maritbet girişmaritbet
Sürdürülebilir tüketimin genç sihirbazı Tom Szaky, Yeşil İş Konferansı için İstanbul’a geliyor!

Sürdürülebilir tüketimin genç sihirbazı Tom Szaky, Yeşil İş Konferansı için İstanbul’a geliyor!

"Sürdürülebilir tüketimin genç sihirbazı” Tom Szaky, Yeşil İş Konferansı için İstanbul’a geliyor

 

Sürdürülebilirlik Akademisi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenecek olan Yeşil İş-Green Business Konferansı, dünya tarihine adını “İnsanların çöpe bakış açısını ve sürdürülebilirliğin tarihini değiştiren isim” olarak yazdıran dahi girişimci 
Tom Szaky'yi ağırlamaya hazırlanıyor.
 
“30 Yaş Altı Dünyanın 1 Numaralı CEO'su” seçilen Tom Szaky ve“Dünyanın En İnovatif 100 Şirketi” arasında yer alan Terracycle'ın öyküsünü dinlemek için Yeşil İş-Green Business Konferansı'ndaki yerinizi şimdiden ayırtın…
 
14 yaşındayken iş hayatına atılan ve üniversite 1. sınıftayken Terracycle şirketini kuran genç dahi Tom Szaky'nin hayat öyküsü, parlak fikirler geliştirmek üzerine kurulu...
 
Szaky sayesinde bugün 20'den fazla ülkede 20 milyondan fazla insanın topladığı milyarlarca çöp, 1.500 farklı ürüne dönüştürülerek yeniden kullanılıyor.Terracycle, tüm dünyada Wallmart, Home Depot gibi 30'un üzerinde büyük markayla çalışıyor ve bu sayı günden güne artıyor.
 
Dünyanın en prestijli ödüllerine değer görülen genç CEO Tom Szaky, Terracycle'ın bu inanılmaz başarı hikâyesini, 18-19 Ekim tarihlerinde İstanbul Swissotel'de düzenlenecek olan Yeşil İş-Green Business Konferansı'nda paylaşacak.
 
Dünyaca ünlü sürdürülebilirlik uzmanları Yeşil İş Konferansı'nda buluşuyor!
Ekonomik, toplumsal ve çevresel sürdürülebilirliğe katkı sağlamak amacıyla faaliyet gösteren,sürdürülebilir geleceği hedefleyen bir iş dünyası modeli yaratma sorumluluğuyla hareket eden Sürdürülebilirlik Akademisi tarafından dördüncüsü düzenlenecek olan Yeşil İş-Green Business Konferansı'nın bu yılki ana teması ‘Sürdürülebilir gelecek için sürdürülebilir iş' olarak belirlendi. 
 
Türkiye'nin en güçlü sürdürülebilirlik platformu olarak kabul edilenkonferans çerçevesinde,dünyadan ve Türkiye'den yöneticiler ve fikir liderleri, sürdürülebilir bir gelecek yaratmak adına iş dünyasında atılması gereken adımları masaya yatıracak.
 
