maritbet girişmaritbet
Zeynel Abidin Okul: Beşiktaş kültür ve sanatın merkezi olacak

Zeynel Abidin Okul: Beşiktaş kültür ve sanatın merkezi olacak

İstanbul'un en eski, tarihi ve önemli ilçelerinden biri olan Beşiktaş Ak parti Belediyecilik anlayışı ve tecrübesiyle güzelleşecek

İstanbul'un en eski, tarihi   ve  önemli ilçelerinden  biri olan Beşiktaş Ak parti Belediyecilik anlayışı ve tecrübesiyle güzelleşecek. Ak partiden Beşiktaş ilçesi belediye başkanlığına aday gösterilen ve 4 kuşak Beşiktaş'lı olan  Zeynel Abidin Okul  Beşiktaş'ın bu zamana kadar hizmet anlayışıyla  yönetilmediğini ve her geçen gün atıl durumda kaldığını belirterek 'bizim belediyecilik anlayışımızı ve tecrübemizi bütün İstanbul halkı gördü. Eğer Büyükşehirde Ak partiye  verdikleri destek ve yetkiyi  Beşiktaş'tada bize verirlerse Beşiktaş ilçesi kalkınır ve kazanır.'dedi.

Akaretlere dev kültür merkezi

İlçedeki kültür merkezlerinin yetersizliği ve kültür-sanat etkinliklerinin eksikliğini gidermek amacıyla Beşiktaş Akaretler'de yeni bir kültür merkezi inşa edeceklerini belirten   Ak parti Belediye başkan adayı Zeynel Abidin Okul  'Kültür merkezinde Gösteri salonu, 11D sinema, çok amaçlı salon, ofisler, açık sergi salonu ve Rekreasyon alanları ile zenginleştirilmiş merkez, ilçe sakinlerinin yeni buluşma noktası olacak.  'dedi.

Beşiktaş'ta isteyen herkes  spor yapabilecek...

Ortaköy'deki Ulus Sosyete Pazarı'nın yerine yapılacak Ortaköy Spor Kompleksi, yüzme havuzu, kapalı spor salonu, futbol, basketbol ve voleybol sahaları, fitness salonu, kapalı otoparkı ile Beşiktaş'a yeni bir vizyon kazandıracaklarını belirten Okul ' Değişen yaşam şartları ve hareketsizlik spor yapmayı herkese için bir ihtiyaç haline getirdi. İşte bu anlayışla sporu ve sağlıklı yaşamı her yaştan vatandaşın ayağına getirmeyi görev olarak görüyoruz.'dedi.
Ortaköy'den Balmumcu'ya park kurulacak.

Zeynel Abidin Okul'un göreve gelmesi durumunda Beşiktaş'ta kentsel dönüşümle birlikte hayat bulacak bir diğer projesi de meydan projesi olacak. “Büyükşehir'le yaptığımız görüşmeler sonucunda Beşiktaş'ta bir meydan projemiz var” diyen Okul, projeyi şu şekilde anlattı:

“Meydan projesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek, biz de bunu hızlandıracağız. Beşiktaş Meydanı'ndaki köprü kaldırılarak, Barbaros Bulvarı köprünün olduğu yere doğru kaydırılacak. Bu meydan düzenlemesiyle beraber, Beşiktaş halkının yararlanacağı dünya standartlarında bir alan oluşturacağız. Bu alanla beraber tarihi Sinan Paşa Camii ve Barbaros Hayrettin Paşa türbesinin bulunduğu alan tamamen ortaya çıkacak. Böylece tarihi dokunun Boğaz'la buluştuğu bir meydan yapacağız.”

Yaşanmak istenen ilçe

Dönüşüm sadece Beşiktaş'ın meydanı ile sınırlı kalmayacak. Ortaköy'den Balmumcu sırtlarına kadar olan alanı da dev bir parka dönüştüreceklerini söyleyen Okul, “Kafeteryalar, sosyal alanlar, seyir terası, fıskiyeler, spor sahaları, konser alanı, ilçe sakinlerinin hizmetine girecek. Vadipark Projesi adı verilen bu proje, Beşiktaş'ı yaşanmak istenen bir ilçeye dönüştürmede önemli bir adım olacak.”dedi.

