maritbet girişmaritbet
Tuzla; İstanbul'un cazibe merkezi, yatırımın yeni adresi oldu

Tuzla; İstanbul'un cazibe merkezi, yatırımın yeni adresi oldu

Viaport Marin, 400 yataklı devlet hastanesi, Şelale Park ve konut projeleriyle bölgenin değeri her geçen gün katlanıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Tuzla Belediyesi'nin katkılarıyla Via Properties tarafından hayata geçirilmekte olan Viaport Marin projesi bölgenin çehresini değiştirecek. Nüfusun 400 bine çıkması beklenen bölgede hayata geçirilecek olan proje 570 milyon liralık yatırım değeriyle dikkat çekiyor.

viaport marinin havadan görseli

5 çıpalı marina konseptinin uyarlandığı Viaport Marin projesinde 150 bin metrekare yeşil alan, 750 yat kapasiteli marina, otel, ticari birimler ve sosyal alanlar bulunuyor. Tuzla halkının yoğun ilgi göstereceği projede ayrıca balıkçı barınakları da yeniden inşa ediliyor. Mimari tasarımıyla da şehrin sembolü olmaya aday olan Viaport Marin Tuzla'da 10 bin metrekarelik deniz suyundan oluşacak yüzme havuzu bulunuyor. İBB'nin büyük destek verdiği projeyle bölge değerine değer katacak. 

25 milyon insan buraya gelecek

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, bölgede inşa edilecek iki metro hattı ve havaray ile birlikte bölgeye yılda 25 milyon kişinin geleceğini söyledi. Topbaş ‘Viaport Marin İstanbul'un en önemli aktivite merkezi olacak. Burada turistler 4 mevsim konaklamak isteyecek' açıklamalarında bulundu.

Deniz keyfi Tuzla'da yaşanacak

Projenin yapımcı firması Via Properties'in yönetim kurulu başkanı Coşkun Bayraktar, Tuzla'nın ihtişamlı günlerine geri döneceğini ve artık deniz keyfinin bu bölgede yaşanacağını belirtti. Bayraktar ‘Yine Türkiye'de ilk olan bir projeyi hayata geçiriyoruz. Yerli ve yabancı ziyaretçiler deniz üzerinde alışveriş yapmanın, konaklamanın, dolaşmanın ve yüzmenin keyfini yaşayacak' dedi.

Yeni buluşma noktası olacak

Dünyaca ünlü mağazaları içerisinde barındıracak olan Viaport Marin projesi içerisinde çocuklara özel oyun alanları ve eğlence parkları da yer alıyor. Gayrimenkul ve inşaat sektörünün son yıllarda yatırım yaptığı bölge Tuzla'nın kaderi değişecek.

Metro projeleri uçuracak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Her Yerde Metro, Her Yere Metro sloganıyla start verdiği projeyle şehir yeni metro hatları kazanacak. Tuzla, bu projelerin gelmesiyle birlikte daha da cazip hale gelecek. 2016 yılında inşa edilecek projeyle Tuzla-Küçükçekmece arası 94 dakikaya, 2017 yılında inşa edilecek projeyle Tuzla Tersane-Üsküdar arası 47,5 dakikaya inecek. Marmaray'ın 3 durağına ev sahipliği yapan Tuzla'da Evliya Çelebi Mahallesi ön plana çıkıyor.

TOKİ'den Tuzla'ya 400 yataklı dev hastane

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Tuzla'da 400 yataklı devlet hastanesi projesinin startını verdi. İhalesi 19 Mart 2014 günü saat 14.00'te, TOKİ Bilkent Plaza Ankara adresinde gerçekleştirilecek olan hastanenin tamamlanma süresi 800 takvim günü olarak belirlendi.

Yepyeni projeler yolda

Anadolu Yakası'nın değerlenen bölgesi Tuzla'da belediye çalışmaları da tüm hızıyla sürüyor. Tuzla Belediyesi, İçmeler-Aydınlı yolu kenarında, 110 bin metrekare alanda Şelale Park projesini, Şifa Alışveriş Merkezi'ni, fuar alanı ve otopark projelerini de hayata geçiriyor.

şelale parkın vaziyet planı

İş Bankası operasyon merkezi inşa ediyor

İstanbul'un doğu sınırında bulunan Tuzla'da İş Bankası rüzgarı esecek. 44 bin 395 metrekare alan üzerinde inşa edilen İş Bankası Operasyon Merkezi, İş GYO imzası taşıyor. Bilgi teknolojileri ve veri merkezi, eğitim tesisleri ve stajyerler için konaklama alanına sahip olacak proje banka tarafından 25 yıllığına kiralandı. 184 bin 500 metrekare kiralanabilir alana sahip olan operasyon merkezinin yıllık 18 milyon dolar kira getirisi sağlaması bekleniyor.

tuzladaki teknoloji merkezinin blokları

Karma proje bölgeye değer katacak

Bölgeye birçok yeni yatırımla hayat veren İş GYO'nun karma projesi de dikkat çekiyor. Otel, ofis ve alışveriş merkezinden meydana gelen proje Teknoloji ve Operasyon Merkezi'nin hemen yanında inşa ediliyor. SOM ve Design tarafından tasarlanan projenin 2015 3. çeyrekte tamamlanması bekleniyor.

iş gyonun tuzla projesinin sosyal alanları

Emlak Konut'un projeleri yatırımları çekti

Devlet gücünün Tuzla'ya değmesiyle bambaşka bir çehreye kavuşan bölgeye Emlak Konut GYO damga vurdu. Şirket, Tuzla Emlak Konutları 1 ve Tuzla Emlak Konutları 2 olmak üzere iki projede toplam 2 bin 345 konut, ticari birimler ve sosyal tesisler inşa etti. 