Konferansın önemli konuşmacıları arasında; dünya çapında bir sürdürülebilirlik lideri olarak tanınan The Guardian Sustainable Business Genel Yayın Yönetmeni Jo Confino; CNN'de yaptığı programlarla tanınan ve güneş enerji çalışmalarına katkısı nedeniyle ABD İklim Enstitüsü Ödülü'ne layık görülen Jeremy Leggett; sürdürülebilir yaşam ve tüketim konusunda sıradışı bir yaklaşımla önerdiği fikirlerle bilinen sürdürülebilirlik danışmanı Julia Hailes;Technische Universität Braunschweig Bina ve Güneş Enerjisi Enstitüsü Direktörü ve Energy Design'ınKurucusu Prof. Dr. Norbert Fisch ve kamu ve iş dünyası için geliştirdiği reformlarla tanınan sürdürülebilirlik lideri Terry A'Hearn; Temiz Teknoloji (CleanTech) yatırımlarının deneyimli takım lideri Cleantech Investor Ltd kurucusu Anne McIvor; iklim ve enerji konularında dünyanın en önemli uzmanlarından karbon emisyon ticaretinin aranılan ismi Doosan Power Systems Politikalar Direktörü Jill Duggan;sürdürülebilirlik raporlamasına standart oluşturan ve küresel sürdürülebilir ekonomiye yönelik vizyonuyla en etkili uluslararası organizasyon olan Global Reporting Initiative-GRI'ın CEO'su Ernst Ligteringen;Schneider Electric Balkanlar ve Orta Doğu Bölgesi Başkanı ve Türkiye Genel Müdürü Turhan Turhangil;Unilever Türkiye Gıdadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Mustafa Seçkin; BASF Business Center Türkiye, Orta Doğu ve Kuzey Afrika Başkanı ve BASF Türk CEO'su Volker Hammes; TSKB Kurumsal Pazarlama ve Kurumsal Finansmandan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Burak Akgüç; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü Yenilenebilir Enerji Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Vekili Erdal Çalıkoğlu; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sedat Kadıoğlu da yer alıyor.
 
Schneider Electric'in stratejik çözüm ortaklığında gerçekleşenYeşil İş-Green Business Konferansı'nın diğer çözüm ortaklarından bazıları ise şöyle: BASF, TSKB, Unilever, Capatect, Escarus, Rehau, TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş. Bureau Veritas,Form, İZAYDAŞ, Renault, UNDP, Global Compact Network Turkey, ILO, The Gold Standart, WWF, TEMA, ENVERDER, ÇEDBİK, İMSAD, TUROB, TURMEPA, THY, Hürriyet Gazetesi, Radikal Gazetesi, Infomag veBloomberg Businessweek.
 
Konferansın karbon ayak izi silinecek!
Sürdürülebilir geleceği hedefleyen bir iş dünyası modeli yaratma amacıyla düzenlenen Yeşil İş-Green Business Konferansı 2012, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da ‘Karbon Nötr Konferans' olarak organize edilecek. Konferans süresince ortaya çıkan CO2 emisyonları hesaplanarak konferansın karbon ayakizi silinecek.
 
Konferansa ait detaylı bilgiye http://www.yesiliskonferansi.com adresinden ulaşılabiliyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Schneider Electric Türkiye İnovasyon Zirvesi tamamlandı!
  • 06.11.2021 10:12

Schneider Electric Türkiye İnovasyon Zirvesi tamamlandı!

Schneider Electric tarafından düzenlenen ve küresel iklim sorunlarının ele alınd ...

THY'nin İstanbul Havalimanı'ndaki binalarında Schneider imzası!
  • 09.10.2021 09:17

THY'nin İstanbul Havalimanı'ndaki binalarında Schneider imzası!

Türk Hava Yolları'nın (THY) İstanbul Havalimanı'ndaki binaları, Schneider Electr ...

Schneider Electric'ten doğayı koruyacak taahhüt!
  • 17.06.2021 09:20

Schneider Electric'ten doğayı koruyacak taahhüt!

Schneider Electric, 2030’a kadar operasyonlarında net sıfır biyoçeşitlilik kaybı ...

Schneider Electric, Mikro Veri Merkezi C Serisini genişletti
  • 31.05.2021 17:25

Schneider Electric, Mikro Veri Merkezi C Serisini genişletti

Schneider Electric, 43U ile birlikte EcoStruxure Mikro Veri Merkezi C Serisinin ...

Schneider, veri merkezlerinin sürdürülebilirliğine katkı sağlıyor
  • 27.05.2021 17:07

Schneider, veri merkezlerinin sürdürülebilirliğine katkı sağlıyor

Schneider Electric, Edge çözümü ile veri merkezlerinin Endüstri 4.0'a geçişlerin ...

Schneider Electric'ten Bursa OSB'ye enerji güvenilirlik desteği!
  • 24.03.2021 16:39

Schneider Electric'ten Bursa OSB'ye enerji güvenilirlik desteği!

Schneider Electric, Bursa OSB'nin 350'den fazla şirkete daha güvenli bir enerji ...