maritbet girişmaritbet
'Yerinde Dönüşümle Beykozlu Beykoz’da Kalacak'

'Yerinde Dönüşümle Beykozlu Beykoz’da Kalacak'

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, ‘Halk Meclisi’ programı adı altında İncirköy’de vatandaşların karşısına çıktı

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek ve ekibinin, mahalle sakinlerinin sorularını yanıtladığı “Halk Meclisi” programlarının 3.sü İncirköy Mahallesi'nde gerçekleştirildi.

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Gürkan, başkan yardımcıları, birim müdürleri ve meclis üyelerinin mahalle sakinlerinin birebir taleplerini dinlediği, sorularını yanıtladığı “Halk Meclisi” İncirköy Mahallesi Kastamonu Görentaş Derneği'nde yapıldı.

Başkan Çelikbilek: “Mülkiyet sorununu bitirdik, sıra imara geldi”

İlçe sakinleriyle buluşmasında ilk olarak İncirköy Mahallesi'ne verilen hizmetleri aktaran Yücel Çelikbilek: “Mahallemizde 29 sokağa asfalt çalışması yapmışız. 78 sokağa merdiven, yağmur suyu alt yapı çalışmaları yapmışız. Bu bir emektir. Bizim amacımız sizlere hizmet etmek. 2009'da göreve geldiğimde 1. problem mülkiyetti. Yasa çıktıktan sonra mülkiyetin % 80'ini bitirdik. Biz Beykoz halkının cebinde 1 trilyon para bıraktık. Belediye kasamıza da para girdi. Bunu da sizlere hizmet için kullandık. Biz Kentsel Dönüşümün arkasına sığınmıyoruz. Yerinde dönüşümü yaparak,  Beykozlunun Beykoz'da kalmasını sağlayacağız” dedi. 

Başkan Çelikbilek: “Hedefimiz Beykoz'da imarsız yer bırakmamak”

Beykoz'da imar planı yapmanın zorluğuna da değinen Başkan Çelikbilek: “Bizler halkımızın hakkını korumak için her türlü gayreti sarf ediyoruz. Beykoz, 1982'de Boğaz alanı ilan edilmiş. Sonra da doğal sit alanı haline gelmişti. Benim ilçem öngörünüm, sit alanı, orman bunun gibi birçok engele takıldığından, bol imkânlı bir ilçe değildi. Bizler de bu olmazların içinden oluru üretmeye çalıştık. Birçok sıkıntıya rağmen buraya bölge planı yaptık. 2B'ler bir destandır. Biz Beykoz'da bir ilki yaptık ve 20 bin kişiye tapularını dağıttık. Hedefimiz Beykoz'da imarsız hiç bir yer bırakmamak.” şeklinde konuştu.

İncirköy sakinlerinden gelen yeşil alan ve kamu ortaklık payı hakkındaki sorulara da cevap veren Başkan Çelikbilek: “Biz halka imkân veriyoruz. Devletin verdiği ‘Kamu Ortaklık Payı' olmadan da bu mahallenin hizmet alanları ortaya çıkmaz. Herkesin arazisinden vermek zorundayız. Bunlar imar kanununun içinde olan konulardır. Biz imar planı yaparken adaleti, hakkaniyeti, hukuku gözeterek, hassasiyet gösterdik” şeklinde hassasiyetleri vurguladı.

Başkan Yardımcısı Elmas:“Plan hazırlarken yaşam alanlarınızı koruyoruz”

İncirköy'deki imar durumu ve planlar hakkında harita üzerinde bilgilendirme yapan Başkan Yardımcısı Eyüp Salih Yılmaz: “Beykoz'a 1983'te 5 bin ölçekli bir plan yapılıyor. 2 yıl önce ise Boğaz Belediyeleri ilgili yeni bir çalıştay yapıldı. Bu alanlarla ilgili plan yapabilmek için Beykoz'un bazı referans bilgileri gerekiyor.  Çeşitli kurum ve kuruluşlarla, güvenirliği de göz önünde bulundurarak, hepinizin yaşam alanlarıyla, niteliğiyle ilgili ölçümler yapılıyor. İmar uygulamasının bir bölümü bitirildi. Buralar 2B olarak tariflenmiş yerler. Buralarda, yasanın izin verdiği müddetçe tapulama alanları yapıldı. Bu alanlarda  % 40‘ı geçen hiçbir kısıntı yok. Bu kadar hassasiyetle yapılan çalışmalar için kişiler mağdur olmuyor. Biz Beykoz'a plan hazırlarken, hepimizin kullandığı yaşam alanlarını dikkate alarak plan yapıyoruz. Bu da Yerinde Dönüşümün bir gereği.” diye konuştu.

Bir sonraki Halk Meclisi 16 Kasım Perşembe günü saat 19.00'da Yenimahalle'de yapılacak.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakanlıktan 140 tesise 18 milyon TL müsilaj cezası!
  • 06.07.2021 09:52

Bakanlıktan 140 tesise 18 milyon TL müsilaj cezası!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı müsilajla mücadelede 8 bin 570 denetim yaptı. 140 ...

TOKİ'den Arnavutluk'a 522 konutluk proje!
  • 23.12.2020 11:16

TOKİ'den Arnavutluk'a 522 konutluk proje!

TOKİ, Arnavutluk'un Laç şehrinde 522 konutluk yeni projeye başlıyor. Temel atma ...

Beykoz Vakfı, hizmete giriyor
  • 16.02.2018 14:19

Beykoz Vakfı, hizmete giriyor

Beykoz Vakfı yenilenen çehresi ve dopdolu kültür sanat faaliyetleriyle kapıların ...

'Yerinde Dönüşümle Beykozlu Beykoz’da Kalacak'
  • 14.11.2017 15:17

'Yerinde Dönüşümle Beykozlu Beykoz’da Kalacak'

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, ‘Halk Meclisi’ programı adı altında İn ...

Beykoz Belediyesi'nin logosu İstanbul Boğazı oldu!
  • 07.02.2017 08:00

Beykoz Belediyesi'nin logosu İstanbul Boğazı oldu!

İstanbul Boğazı ilk kez bir belediyenin logosunda yer aldı. Beykoz Belediyesi, b ...

15 Temmuz Gaziler Köprüsü'nü gaziler açtı!
  • 07.12.2016 08:03

15 Temmuz Gaziler Köprüsü'nü gaziler açtı!

Beykoz Belediyesi tarafından Göksu’da yapımı tamamlanan, 15 Temmuz Gaziler Köprü ...