emlak konut gyonun tuzla projesi

Tuzla'nın dikkat çeken konut projeleri

Evora İstanbul: Teknik Yapı, Emlak Konut GYO ve TOKİ ortaklığında hayata geçirilen proje bölgenin en büyük konut projesi olarak göze çarpıyor. 5 bin 73 bağımsız bölümden oluşan proje içerisinde 4 bin 304 konut yer almakta 300 bin metrekare arsa üzerinde yükselen proje 800 bin metrekare inşaat alanına sahip. 7 bin 500 araç kapasiteli otoparkıyla dikkat çeken ve Mimar Eren Yorulmazer tarafından tasarlanan projede fitness center, sauna, yüzme havuzu, otopark, tenis kortu, kameralı güvenlik gibi birçok seçenek yer almakta.

evora istanbulun blokları

Çınarlı Bahçe: İş GYO imzasıyla 41 bin metrekare alan üzerinde inşa edilen proje 476 daireden oluşmakta. Konut teslimlerinin hemen gerçekleştirildiği projede fiyatlar bugüne kadar yüzde 30'a yakın prim yaptı. 1+1'den 4+1'e ev seçeneklerinin yer aldığı projede yüzme havuzu, basketbol sahası, otopark, sosyal tesisler, fitness center, ticari birimler, yürüyüş parkuru gibi birçok seçenek bir aradau sunuluyor.

çınarlı bahçe projesinin yeşil alanları

Aydoğan Park Tuzla: 2015 yılının Haziran ayında yaşamın başlayacağı projede 118 daire bulunuyor. 4 bin 500 metrekarelik yeşil alana sahip olan proje sahile yakın bir konumda yükseliyor. 2+1, 3+1, 3+2 ve 4+2 konutların bulunduğu projede cazip ödeme seçenekleriyle yeni bir yaşamın kapıları aralanıyor. Aydoğan İnşaat imzası taşıyan proje kapsamında 6 blok bulunuyor. Projede fitness center, çocuk yüzme havuzu, açık yüzme havuzu, spor alanları, güvenlik ve otopark gibi birçok lüks donatı bir arada sunuluyor.

aydoğan park tuzlanın havuzu

Dumankaya Villa Gizli Bahçe: Dumankaya'nın hemen teslim projesi Villa Gizli Bahçe'de Tuzla'da yükselen projeler arasında yer alıyor. Sabiha Gökçen Havalimanı'na yakın konumuyla dikkat çeken proje cazip ödeme seçenekleri ve sosyal donatı alanlarıyla dikkat çekiyor. Ultra lüks bir hayatın vaat edildiği proje 49 villadan meydana gelmekte.

villa gizli bahçenin yeşil alanları

ATS Marin Park: Tamamı 2+1 ve 3+1 konutlardan oluşan proje 50 daireden meydana geliyor. 2015 yılının Mayıs ayında teslimleri gerçekleştirilecek olan proje 3 bin metrekare arsa üzerinde yükseliyor. ATS Grup İnşaat imzası taşıyan projede bilardo, çocuk oyun alanları, fitness center, güvenlik, masa tenisi gibi sosyal donatılar bir arada sunuluyor. 

ats marin parkın dış görünümü

Tuzla Modern Park: Mekay-Taha İnşaat ortaklığının 13 bin 500 metrekare alan üzerinde inşa ettiği proje 182 daireden meydana geliyor. 2014 yılının Mayıs ayında teslim edilecek olan proje konut, AVM ve çok kapsamlı spor merkezinden meydana gelmekte. Evliya Çelebi Mahallesi'nde yükselen projede ticari birimler, kafeler, restoranlar, tenis kortu, fitness center, gölet, otopark, yürüyüş parkuru gibi lüks donatılar yer almakta.

tuzla modern parkın konut blokları

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kadir Topbaş Viaport Marin projesinin açılışına katıldı
  • 07.03.2014 09:29

Kadir Topbaş Viaport Marin projesinin açılışına katıldı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Tuzla'da hayata geçirilecek o ...

Şadi Özyazıcı, Viaport Marin projesini anlatıyor
  • 06.03.2014 17:24

Şadi Özyazıcı, Viaport Marin projesini anlatıyor

Tuzla Belediye Başkanı Şadi Özyazıcı, Viaport Marin projesinin detaylarını anlat ...

Viaport Marin Tuzla görücüye çıktı
  • 06.03.2014 17:10

Viaport Marin Tuzla görücüye çıktı

Via Properties imzası taşıyan Viaport Marin projesinin lansmanı emlaktasondakika ...

Viaport Marin Tuzla projesinin tanıtım filmi yayında
  • 05.03.2014 11:20

Viaport Marin Tuzla projesinin tanıtım filmi yayında

Via Properties imzası taşıyan Viaport Marin projesi bölgenin çehresini değiştire ...

Marina projesinde geri sayım başladı
  • 08.02.2015 12:19

Marina projesinde geri sayım başladı

Via Properties tarafından hayata geçirilen ‘Viaport Marin’, eğlence parkından ha ...

Bu proje İstanbul’un hangi bölgesini uçurdu?
  • 17.07.2014 09:47

Bu proje İstanbul’un hangi bölgesini uçurdu?

Viaport Marin projesini yılda 25 milyon yerli ve yabancı turistin ziyaret etmesi ...