maritbet girişmaritbet
Üsküdar-Ümraniye metrosu konut talebini artıracak

Üsküdar-Ümraniye metrosu konut talebini artıracak

TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş. Genel Müdürü Makbule Yönel Maya Üsküdar-Ümraniye-Sancaktepe'nin yeni metrosunun konut sektörüne etkisini değerlendirdi

Üsküdar-Ümraniye-Sancaktepe bölgelerinden geçen yeni metro hattı ile özellikle ofis fonksiyonlarının yoğun olduğu Altunizade ve Ümraniye bölgesindeki konut talebinin artması bekleniyor.

TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş. Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, Üsküdar-Ümraniye-Sancaktepe bölgelerinden geçen yeni metro hattının gayrimenkul piyasasına etkilerini şöyle anlattı…

Üsküdar, Fıstıkağacı, Bağlarbaşı, Altunizade, Kısıklı, Bulgurlu, Ümraniye, Çarşı, Yamanevler, Çakmak, Ihlamurkuyu, Altınşehir, İmam Hatip Lisesi, Dudullu, Necip Fazıl, Çekmeköy Sancaktepe istasyonları olmak üzere 16 adet istasyonun bulunduğu Üsküdar – Ümraniye – Çekmeköy - Sancaktepe metro hattının ilk etabı faaliyete geçiyor. Açılacak olan ilk etap Üsküdar'dan Yamanevlere kadar olan hattı içeriyor.

Hattın, Üsküdar Marmaray istasyonu ve Altunizade metrobüs istasyonu ile bağlantısının sağlanması ile Anadolu ve Avrupa Yakaları arasındaki ulaşıma da alternatif doğmuş olacak. 2018 yılında diğer etaplarının da faaliyete geçmesi beklenen hat ile Anadolu Yakasında ikamet edenlerin Üsküdar'a ulaşımları sağlanarak Avrupa Yakasına geçişlerinde kolaylık sağlanacak.

Hattın tamamının faaliyete geçmesi ile birlikte Üsküdar Sancaktepe arasının yaklaşık 27 dk'ya inmesi ve özellikle Üsküdar, Altunizade, Ümraniye, Çekmeköy-Sancaktepe bölgelerinde trafik yoğunluğunun ciddi ölçüde azalması bekleniyor.

Üsküdar Ümraniye Sancaktepe bölgelerinden geçen hat ile özellikle ofis fonksiyonlarının yoğun olduğu Altunizade ve Ümraniye bölgesindeki konut talebinin artacağı düşünülüyor. Bu bölgelerde çalışan beyaz yakalıların konut tercihini güzergah üzerinde yapabilme imkanı doğdu. Ümraniye bölgesinde çalışan bir kişinin konut alımında ilk tercihi Ümraniye ve çevresi iken metro hattının tamamlanması ile birlikte Çekmeköy, Sancaktepe'ye kadar uzanabilecek.

Üsküdar-Yamanevler arasındaki ilk etabın tamamlanması ile birlikte konut talebi, değerlerin daha yüksek olduğu Üsküdar merkez bölgesinden değerlerin kısmen düştüğü Ümraniye bölgesine doğru alternatif gösterebilecek. Ayrıca, Üsküdar Marmaray istasyonu ve Altunizade metrobüs istasyonuyla Avrupa Yakası ile bağlantının sağlanmasıyla, Avrupa Yakasında çalışanların konut tercihlerinde Üsküdar'dan Yamenevler'e kadar olan bölgeyi de göz önünde bulundurabilecekleri düşünülüyor.

2012 yılı Mart ayında metro hattı çalışmalarının başlaması ve geçtiğimiz yıllarda Marmaray ve Avrasya Tüneli ile ulaşım bağlantılarının güçlendirilmesi ile hat güzergahı konut geliştiricilerinin de tercih ettiği bölge haline gelmişti. Metro hattı güzergahında incelemeler yapıldığında beklentiler ile birlikte, son üç yılda konut fiyatlarında ortalama % 60 - %70 civarında artışlar yaşandığı görülüyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Metro hatları Pendik'te konut fiyatlarını %170 oranında artırdı
  • 28.12.2022 09:24

Metro hatları Pendik'te konut fiyatlarını %170 oranında artırdı

Pendik - Sabiha Gökçen Havalimanı metro hattı hizmete açıldı. Tavşantepe durağın ...

Gayrimenkulde yeni trendleri döngüsel ekonomi belirliyor
  • 02.07.2022 09:03

Gayrimenkulde yeni trendleri döngüsel ekonomi belirliyor

TSKB Gayrimenkul Değerleme İzmir Şube Özel Projeler Değerleme Uzmanı Aydan Ege G ...

Maya: "Satış argümanlarını sıfırdan inşa etmek gerekiyor"
  • 29.11.2018 18:00

Maya: "Satış argümanlarını sıfırdan inşa etmek gerekiyor"

TSKB Gayrimenkul Değerlendirme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, Gayrimenkulde Ge ...

TSKB, 15. kuruluş yıl dönümünü MIPIM’de kutladı
  • 16.03.2017 16:10

TSKB, 15. kuruluş yıl dönümünü MIPIM’de kutladı

TSKB Genel Müdürü Suat İnce ve TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Y ...

Makbule Yönel Maya, MIPIM'de ESD mikrofonuna konuştu
  • 14.03.2017 11:57

Makbule Yönel Maya, MIPIM'de ESD mikrofonuna konuştu

TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, MIPIM 2017'de yeni b ...

Makbule Yönel Maya'dan MIPIM ve sektör değerlendirmesi!
  • 25.02.2017 14:39

Makbule Yönel Maya'dan MIPIM ve sektör değerlendirmesi!

TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, MIPIM 2017 fuarından ...