 
‘Bize orayı gösterdiler'

Erkan Güral, Referans'ın sorularını yanıtlarken meteorolojinin arazisini yerel yetkililerin gösterdiğini söyledi. Samsun'da bir otel ve kongre merkezi yapma düşüncesinde olduklarını belirten Güral, "Oradaki yetkililer bize Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nün bulunduğu alanı gösterdiler. Güzel bir arazi. Meteoroloji'nin başka bir yerde de çalışabileceğini söylediler" dedi.

Güral, "Bedel ödenecek mi" sorusuna, önce "Elbette ödenecek" yanıtını verdi, daha sonra açıklamasını "Araziyle ilgili ihale yapılacak" cümlesiyle düzeltti. "İhaleye çıkılacak bir arazi niye önce size gösterildi" sorusuna ise Güral, "Burası uygun mu diye araziyi bize gösterdiler. Uygun olduğunu söyleyince, ihaleye çıkılacağını söylediler" yanıtını verdi.
 
Kılıç'tan ‘Arazi Güral'ın mesajı
Erkan Güral, arazi için ihale yapılacağını ve başka firmaların da burayı alabileceğini söylerken AK Parti Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Suat Kılıç'ın internet sitesinde yer alan haberde, arazinin "Güral ailesine verileceği" mesajı net biçimde yer aldı. Kılıç'ın internet sitesinde yer alan açıklamasına göre Samsun'da bir turizm yatırımcısı denizi ve sahili olan bir arazi üzerine 5 yıldızlı otel ve kongre merkezi yapmak istediğini belirtti. Yer olarak da yatırımcının Meteoroloji Bölge Müdürlüğü arazisini beğendiğini kaydeden Kılıç, "Şu anda orada 5 yıldızlı bir otel ve kongre merkezi inşa edilecek. 300 odalı, 600 yataklı, 50 milyon dolarlık proje" dedi.
 
Araziye paha biçilemiyor
Samsun Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, Samsun şehir merkezine 15 kilometre mesafede Atakum ilçesi Atakent belde sınırları içinde 27 dönümlük bir arazi üzerinde bulunuyor. Denize nazır olan saha üzerinde Meteoroloji bölge müdürlüğü hizmet binasında, misafirhane-eğitim binası, jeneratör ve verici binası, 4 blok şeklinde 16 lojman bulunuyor. Emlak çevreleri ise ‘arazinin paha biçilemez olduğunu' vurguluyor.

SON DÖNEMDEKİ AÇIKLAMALARI İLE DİKKAT ÇEKTİLER

Baba Nafi Güral ve Erkan Güral son dönemde, yaptıkları açıklamalarla gündeme gelmişti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Her TOBB üyesi bir kişi istihdam etsin" önerisi üzerine birlik tüm oda ve borsa başkanlarını toplantıya çağırmıştı. Toplantıda işadamlarının büyük bölümü öneriye karşı çıkmış ve oluşturulan sonuç metnini TOBB Genel Kurulu Başkanı sıfatıyla Nafi Güral okumuştu. TOBB'un açıklamalarının yankıları sürerken geçen hafta TÜGİK'den Başbakan Erdoğan'ın açıklamasına destek veren bir açıklama gelmişti. Aynı zamanda Nafi Güral'ın oğlu olan TÜGİK Başkanı Erkan Güral, üyelerinin 26 bin kişiyi işe alacağını açıklamıştı. "Başbakan'ın önerisinin bu projenizde etkisi var mı" sorusuna ise Güral, "Var. Hayır demek samimi bir cevap olmaz" yanıtını vermişti. Bu açıklamaların ardından geçen hafta baba Nafi Güral da, Başbakan Erdoğan'ın talebine itiraz eden TOBB bildirisini okumasıyla ilgili sorulara "O gün sadece hazirun kararını açıkladım" diye karşılık vererek açıklamaların kişisel düşüncesi olmadığı sinyalini vermişti.

Hacer Boyacıoğlu /Referans

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Gürallar'a Samsun'da denize nazır arsa piyangosu
  • 22.05.2010 22:06

Gürallar'a Samsun'da denize nazır arsa piyangosu

Kütahyalı Güral Ailesi'ne hükümet Samsun'da otel yapmaları için denize nazır ars ...