maritbet girişmaritbet
Teleferik hedefleri aştı, 4 ayda 450 bin yolcu taşıdı!

Teleferik hedefleri aştı, 4 ayda 450 bin yolcu taşıdı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Haziran ayının başında hizmete alınan teleferik, 4 ayda 450 bin yolcu taşıdı

Yılda 350 bin olarak konulan yolcu hedefinin 4 ayda 450 bin gerçekleşerek 150 bin aşıldığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “İnşallah kalan hat da ocak ayına kadar tamamlanacak ve teleferik oteller bölgesine uzatılmış olacak” dedi. Başkan Altepe, basın toplantısında, teleferiğin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda elinde Türk bayrağıyla gelen tüm vatandaşlara ücretsiz hizmet vereceğini de açıkladı. 

Başkan Altepe, teleferikle seyahat eden yolcu sayısı, yeni hatlarla ilgili yapılan çalışmalar ve yaklaşan Cumhuriyet Bayramı nedeniyle düzenlenecek promosyon hakkında basın toplantısı düzenledi. Teferrüç merkez istasyonunda yapılan basın toplantısına, Teleferik AŞ Genel Müdürü İlker Cumbul ve Büyükşehir Belediyesi bürokratları da katıldı. 

Yıllık hedef 4 ayda katlandı 

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, haziran ayında hizmete alınan teleferikle bugüne kadar 450 bin yolcunun taşındığını açıkladı. Teleferik ihalesine çıkarken yılda 350 bin yolcu hedefi koyduklarını ve 4 ayda 450 bin yolcu taşıyarak konulan hedefi 150 bin aştıklarını belirten Başkan Altepe, “Teleferiğin Bursa'ya ne kadar katkı sağladığı, ortaya çıkan rakamlarla da ispatlanmış oldu. Gelen yolcuların yüzde 80'i, başta Araplar olmak üzere yabancı turistler. Bu da turizm yatırımlarının kentimiz açısından önemini ortaya koyuyor” dedi. 

Yılbaşında oteller bölgesi… 

Başkan Altepe, basın toplantısında, teleferiğin en geç yılbaşına kadar oteller bölgesine uzayacağını da açıkladı. Teferrüç-Sarıaalan hattının yenilendiğini ve 7 Haziran 2014 tarihinden bu yana hizmet verdiğini belirten Başkan Altepe, Sarıaalan-Oteller Bölgesi hattının da en geç yılbaşına kadar hizmete sokulacağını ifade etti. Önlerinde herhangi bir engelin kalmadığını, çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü vurgulayan Başkan Altepe, “İnşallah yılbaşında bu hattımız bitmiş olacak. Buradan oteller bölgesinde kayak pistlerine kadar teleferiği kullanmış olacağız” diye konuştu. 

29 Ekim'de bayrakla gelene ücretsiz 

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle teleferik hattının elinde Türk bayrağı olan herkese ücretsiz hizmet vereceğini kaydetti. Konuya ilişkin önerinin Teleferik AŞ yönetimi tarafından kendisine getirildiğini ve derhal onayladıklarını belirten Başkan Altepe, “Böylelikle, Şanlı Türk'ün şanlı bayrağını getiren her vatandaşımız Uludağ'a ücretsiz çıkabilmiş olacak” şeklinde konuştu. 

Uludağ'da son adımlar…

Başkan Altepe, basın toplantısında Büyükşehir Belediyesi tarafından Uludağ'da yapılacak muhtemel çalışmalara da değindi. Uludağ'la ilgili yetki karmaşasının 7 Kasım 2014 tarihinde Bursa'ya gelecek olan Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'yla görüşülerek çözülmesini umut ettiklerini söyleyen Başkan Altepe, “Şimdiden sonra Oteller Bölgesi, Kadıyayla ve Sarıalan bölgeleriyle birlikte aktivite merkezi olacak. Uludağ'a yapacağımız 6 adet saha, kongre merkezi, günübirlik tesisler ve otoparklarla bu yatırımlar hızlı bir şekilde gelişecek. Yaz kış gelen vatandaşlarımız, burada güzel vakitler geçirebilecek” ifadelerini kullandı. 

Bursa'yı turizme hazırladıklarını, kentin turizm pastasından hak ettiği payı alması için gerekli yatırımları kararlı adımlarla bir bir hayata geçirdiklerini vurgulayan Başkan Altepe, şehrin her bir bölgesinin deniz, hava ve kara yoluyla raylı sisteme entegre edileceğini hatırlattı. 

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bursa Teleferik çalışmasına bir gün ara verildi
  • 29.09.2020 11:57

Bursa Teleferik çalışmasına bir gün ara verildi

140 kabin ile saatte bin 500 yolcu taşıma kapasiteli Bursa Teleferik, çalışmasın ...

Teleferikte ücretsiz yolculuk çileye dönüştü
  • 31.08.2016 08:13

Teleferikte ücretsiz yolculuk çileye dönüştü

Bursa'da 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlaması için Uludağ'a ulaşımın sağlandığı te ...

Uludağ artık yazın da cazibe merkezi!
  • 09.08.2016 11:20

Uludağ artık yazın da cazibe merkezi!

Türkiye’nin en önemli kış turizm merkezlerinden biri olan Uludağ, artık yaz ayla ...

Türk Dünyası Spor Oyunları Şöleni, Bursa'da gerçekleştirilecek
  • 24.07.2016 10:07

Türk Dünyası Spor Oyunları Şöleni, Bursa'da gerçekleştirilecek

Türkiye’de ilk kez yapılacak ‘Türk Dünyası Spor Oyunları Şöleni’ Bursa'da gerçek ...

Bursa sahilleri sağlıklı altyapıya kavuşuyor!
  • 27.03.2016 13:36

Bursa sahilleri sağlıklı altyapıya kavuşuyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Gemlik ve Mudanya sahillerini sağlıklı bir altyapıy ...

Bursa Nilüfer Sitesi'nde kentsel dönüşüm başladı!
  • 27.03.2016 10:51

Bursa Nilüfer Sitesi'nde kentsel dönüşüm başladı!

18 bin metrekare alanda 6 blok şeklinde tasarlanan dönüşüm projesinde hafriyat b ...