maritbet girişmaritbet
Veysel Eroğlu: Diktiğimiz fidan sayısı 3 milyarı bulacak!

Veysel Eroğlu: Diktiğimiz fidan sayısı 3 milyarı bulacak!

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: Gelmiş geçmiş hükümetler içinde en çevreci hükümet biziz. Ağaçlandırma da geçmiş hükümetlere göre 7 misli çalışmışız. Biz son 10 yılda 2 milyar 800 milyon adet fidanı toprakla buluşturmuşuz. Hatta bunun hesabını şaşırmışlar Sayın Kılıçdaroğlu, bu 10 yılda dikilemez bunun için 213 yıl gerekir diye ilan etti. Tabi onların hızına göre 213 yıl yetmez ama biz onların 213 yılda yapacağını 10 yılda yapıyoruz farkımız bu işte

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Gelmiş geçmiş hükümetler içinde en çevreci hükümet biziz. Ağaçlandırma da geçmiş hükümetlere göre 7 misli çalışmışız. Biz son 10 yılda 2 milyar 800 milyon adet fidanı toprakla buluşturmuşuz. Hatta bunun hesabını şaşırmışlar sayın Kılıçdaroğlu, bu 10 yılda dikilemez bunun için 213 yıl gerekir diye ilan etti. Tabi onların hızına göre 213 yıl yetmez ama biz onların 213 yılda yapacağını 10 yılda yapıyoruz farkımız bu işte" dedi.

Eroğlu, bir takım açılış ve ziyaretler için geldiği Afyonkarahisar'da, Vali İrfan Balkanlıoğlu'nu makamında ziyaret etti. Vali Balkanlıoğlu'ndan Afyonkarahisar'da yapılan çalışmalar hakkında bilgiler alan Eroğlu, daha sonra Valilik Toplantı Salonu'nda basın toplantısı düzenledi.

Eroğlu, Afyonkarahisar'da yatırımların dolu dizgin devam ettiğini belirterek, "Bazı partiler durmaya devam etsin ama biz hızla yolumuza devam edeceğiz. Biz koşmaya devam ediyoruz. Biz ülke için koşturuyoruz, onlar CHP ve diğer partiler, muhalefet, beklemeye, durmaya devam etsinler. Gölge etmesinler başka ihsan istemiyoruz onlardan" diye konuştu.

Taksim Gezi Parkı'nda yaşanan olayların aslında ağaç meselesi olmadığını ifade eden Eroğlu, şunları kaydetti:

"Önce dediler ki 'ağaç meselesi'. Sonra, biz Türkiye'de ne kadar ağaç diktiğimizi söyleyince bunun bir ağaç meselesi olmadığını itiraf ettiler. Gelmiş geçmiş hükümetler içinde en çevreci hükümet biziz. Bunu ben mecliste gümbür gümbür ilan ettim. Hodri meydan dedim. Hava kirlenmesinden, atık su arıtma tesisinden, ağaçlandırmaya kadar birçok alanda geçmiş hükümetlere göre 7 misli çalışmışız. Biz son 10 yılda 2 milyar 800 milyon adet fidanı toprakla buluşturmuşuz. Hatta bunun hesabını şaşırmışlar Sayın Kılıçdaroğlu, 'bu 10 yılda dikilemez bunun için 213 yıl gerekir' diye ilan etti. Tabi onların hızına göre 213 yıl yetmez ama biz onların 213 yılda yapacağını 10 yılda yapıyoruz farkımız bu işte. Bir de lütfen matematiği iyi öğrensinler. Kilometrekareyi metrekareye çevirirken sağlam danışmanlar, matematikçiler tutsunlar. 'Bu kadar fidan Türkiye'ye sığmıyor. Bir metrekareye bir fidan diksek bu kadar fidan sığmıyor' dediler. Türkiye'nin yüzölçümünü metrekaraye çevirerken maalesef binlik hata yapmışlar. O da şöyle, kendisine başbakanımızda Kazlıçeşme'de, 'Veysel Hoca profesördür, gerekirse ders versin' diye söyledi. Aslında bana gerek yok ilkokul öğrencileri bile bilir. Türkiye'nin yüzölçümü 780 bin kilometrekare. Bunu metrekareye çevirirsek onların yaptığı gibi 780 milyon metrekare değil, 780 milyar metrekaredir. Bunu bir daha çevirirken doğru düzgün çevirsinler. O bakımdan hesabımız doğru."

"Diktiğimiz fidan sayısı 3 milyarı bulacak"

Bu yıl dikilen fidanlarla dikilen fidan sayısının 3 milyarı yakalayacağını belirten Eroğlu, "Bunların kafaları basmıyor, en azından şunu fark etsinler biz fidan üretimimizi aynı para ve aynı kurumla 7 kat artırdık. Geçmişte hükümetler yılda 70 ile 75 milyon civarında fidan üretirken, biz 470 milyona çıkardık. Haliç'i temizleyen, İstanbul'a ilk defa katı atık bertaraf tesisleri kuran, çöpten elektrik üreten hükümet biziz. Çevrecilik konusunda lütfen ağızlarını kapatsınlar. Bizim yaptıklarımızın altında kalırlar" ifadelerini kullandı.

Bir gazetecinin Taksim Gezi Parkı'nda yaşanan olaylarla ilgili sorusuna da Eroğlu, fikir hürriyeti açısından en büyük mücadeleyi kendilerinin verdiğini, herkes istediği şekilde giyinsin diye mücadele ettiklerini söyledi.

