maritbet girişmaritbet
Volvo Dinamik Direksiyon’un hassasiyetini Van Damme gösterdi

Volvo Dinamik Direksiyon’un hassasiyetini Van Damme gösterdi

Hollywood'un en ünlü aksiyon filmi yıldızı Jean-Claude Van Damme, yeni Volvo FM’in tanıtımı için kamera karşısına geçti

Bugüne kadar cesaret isteyen sayısız gösteriye imzasını atan Hollywood'un en ünlü aksiyon filmi yıldızı Jean-Claude Van Damme, yeni Volvo FM'in tanıtımı için kamera karşısına geçti. Volvo Kamyon'un son filmi olan ‘The Epic Split'te rol alan Van Damme, Volvo Dinamik Direksiyon sisteminin eşsiz dengesini ünlü bacak açma hareketi ile vurguluyor.

Volvo Kamyon tarafından geliştirilen yeni ve yenilikçi sistem Volvo Dinamik Direksiyon, tüm sürüş koşullarında hassasiyet ve dengeyi son derece arttırıyor. Oldukça hassas bir yönlendirme sağlamak için saniyede yaklaşık 2000 kez ayarlanan elektronik kontrollü bir elektrik motoru yardımıyla çalışıyor. Volvo Dinamik Direksiyon, geri giderken minimum eforla üstün bir kontrol sağlıyor.

Volvo Kamyon'da sistem yazılımının arkasındaki mühendis olan Jan-Inge Svensson konuyla ilgili olarak, “Film, Volvo Dinamik Direksiyon'un sağlayabileceği yön dengesinin mükemmel bir şekilde vurguluyor. Denge ve kontrol öyle iyi ki tam olarak bu filmde yaptığımız gibi bir aracı uzun bir mesafe boyunca son derece hassas bir şekilde geri geri gidebilirsiniz. Filmden de anlaşılacağı gibi araçların kontrolünün son santimetreye kadar mükemmel olması gerekiyordu,” dedi.

Volvo Dinamik Direksiyon, düşük hızlarda yönlendirmenin neredeyse çaba harcamadan gerçekleştirilmesini sağlıyor ve manevra kabiliyetini arttırıyor. Elektrik motoru, yüksek hızlarda direksiyonu otomatik olarak düzenleyerek yan rüzgarlar veya yol yüzeyindeki tümsekler gibi direksiyona etki eden düzensizlikleri telafi ediyor. Sonuç olarak direksiyonda sürekli küçük ayarlar yapma ihtiyacı büyük oranda azaltılıyor. Ayrıca Volvo Dinamik Direksiyon, serbest bırakıldığında direksiyon simidini otomatik olarak başlangıç konumuna döndürüyor ve böylece sürücü üzerindeki gerginliği daha da azaltıyor.

Jan-Inge Svensson, “‘The Epic Split' filminde, araçlardaki iki sürücünün geri giderken aynı yön ve hızı korumasını sağlayan Volvo Dinamik Direksiyon'dur. Jean-Claude Van Damme'ın atletikliği ve sürücülerin yeteneği, gösterinin başarısı açısından temel etkenlerdir. Ancak Volvo Dinamik Direksiyon olmadan başarı imkansız olurdu. Sistemin yetenekleri yalnızca mükemmel bir film yapmayı sağlamıyor, aynı zamanda dar alanlarda veya zorlu arazi koşullarında geri geri gitmek gibi çok sayıda direksiyon hareketinin gerektiği durumlarda araç sürücülerine son derece kolaylık sağlıyor. Benzer şekilde treyler takılıyken geri geri giderken, direksiyonda yapılacak küçük değişiklikler aracın yönünde büyük bir değişikliğe neden olabiliyor ve normal bir kamyonda sürücünün harcaması gereken çaba çok daha fazla olabiliyor. Ancak Volvo Dinamik Direksiyon, sürücünün düz bir hattı korumasına yardımcı olur ve araç üzerinde çok daha üstün bir kontrol sağlar,” dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Volvo Dinamik Direksiyon’un hassasiyetini Van Damme gösterdi
  • 15.11.2013 08:11

Volvo Dinamik Direksiyon’un hassasiyetini Van Damme gösterdi

Hollywood'un en ünlü aksiyon filmi yıldızı Jean-Claude Van Damme, yeni Volvo FM’ ...

Volvo FMX yenilendi, daha verimli inşaat işleri için çığır açıyor!
  • 16.04.2013 12:42

Volvo FMX yenilendi, daha verimli inşaat işleri için çığır açıyor!

Volvo Kamyon, yeni Volvo FMX'i ilk defa Almanya Münih’de düzenlenen Bauma Fuarı’ ...