maritbet girişmaritbet
TDV'nin cami projeleri 2 milyar lirayı buldu

TDV'nin cami projeleri 2 milyar lirayı buldu

TDV Mütevelli Heyeti İkinci Başkanı Bilgin: Vakfımız ülkemizde 3 bin 421, 25 ülkede ise 100'ün üzerinde cami ve eğitim binası yapmıştır.

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Mütevelli Heyeti İkinci Başkanı Mazhar Bilgin, "Vakfımız bugüne kadar ülkemizde 3 bin 421, 25 ülkede ise 100'ün üzerinde cami ve eğitim binası yapmıştır. 2 milyar lira tutarında cami projesi hayata geçirilmiştir" dedi.  TDV Genel Müdürlüğünde, vakfın cami projelerine ilişkin bilgi veren Bilgin, ezan sesine hasret Müslümanlar için dünyanın dört bir yanında cami inşaatlarını sürdürdüklerini, TDV tarafından yapılan camilerin maliyetini ise vatandaşların üstlendiğini bildirdi.

2 MİLYAR TUTARINCA CAMİ PROJESİ

TDV'nin kurulduğu günden beri yurt içinde ve yurt dışında yüzlerce caminin yapımına öncülük ettiğini dile getiren Mazhar Bilgin, "Yapımına 1967 yılında başlanan, ancak bitirilemeyen Ankara Kocatepe Camisi'ni tamamlayan vakfımız, bugüne kadar ülkemizde 3 bin 421, 25 ülkede ise 100'ün üzerinde cami ve eğitim binası yapmıştır. 2 milyar lira tutarında cami projesi hayata geçirilmiştir. Ankara Kocatepe, Adana Sabancı Merkez ve Konya Hacıveyiszade camileri başta olmak üzere, il ve ilçelerde hizmete sunulan camilerin çoğunluğu Türkiye Diyanet Vakfı tarafından inşa edilerek hizmete sunulmuştur" şeklinde konuştu.

7 ÜLKEDE YER TAHSİSİ VE PROJELENDİRME

Bilgin, TDV'nin cami inşaatlarının halen 9 ülkede devam ettiğini, 7 ülkede de yer tahsis ve projelendirme olmak üzere toplam 16 caminin yapım işlemlerinin ise sürdüğünü açıkladı. Kazakistan'da Hoca Ahmet Yesevi Camii'ni hizmete açtıklarını ifade eden Mazhar Bilgin, şunları kaydetti: "Rusya'da da iç dekorasyon ve süslemesini yaptığımız Moskova Camii ibadete açıldı. Halen, Lefkoşa Hala Sultan Camii, Kırgızistan Bişkek Camii, Arnavutluk Tiran Merkez Camii, Belarus Minsk Camii, Kırım Seyyit Settar Camii ve Medresesi, Filipinler Tacloban Camii, Haiti Boukman Buhara Camii, Cibuti Merkez Camii inşaatları sürüyor. Hoca Ahmet Yesevi Üniversite Camii, Macaristan Budapeşte Camii, Kosova Piriştine Camii, Romanya Bükreş Camii, Makedonya Üsküp Camii, Karaçay-Çerkesya İslam Enstitisü Camii, İngiltere Cambridge Camii, Kırgızistan Oş İmam Serahsi Külliyesi projeleri ise hazırlanıyor. Yakın zamanda bu camilerimizin de yapımına başlayacağız."

YIKILAN GAZZE CAMİLERİ İNŞA EDİLECEK

Bilgin, İsrail'in saldırıları sonucu yıkılan 9 caminin yapımı için projelerin tamamlandığını, yapılacak ihalenin ardından yakın zamanda camilerin inşasına başlanacağını vurguladı. Camilerin zamanında tamamlanabilmesi için vatandaşların yardımlarına ihtiyaç duyulduğunu belirten Mazhar Bilgin, camilerin yapımı için bir tuğla bağışının dahi büyük önem arz ettiğini söyledi. TDV'nin dünya genelinde yaptığı camiler ve son durumları hakkında "www.camilereyardim.com" internet adresinden bilgi alınabildiğini aktaran Bilgin, "Vatandaşlarımız, 'www.diyanetvakfi.org.tr' ve 'www.camilereyardim.com' internet sitelerinden istediği camiye online bağış da yapabilir" diye konuştu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye Diyanet Vakfı, İdlib'de okul açtı!
  • 29.11.2020 06:00

Türkiye Diyanet Vakfı, İdlib'de okul açtı!

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib ilinde 1100 öğren ...

Türkiye Diyanet Vakfı'ndan İdlib’e yeni “İyilik Konutu”
  • 28.08.2020 11:42

Türkiye Diyanet Vakfı'ndan İdlib’e yeni “İyilik Konutu”

Suriye’nin İdlib kenti kırsalında bulunan bir köye Türkiye Diyanet Vakfı tarafın ...

İçişleri Bakanı Soylu’dan TDV’nin 'İyilik Konutları'na destek
  • 29.06.2020 14:25

İçişleri Bakanı Soylu’dan TDV’nin 'İyilik Konutları'na destek

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye Diyanet Vakfı tarafından İdlib’de yaptır ...

Tophane Camisi'nin 2020'de hizmete açılması bekleniyor
  • 09.02.2018 09:58

Tophane Camisi'nin 2020'de hizmete açılması bekleniyor

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından inşa edilen Makedonya'nın en büyük camisi ...

Türkiye Diyanet Vakfı, Tayvan’a cami inşa edecek
  • 06.01.2018 10:04

Türkiye Diyanet Vakfı, Tayvan’a cami inşa edecek

Tayvan Dışişleri Bakanlığı, Türk hükumetinin Taipei’ye bir cami yaptırmak istedi ...

Namazgah Camisi Balkanlar'ın en büyük camisi olacak
  • 27.12.2017 10:03

Namazgah Camisi Balkanlar'ın en büyük camisi olacak

TDV, Arnavutluk'un başkenti Tiran'da inşa ettirdiği Namazgah Camisi, Balkanlar'ı ...