maritbet girişmaritbet
Vehbi Koç Vakfı’nın Van’da yaptığı konutların teslimi gerçekleşti!

Vehbi Koç Vakfı’nın Van’da yaptığı konutların teslimi gerçekleşti!

Vehbi Koç Vakfı, geçtiğimiz yıl Van’da yaşanan deprem felaketinin ardından bölgedeki eğitimcilerin ve eğitim ortamının yaralarını sarmaya destek olmak amacıyla 128 öğretmenin aileleriyle yaşamını sürdüreceği konutlardan oluşan çağdaş bir lojman kompleksi inşaa etti

Vehbi Koç Vakfı, geçtiğimiz yıl Van'da yaşanan deprem felaketinin ardından bölgedeki eğitimcilerin ve eğitim ortamının yaralarını sarmaya destek olmak amacıyla 128 öğretmenin aileleriyle yaşamını sürdüreceği konutlardan oluşan çağdaş bir lojman kompleksiinşaa etti. Van'ın Kalecik Köyü'ndeki “Ford Otosan Öğretmen Lojmanları”nın açılışını gerçekleştiren Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç, geçtiğimiz yılki Van depreminde yaşamını yitiren eğitim neferlerini rahmetle andıklarını belirtirken, “Bizler Koç Topluluğu olarak ilk günden bu yana Van'ın yeniden kalkınması sürecine desteğimizi sürdürüyoruz. Vehbi Koç Vakfı'mız tarafından inşaa edilen lojmanların bölgedeki eğitim ortamının yeniden kalkınmasına katkı sağlayacağına inanıyorum. Ümit ederim ki geçmişte olduğu gibi gelecekte de güzel ilimiz Van, özverili eğitimcilerimiz ile başarılı nesillerin yetişmesine katkı sağlayacak” dedi.

Van'da yaşanan deprem felaketinin ardından bölgedeki eğitimcilerin ve eğitim ortamının yaralarını sarmaya destek olmayı amaçlayan Vehbi Koç Vakfı'nın Ford Otosan desteği ile hayata geçirdiği öğretmen lojmanları kompleksinin inşaatı tamamlandı. Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç, dün Koç Holding Otomotiv Grubu Başkanı Cenk Çimen, Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, Vehbi Koç Vakfı Genel Müdürü Erdal Yıldırım, Koç Holding Dış İlişkiler ve Kurumsal İletişim Direktörü Oya Ünlü Kızıl ile Van'a bir ziyaret gerçekleştirdi. Van'ın Kalecik Köyü'nde inşaa edilen kompleks, üçer katlı 4 binadan oluşuyor. Komplekste 1+1 ve 2+1 olmak üzere 128 daire, 1 sosyal tesis, kapalı ve açık hava spor alanları, yeşil alan ve otopark da yer alıyor.

Mustafa V. Koç: “Van'ın yeniden inşaa süreci birlik ve beraberliğimizin gücünü bir kez daha ortaya koydu”

Van'ın Kalecik Köyü'ndeki “Ford Otosan Öğretmen Lojmanları”nın açılışı törenine katılan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç, “Depremde yaşamını yitiren vatandaşlarımızı ve 76 eğitim neferimizi bir kez daha rahmetle anıyorum” sözleri ile konuşmasına başladı. Depremin ardından başlatılan seferberlik ile bugün Van'ın yeniden inşaa sürecine katkı sağlamakadına bir projeyi tamamladıklarını belirten Mustafa V. Koç, “Van depreminin ardından Vehbi Koç Vakfı, Van Valiliği ve Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında 28 Şubat 2012 tarihinde ‘Öğretmen Lojmanları' yaptırılması için bir protokol imzalamıştı. Milletimizin birlik ve beraberlik ruhunun bizleri ayakta tutan en önemli unsur olduğu inancıyla inşa edilen lojmanların değerli eğitimcilerimizin kullanımına hazır hale getirildiğini hep birlikte bugün gururla görüyoruz” diye konuştu.

Mustafa V. Koç: “Eğitime verdiği önem ve ülkemize karşı duyduğu sosyal sorumluluğun bir gereğini gerçekleştirdik…”

Mustafa V. Koç, lojmanların öğretmenlerin konforu için gerekli yaşam alanları ve gereçlerle donatılmış, birinci derece deprem bölgesi için tüm yönetmeliklere uygun olarak inşaa edildiğine de dikkat çekti. Mustafa V. Koç, “128 öğretmenimizin aileleri ile yaşamını sürdürebileceği lojmanlar Vehbi Koç Vakfı ve Koç Topluluğu şirketlerinin eğitime verdiği önem ve ülkemize karşı duyduğu sosyal sorumluluğun bir gereği olarak Ford Otosan şirketimizin katkıları ile inşa edildi” dedi.

Van Koç İlköğretim Okulu'nda eğitim devam ediyor

Mustafa V. Koç ve beraberindekiler lojmanların açılışının ardından Van'daki Koç İlköğretim Okulu'nu da ziyaret etti. Vehbi Koç Vakfı Genel Müdürü Erdal Yıldırım, depremde Koç İlköğretim Okulu'nun zarar görmediğine dikkat çekerken, “Depremden hemen sonra İTÜ mühendisleri okulumuza gidip durum tespiti yaptılar. Bina çok iyi durumda” diye konuştu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kuzguncuk'taki Hayri Onur Yalısı, Vehbi Koç Vakfı'na bağışlandı!
  • 11.10.2021 10:22

Kuzguncuk'taki Hayri Onur Yalısı, Vehbi Koç Vakfı'na bağışlandı!

Füsun Onur ile ablası İlhan Onur, Kuzguncuk’taki Hayri Onur Yalısı’nı, ileride m ...

Ömer Koç müze için çalışmalara başladı
  • 14.01.2016 10:15

Ömer Koç müze için çalışmalara başladı

Koç Ailesi'nin sanat aşığı ismi Ömer Koç, önümüzdeki yıl açılacak müzede sergile ...

Vehbi Koç Vakfı’nın Van’da yaptığı konutların teslimi gerçekleşti!
  • 12.11.2012 15:19

Vehbi Koç Vakfı’nın Van’da yaptığı konutların teslimi gerçekleşti!

Vehbi Koç Vakfı, geçtiğimiz yıl Van’da yaşanan deprem felaketinin ardından bölge ...

Vehbi Koç Vakfı, Turkcell ve TEV Van'daki 256 konuta öğretmenler yerleşecek!
  • 07.11.2012 14:30

Vehbi Koç Vakfı, Turkcell ve TEV Van'daki 256 konuta öğretmenler yerleşecek!

Van'da Vehbi Koç Vakfı, TEV ve Turkcell'in, depremde hayatını kaybeden 76 öğretm ...