"Herkesin fikrine, inancına, ırkına, etnik unsuruna saygımız var" diyen Eroğlu, şöyle devam etti:

"Biz 76 milyonun hükümetiyiz. Herkese mesafemiz aynı derecede. Fikir hürriyetinden bahsedemezler. Türkiye'de tam bir fikir hürriyeti var. İsteyen istediği şekilde konuşuyor mu? istediği şekilde giyinebiliyor mu? Kitabını yazabiliyor mu? yazıyor. Bütün yasakları kaldıran biziz. Bu özgürlük meselesi değil. Bu filmi 1908'de de gördük. Aynı film orada da Taksim'den başladı. O zaman Sultan Abdülhamit bir laf söyledi dedi ki, 'Duyun-u Umumiye'yi kaldıracağız bütün borçlarımızı ödeyeceğiz' dedi. Ardından 31 Mart Vakası çıktı. Hükümet devrildi, şu oldu, bu oldu. Aynı filmi çevirmek istediler çünkü biz 14 Mayıs'ta IMF'ye olan borcumuzu sildik ve 5 milyar dolar borç vereceğiz dedik. 130 milyar dolar Merkez Bankası'nda para var. İç ve dış borçlarımızı ödedik. Mayıs ayında çok büyük hamleler yapıldı. Avrupa gerçekten büyük bir endişe duydu. Türkiye, nereye gidiyor, büyük bir endişe duydu. Bunun önünü kesmek için yapılan plan."

Bakan Eroğlu,15 gün önceden bazı yurt dışındaki televizyonların, ajansların Türkiye'deki canlı yayın araçlarını kiraladıkları bilgisini aldıklarını belirterek, "Ama bizim milletimiz bunu hemen kavradı ve onlara pabuç bırakmadı. Bir televizyon, kendi ülkesinde olay oluyor canlı yayın yapmıyor. Türkiye'den 9 saat canlı yayın yaptı. Demokrasi var. Fikriniz varsa buyurun fikrinizi sandıkta ortaya koyun. Önümüzdeki yıl seçim var buyurun. Biz duran adam istemiyoruz, tahrip eden insan istemiyoruz. Başlangıçtaki gençleri yakıp yıkmayan gençleri seviyorum ben. Onlar keşke bu düşüncelerini, fikirlerini, enerjilerini, ülkenin kalkınması için pozitif enerji vermek suretiyle yapsalar daha güzel olur diye düşünüyorum ama onlar içine anında provokatörler karıştı. Yakıp yıktılar. Kaba taslak 265 milyon lira zarar var" şeklinde konuştu.  

Orman yangınları

Orman yangınlarıyla ilgili çalışmalara da değinen Eroğlu, eğitimleri, eksik araç, gereç ve teçhizatları tamamladıklarını, hava araçları sayısını da 50'ye yükselttiklerini söyledi.

Teknolojilerini de ilerlettiklerini vurgulayan Eroğlu, şunları kaydetti:

"Ben bir yerde yangın çıktığı zaman oraya hangi araç gidiyor odamdan görebiliyorum. Böyle muhteşem bir sistemimiz var. Hazırlıklarımız tamam. Yangın sezonunda günde 11-12 tane yangın çıkıyor. Teşkilatımız çok başarılı, bu konuda iddialı olmak çok zor ama biz hazırız, ekiplerimiz hazır. Sıkıntı olmadan atlatacağımıza inanıyorum. Bu yıl daha sıcak geçeceğe benziyor. Biz bu konuda hazırlıklarımızı yapıyoruz. Çok sayıda yangın havuzu inşa ettik. Vatandaşlarımız da dikkatli olurlarsa inşallah onlarla el ele vererek sıkıntı yaşamadan atlatacağız."

Mustafa Güngör, Yücel Velioğlu/AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Osmangazi Köprüsü’nün seyir zevki bu parkta yaşanacak
  • 25.07.2020 11:01

Osmangazi Köprüsü’nün seyir zevki bu parkta yaşanacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından inşasına başlanan Diliskelesi Sahil Düz ...

İstanbul Havalimanı için 8 yılda 10 milyon ağaç dikilecek
  • 16.11.2018 17:36

İstanbul Havalimanı için 8 yılda 10 milyon ağaç dikilecek

İGA, ağaçlandırma projesi ile 50 kilometrekarelik alana 10 milyondan fazla fidan ...

Özelleştirme İdaresi, Şeker Fabrikaları'nın 8 şehirde 20 ev, arsa ve kantar binasını satıyor!
  • 07.10.2013 09:57

Özelleştirme İdaresi, Şeker Fabrikaları'nın 8 şehirde 20 ev, arsa ve kantar binasını satıyor!

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Şeker Fabrikaları’nın 20 gayrimenkul ...

Tunçmatik-Powergie Afyon’daki Hoca Elektrik’e güneş enerjisi santrali kurdu!
  • 19.09.2013 15:26

Tunçmatik-Powergie Afyon’daki Hoca Elektrik’e güneş enerjisi santrali kurdu!

Afyon yöresinde bir ilke imza atan Hoca Elektrik, tesislerine Tunçmatik-Powergie ...

Giresunlular Milli Mücadele şehidi ataları için Afyon’a akıyor!
  • 28.08.2013 17:05

Giresunlular Milli Mücadele şehidi ataları için Afyon’a akıyor!

Milli Mücadele döneminde vatanın savunması için 2 alay gönüllü askeriyle mücadel ...

Afyon Sinanpaşa Kaymakamlığı'ndan satılık arsa!
  • 07.08.2013 10:43

Afyon Sinanpaşa Kaymakamlığı'ndan satılık arsa!

Afyon Sinanpaşa Kaymakamlığı 1 milyon 439 bin 950 lira bedelle arsa satıyor ...