TBMM'de çatıdan sığınağa kadar tadilat başlıyor

TBMM'de çatıdan sığınağa kadar tadilat başlıyor

FETÖ'nün darbe girişiminde bombardıman sonucu hasar gören Meclis, çatıdan sığınağa kadar tadilat dönemi başlıyor.

TBMM Genel Sekreteri Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Meclis'teki tadilat çalışmalarına ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Halkla İlişkiler Binasının yüzde 75'e yakının zarar gördüğüne işaret eden Kumbuzoğlu, vatandaşın giriş-çıkış noktası olduğu için buranının tadilatını önemsediklerini söyledi.

Meclis'e 3 bomba atıldığını anımsatan Kumbuzoğlu, birinin çatıya isabet ettiğini, bu bölümün şu anda üzerini kapattıklarını anlattı. Bir an önce burayı drenaj sistemiyle kapatıp, akıntıyı önlemeleri gerektiğini ifade eden Kumbuzoğlu, Başbakanlık makamının bulunduğu yerin de tadilata ihtiyacı bulunduğunu belirtti.

Kumbuzoğlu, ana isabet noktasının müzeye çevrilmesi fikrinin ağırlık kazandığını dile getirerek, burayı korumayı düşündüklerini söyledi. Kumbuzoğlu, bu noktayı dondurma sistemi, yapıştırma suretiyle kalıcı müze sistemine dönüştürmeyi hedeflediklerini dile getirdi. Ziyaretçilerin en kolay ulaşabileceği ve gözlem yapabileceği, etkileyici noktanın burası olduğunu belirten Kumbuzoğlu, gençlere, gelecek nesillere bunu bırakmaları gerektiğini kaydetti.

Halkla ilişkiler binasının yanında, bombalama sonucu 2 metrelik çukur oluştuğunu belirten Kumbuzoğlu, oluşturulan Bilim Kurulu'nun, bu bölümün camekan içine alınıp, sergilenmesi önerisinde bulunduğunu belirtti.

Mevcut sığınağı daha kullanışlı hale getireceklerini, başka bir yerin sığınak olup olmayacağını da değerlendirdiklerini söyleyen Kumbuzoğlu, "Küçük çaplı bazı tadilatları da yapacağız. İnşallah 1 Ekim'e kadar hepsini halledeceğiz." dedi.

"Delilsiz hiçbir şey olmaz"

Kumbuzoğlu'na, Meclis'te FETÖ üyesi bulunup bulunmadığının tespitine yönelik çalışmaların hangi aşamada olduğu da soruldu.

Her kurumda olduğu gibi Meclis'te de bir komisyon oluşturulduğuna dikkati çeken Kumbuzoğlu, komisyonun, istihbarat birimlerinden MİT, emniyet MASAK, BDKK'dan gelen bilgileri değerlendirip, sonucu bildireceğini kaydetti.

Kumbuzoğlu, "Bu ciddi bir şeydir. Bizim, her kurumun, komisyonun yapacağı çok bir şey yok. Gelen kayıtlar önemli. Burası hukuk devleti, yapılan her şey hukuka uygun yapılır. Denetime açıktır. Burası hukuk devleti, rastgele bir şey olmaz. Delilsiz hiçbir şey olmaz." diye konuştu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Kurum: '500 bin konutun yaklaşık 80 bininde sona gelindi'
  • 21.10.2026 16:28

Bakan Kurum: '500 bin konutun yaklaşık 80 bininde sona gelindi'

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TBMM’de AK Parti’nin ...

Yabancı dijital konaklama platformlarına yeni düzenleme
  • 07.10.2026 10:37

Yabancı dijital konaklama platformlarına yeni düzenleme

Yabancı dijital konaklama platformlarına izin belgesi alma, Türkiye’de temsilci ...

Site aidatlarına yönelik düzenleme ile son söz kat maliklerinde
  • 28.05.2026 23:52

Site aidatlarına yönelik düzenleme ile son söz kat maliklerinde

Fahiş site aidatlarına yönelik düzenlemeleri de içeren 14 farklı kanunda ve 1 ka ...

Deprem bölgesinde yerinde dönüşüm yapılarına kolaylık sağlandı
  • 22.05.2026 12:06

Deprem bölgesinde yerinde dönüşüm yapılarına kolaylık sağlandı

Geçtiğimiz haftalarda torba kanunla TBMM’de kabul edilen ve Resmi Gazete’de yayı ...

Bakan Kurum: “Deprem konutları 2 yıl ödemesiz, 18 yıl faizsiz ve sabit taksitli oluyor”
  • 23.01.2026 18:43

Bakan Kurum: “Deprem konutları 2 yıl ödemesiz, 18 yıl faizsiz ve sabit taksitli oluyor”

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'nda milletvekillerinin sorularını yanıtl ...