maritbet girişmaritbet
Tapu Masrafı Ne Kadar? Ev-Arsa 2021 Tapu Masrafı Hesaplama

Tapu Masrafı Ne Kadar? Ev-Arsa 2021 Tapu Masrafı Hesaplama

Tapu masrafı ne kadar, yüzde kaç ödenir gibi soruların güncel cevaplarıyla birlikte ev ve arsa için 2021 tapu masrafı hesaplaması yazımızda yer alıyor

Tapu masrafı ne kadar ve ev-arsa 2021 tapu masrafı hesaplama rakamları merak ediliyor. Gayrimenkul alıp satmayı seven bir millet olarak tapu masrafı noktasında yaşanabilecek olumsuzluklar hakkında önemli araştırmalar yapıyoruz. Bu anlamda arsa, arazi, konut, dükkan gibi taşınmazlar için devir sürecinde en önemli nokta hiç kuşkusuz tapu masrafının ne kadar olacağı. Bu rakamın, 2021 yılında değişmesi ve yükselmesi bekleniyor.

Tapu masrafını kim öder

Tapu masrafını kim öder noktasında çok sayıda önemli aksaklıklar yaşanmakta. Yasal olarak alıcı ve satıcı, satış fiyatının yüzde 2'si noktasında ödeme gerçekleştiriyor. Yani toplamda, satış fiyatının yüzde 4'lük kısmı tapu masrafı olarak hesaplanıp ödeniyor. Ancak usulen bu durum pek işlemiyor. Alıcı ve satıcı, tapu masrafı noktasında net olarak anlaşmadığı sürece usulen, tapu masrafının tamamını alıcı ödüyor. Örnek verecek olursak 500 bin TL'lik dairenin yüzde 4'üne denk gelen 20 bin TL'lik tapu masrafını alıcı ödüyor.

Tapu masrafı yüzde kaç ve nereye ödenir

Bir dönem tapu masrafında indirim yapılmış olsa da son dönemde tapu masrafı oranı yüzde 4 olarak ödeniyor. Tapu masrafı yüzde kaç sorusu da bu şekilde yanıtlanmış oluyor. Bu anlamda tapu masrafı totalde yüzde 4 olarak ödeniyor. Tapu masrafı, bankadan kredi kullanılması durumunda kredi kapsamında ödenebilecek bir modele sahip. Ayrıca peşin alımlarda da tapu masrafının ödenmesi için bankalar kullanılabiliyor. Ödeme kapsamında Tapu ve Kadastro web sitesinden, e-devlet üzerinden bilgilendirme yapılıyor. Yine WebTapu noktasında da mağduriyetlerin önüne geçiliyor. Arsa tapu masrafı noktasında da hesaplama modeli değişmez. Alıcı ve satıcı üzerine düşen oranlarda ödemeyi gerçekleştirir.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Tapu Masrafı Ne Kadar? Ev-Arsa 2021 Tapu Masrafı Hesaplama
  • 09.12.2020 11:34

Tapu Masrafı Ne Kadar? Ev-Arsa 2021 Tapu Masrafı Hesaplama

Tapu masrafı ne kadar, yüzde kaç ödenir gibi soruların güncel cevaplarıyla birli ...