maritbet girişmaritbet
Bursa Nilüfer Sitesi'nde kentsel dönüşüm başladı!

Bursa Nilüfer Sitesi'nde kentsel dönüşüm başladı!

18 bin metrekare alanda 6 blok şeklinde tasarlanan dönüşüm projesinde hafriyat başladı.

Bursa'nın ilk kentsel dönüşüm çalışması olarak kayıtlara geçen ve 18 dönüm alanda 6 blok olarak planlanan Nilüfer Sitesi'nde hafriyat çalışmaları start aldı. 2 yıl içerisinde tamamlanarak mülk sahiplerine teslim edilecek site alanında incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ‘Bursa'nın en modern konut alanlarından biri' niteliğini taşıyan projenin kentsel dönüşüm anlamında sadece Bursa'ya değil Marmara Bölgesi ve Türkiye'ye de örnek olacağını söyledi.

Başkan Altepe, Büyükşehir bürokratlarıyla birlikte Nilüfer Sitesi'nin satış ofisini ziyaret etti. Burada Site Yöneticisi Metin Onan ve inşaat firması yetkilileri tarafından proje hakkında bilgilendirilen Başkan Altepe, Bursa'nın dönüşümünde ilk adımın atıldığını söyledi. Sitenin inşaat çalışmalarının başlamasının sadece mülk sahipleri açısından değil kendileri açısından da büyük mutluluk olduğunu dile getiren Başkan Altepe, “Bu sadece sizin için değil Bursa ve Türkiye için de güzel bir olay, Çok güzel bir proje. İnşallah örnek olacak” dedi.

Kentsel dönüşümün şu anda Türkiye'nin en acil gündemi olarak masada durduğunu, mevcut binaların yıkılıp yenilenmesinin, insanların güvenli ve sağlam binalarda ömür sürmesinin birinci öncelik haline geldiğini ifade eden Başkan Altepe, “Nilüfer Sitesi bunu en güzel şekilde başardı. 180 mülk sahibi bir araya gelerek, örnek bir birliktelik sergiledi. Kentsel dönüşüm anlamında örnek bir başlangıç yapılmış oldu” diye konuştu.

Binalar yükseldikçe işin boyutunun daha net ortaya çıkacağını, yapılan çalışmanın Bursa'daki diğer site yönetimlerini de cesaretlendireceğini belirten Başkan Altepe, “Dönüşümde ilk adım atılmış oldu. Bundan dolayı site yönetimini, müteahhit firmayı ve emeği geçenleri kutluyorum” şeklinde konuştu.

Nilüfer Sitesi Yöneticisi Metin Onan ise 2.5 yıllık bir çabanın ardından dönüşümü inşaat safhasına getirdikleri için mutlu olduklarını ifade etti. Onan, sürenin başından sonuna kadar desteğini kendilerinden esirgemeyen Başkan Altepe'ye teşekkür etti.

Yorum Yaz