Timçenko hisselerini Çeçen Baysarov’a sattı

Timçenko hisselerini Çeçen Baysarov’a sattı

Rusya Devlet Başkanı Purin’in yakın arkadaşı Gennadi Timçenko, ülkenin en büyük inşaat şirketlerinden birindeki hisselerini Çeçen Baysarov’a sattı.

Rusya'da Devlet Başkanı Vladimir Putin'e olan yakınlığı ile bilinen ünlü oligark Gennadi Timçenko, ülkenin en büyük inşaat şirketlerinden birindeki hisselerini sattı. 46 yaşındaki Çeçen kökenli işadamı Ruslan Baysarov, Timçenko'nun Most şirketindeki yüzde 25+1 hisselerini satın aldı.  Rus ajanslarının bildirdiğine göre, işadamına yakın kaynaklar, Baysarov'un sahibi olduğu Tuvinskaya Enerji Sanayi İşletmesi'nin hayata geçirmeye hazırlandığı demir yolu inşaatlarından dolayı bu yatırımda bulunduğunu aktardı.

SATIŞ BEDELİ AÇIKLANMADI

Timçenko'nun sahibi olduğu Volga Group'tan geçtiğimiz aylarda yapılan açıklamada, Timçenko'nun Most şirketindeki yüzde 25+1 hisselerini, şirketin hissedarlarından birine sattığı açıklanmıştı.  Ancak tarafların geçtiğimiz şubat ayında masaya oturmalarına rağmen anlaşma sağlayamadıkları, ardından şirket hisselerine talip olan Baysarov ile Timçenko'nun anlaşmaya vardıkları yazıldı. Satış bedeli ise basına yansımadı. Most şirketinin tamamladığı en büyük proje olarak, Vladivostok'taki Russki Adası'ndaki köprü inşaatı gösteriliyor. Şirket ayrıca, Moskova'da metro inşaatlarını yürüten en büyük beş şirketten biri.  Forbes dergisinin verilerine göre, şirketin 2013 yılı cirosu 66 milyar ruble.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Rusya basınından asrın inşa seferberliğine övgü
  • 20.10.2026 11:43

Rusya basınından asrın inşa seferberliğine övgü

Türkiye’nin Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 depremlerinin hemen ardından baş ...

İnşaat malzemesi sanayi üretimi 14 alt sektörde arttı
  • 19.10.2026 11:39

İnşaat malzemesi sanayi üretimi 14 alt sektörde arttı

Türkiye İMSAD Aylık Sektör Raporu’nun Ağustos 2026 sonuçlarına göre, Temmuz ayın ...

THBB Başkanı Işık: "Nakit darboğazı ve yüksek faiz sektörü baskılıyor"
  • 13.10.2026 13:24

THBB Başkanı Işık: "Nakit darboğazı ve yüksek faiz sektörü baskılıyor"

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) tarafından açıklanan Hazır Beton Endeksi Eylü ...

Türkiye İMSAD Türkiye’nin deprem karnesini masaya yatırıldı
  • 09.10.2026 15:37

Türkiye İMSAD Türkiye’nin deprem karnesini masaya yatırıldı

Türkiye İMSAD’ın düzenlediği 67. Gündem Buluşmaları, “Deprem Karnemiz: Ne Kadar ...

TOKİ, 9 ayda 83 bin 504 sosyal konut inşa etti
  • 09.10.2026 14:00

TOKİ, 9 ayda 83 bin 504 sosyal konut inşa etti

TOKİ, inşa ettiği sosyal konutlarla bugüne kadar 1 milyon 770 bin 855 dar gelirl ...

“Güvenli ve sürdürülebilir yaşam alanlarının yaygınlaşmasını sağlamalıyız”
  • 02.10.2026 17:51

“Güvenli ve sürdürülebilir yaşam alanlarının yaygınlaşmasını sağlamalıyız”

İnşaat malzemesi sektörünün çatı örgütü Türkiye İMSAD, 5 Ekim Dünya Konut Günü k ...