'Kent müzesiyle miras koruma altına alınacak'

Beşiktaş'ın tarihi ve turistik önemi bulunan bir ilçe olduğunu söyleyen Okul, burayı turistler için de çekim merkezi haline getireceklerini söyledi. “Beşiktaş birçok sarayın olduğu bir semt” diyen Okul, “Turistler Yıldız Sarayı'na, Dolmabahçe Sarayı'na zaten geliyorlar ama mesela bu turist Beşiktaş çarşıya çekilemiyor. Buradaki esnaf turistin çarşıya çekilmemesinden şikayetçi. Biz de burada yapacağımız meydan düzenlemeleri ve gerekli yatırımlarla turistleri Beşiktaş çarşıya da çekeceğiz” dedi.

Bunun yanı sıra ilçenin tüm kendine has özelliklerini barındıran bir mekanı restore ederek Beşiktaş Müzesi olarak hizmete sokacaklarını söyleyen Okul, “Müzede ilçemizin tarihini, kültürel geçmişini yansıtan eserler sergilenmekle kalmayacak; kent mirasımız gelecek nesiller için koruma altına alınacak” diye konuştu.

Beşiktaş metro ağlarıyla entegre olacak

Kabataş'tan Beşiktaş'a, Beşiktaş'tan Mecidiyeköy'e uzanacak metro raylı sistemleriyle Beşiktaş sahil bandı şehrin diğer ulaşım ve metro ağlarıyla entegre hale gelecek. Beşiktaş ulaşım imkanlarıyla da ayrıcalıklı bir yer haline gelecek.

Beşiktaş'ın kaynağı çok'

Zeynel Abidin Okul, tüm bu projeleri hayata geçirmek içinse Beşiktaş'ın yeterli kaynağı bulunduğunu dile getirdi. “İstanbul'da birçok ilçeden hatta Türkiye'de bazı illerden daha fazla geliri var” diyen Okul, Beşiktaş'taki kaynakları en iyi şekilde idare edeceklerini söyledi. Okul sözlerine şöyle devam etti:

“Çok tecrübeli bir ekibimiz var. Beşiktaş'ın önünü açacak projelerle geliyoruz. Beşiktaş halkına söylemek istediğim en önemli şeylerden biri de yerel seçime gidiyoruz. Bu nedenle ideolojilerden çok adayların profillerine bakmaları gerekir. Ben burada doğup büyümüş bir insan olarak Beşiktaş'ın sorunlarına hakimim. Ayağı yere basan projelerimizi, Büyükşehir ve hükümetin desteğini alarak hayata geçireceğimizden hiç şüphemiz yok.”  dedi.
Türkiye

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İBB, Beşiktaş'ta kentsel dönüşüm kapsamında 12 yapıyı yıktı
  • 27.12.2022 17:02

İBB, Beşiktaş'ta kentsel dönüşüm kapsamında 12 yapıyı yıktı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki KİPTAŞ, kentsel dönüşüm projesi ka ...

Beşiktaş'ta dönüşüm başladı, ilk binalar yıkıldı!
  • 22.10.2022 11:59

Beşiktaş'ta dönüşüm başladı, ilk binalar yıkıldı!

Beşiktaş’ta Akat Mahallesi, Zeytinoğlu Caddesi’nde iki binanın yıkımının başlama ...

Zeynel Abidin Okul: Beşiktaş kültür ve sanatın merkezi olacak
  • 27.03.2014 10:19

Zeynel Abidin Okul: Beşiktaş kültür ve sanatın merkezi olacak

İstanbul'un en eski, tarihi ve önemli ilçelerinden biri olan Beşiktaş Ak parti B ...