maritbet girişmaritbet
Yargıtay düğün salonlarına ruhsat şartı kararını onayladı

Yargıtay düğün salonlarına ruhsat şartı kararını onayladı

İSTDO'nun açtığı dava sonucunda ruhsatsız halde düğün faaliyeti yapılamayacağına hükmeden mahkemenin kararı Yargıtayca onandı

İstanbul Toplantı ve Düğün Salonu İşletmecileri Esnaf Odası'nın (İSTDO) açtığı dava sonucunda ruhsatsız halde düğün faaliyeti yapılamayacağına hükmeden mahkemenin kararı Yargıtayca onandı. İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İSTESOB) Başkanı Faik Yılmaz ile İSTDO Başkanı Ümit Yaşar Demir, düzenledikleri basın toplantısında, Yargıtay 11. Hukuk Dairesi Başkanlığı'nın ruhsatında " düğün salonu" yazmayan bir iş yerinindüğün faaliyeti yapamayacağı kararını onadığını bildirdi. İSTESOB Başkanı Yılmaz, toplantıda yaptığı konuşmada, düğün salonu açılmak istenen binanın inşaat ruhsatında "özellik arzeden bina" ibaresinin olması gerektiğini söyledi. İnşaat ruhsatında "özellik arzeden bina" ibaresi bulunmayan yerlerde düğün salonu açılamayacağını anlatan Yılmaz, "Bu karar bize tebliğ edilince biz de işletme sahiplerinin kapatılmayla karşılaşmaması için bunu duyurmak istedik. Çünkü bu tüm Türkiye'yi ilgilendiriyor, sadece İstanbul'u değil. Biz de diyoruz ki, 100 bin kişiye yakın vatandaşımız buradan ekmek yiyor, onlara istihdam sağlanmış. Bu sadece düğün salonu olarak görülmemeli. Bunun yanında kuyumcular, tekstilciler, gelinlikçiler, çiçekçiler, pastacılar gibi birçok işletme sahibi ve çalışanları bu sektörden ekmek yiyor. Bu nedenle 'özellik arzeden bina' ibaresinin çıkarılması lazım. Belediyemiz bir meclis kararı alsın. Bu ibareyi aramasın" diye konuştu.

İSTDO Başkanı Demir bu karardan sonra gerekli ruhsatı bulundurmayan işletmelerin kapatılacağını aktararak, " Düğün yapmayı düşünen vatandaşlarımızı uyarıyorum; en mutlu günlerinin kötü sonla bitmesini istemiyorlarsa ruhsatlı işletmelerde düğünlerini yapsınlar. Çünkü aylar öncesinde randevu aldıkları işletmenindüğün günü ruhsatı nedeniyle kapatıldığını görebilirler. Buna mutlaka dikkat etsinler" diye konuştu.

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Yargıtay’ın yeni hizmet binasında Birleşim Mühendislik imzası!
  • 03.09.2021 11:50

Yargıtay’ın yeni hizmet binasında Birleşim Mühendislik imzası!

Yargıtay'ın yeni hizmet binası, adli yıl başlangıcında Cumhurbaşkanı Recep Tayyi ...

Yargıtay, otoparkta çalınan araçlarla ilgili kararını verdi!
  • 04.02.2019 10:52

Yargıtay, otoparkta çalınan araçlarla ilgili kararını verdi!

Yargıtay, otoparka teslim edilen aracın çalınmasından işletme ile çalışanın soru ...

Yargıtay'dan kiracılara büyük müjde!
  • 27.08.2018 13:42

Yargıtay'dan kiracılara büyük müjde!

Mülk sahiplerinin sudan bahanelerle kiracıyı evden çıkarma dönemi Yargıtay'ın so ...

Düğün salonları başka ruhsatla açılıyor
  • 31.12.2016 15:11

Düğün salonları başka ruhsatla açılıyor

İSTDO Başkanı Ümit Yaşar Demir, düğün salonlarında mevzuattaki karışıklık nedeni ...

Kayıp-kaçakta geçmişe etkili yeni yasa!
  • 04.12.2016 07:40

Kayıp-kaçakta geçmişe etkili yeni yasa!

Yargıtay, “Kayıp-kaçak bedelinde geçmişe etkili yeni yasa çıktı; mahkemeler baks ...