Yeni Sakarya Atatürk Stadı'nın yapımı tamamlandı

Yeni Sakarya Atatürk Stadı'nın yapımı tamamlandı

Sakaryaspor, UEFA standartlarına uygun olarak inşa edilen Yeni Sakarya Atatürk Stadı'ndaki ilk maçında yarın Kahramanmaraşspor'u konuk edecek.

TFF 2. Lig Beyaz Grup ekiplerinden Sakaryaspor, UEFA standartlarına uygun olarak inşa edilen 28 bin 154 kişilik yeni stadında ilk maçını yarın oynayacak. 

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından iki yıl önce Adapazarı ilçesinde inşasına başlanan Yeni Sakarya Atatürk Stadı, sezonun ilk maçına yetiştirilememişti. Başbakan Binali Yıldırım'ın talimatıyla inşasına hız verilen stadın yapımı tamamlandı.

Yeşil-siyahlı ekip, temizlik çalışmaları ve çim ilaçlama işlemleri süren yeni stadındaki ilk maçında yarın saat 19.00'da Kahramanmaraşspor'u konuk edecek.

Yaklaşık 128 dönüm arazinin 28 dönümü üzerinde, UEFA standartlarına uygun olarak inşa edilen statta sosyal donatıların yanı sıra 18 asansör, 29 loca, mescitler, emzirme odaları ve çocuk oyun alanları bulunuyor.

Engelli vatandaşların da rahat şekilde kullanabileceği statta, 495 kişilik VIP tribünü, 232 loca, 378 kişilik basın tribünü, 150 engelli seyirci koltuğu yer alıyor. Yeni stadın bodrum katında 8'i engelli, 151 araçlık kapalı otopark, çevresinde ise 77'si engelli, bin 342 araçlık açık otopark hizmet verecek.

BAŞKAN GÜRSES: HEYECANLA O SAATİ BEKLİYORUZ

Sakaryaspor Kulübü Başkanı İsmail Gürses, yaptığı açıklamada, yeni statta maça çıkacakları için çok heyecanlı olduklarını söyledi.

Devletin son yıllarda ciddi bir stat hamlesi yaptığını belirten Gürses, "Bu statlardan belki de en güzeli bizim şehrimizde yapıldı. Nasip olursa yarın saat 19.00'da yeni stadımızda ilk maçımıza çıkacağız. Heyecanla o saati bekliyoruz. Yarın düğünümüz var." dedi.

"Bu ligde kalıcı değil, misafir olmayı düşünüyoruz." diyen başkan Gürses, sezon sonunda şampiyonluğa ulaşacaklarına inandıklarını dile getirdi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

TOKİ'den 51 şehirde 540 gayrimenkul müzayedesi
  • 04.08.2026 15:58

TOKİ'den 51 şehirde 540 gayrimenkul müzayedesi

TOKİ, 41 ilde 235 konutu ve 30 ilde 305 iş yerini açık artırma yöntemi ile satış ...

İstanbul'a 15 bin kiralık konut geliyor
  • 03.08.2026 09:59

İstanbul'a 15 bin kiralık konut geliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti İstanbul Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Progra ...

TOKİ, 49 İlde 737 arsayı açık artırmayla satacak
  • 28.07.2026 10:03

TOKİ, 49 İlde 737 arsayı açık artırmayla satacak

TOKİ, Ağustos ayında 737 arsayı açık artırma yöntemiyle satacak. ...

TOKİ Başkanı Sungur Malatya’da
  • 22.07.2026 12:25

TOKİ Başkanı Sungur Malatya’da

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mustafa Levent Sungur, şehirlerin yalnızca de ...

TOKİ'den kamuoyuna duyuru!
  • 13.07.2026 16:39

TOKİ'den kamuoyuna duyuru!

TOKİ afet bölgelerinde çıkarılan iddialar için açıklama yaptı. ...

TOKİ Açık Satış Kampanyası bugün başlıyor
  • 15.06.2026 10:00

TOKİ Açık Satış Kampanyası bugün başlıyor

TOKİ Açık Satış bugün başlıyor. 64 şehirde 20 bin konut, uygun ödeme koşulları i ...