maritbet girişmaritbet
Sotheby’s, dünyanın en ünlü saat markalarını İstanbul’da buluşturdu!

Sotheby’s, dünyanın en ünlü saat markalarını İstanbul’da buluşturdu!

Akbank Private Banking ve Sotheby's işbirliğiyle, dünyanın ünlü saat markaları İstanbul'da, dünyaca ünlü saat uzmanlarının katılımıyla sergilendi

 

Akbank Private Banking ve Sotheby's işbirliğiyle, dünyanın ünlü saat markaları İstanbul'da, dünyaca ünlü saat uzmanlarının katılımıyla sergilendi.

Müşterilerine sunduğu finansal ürün ve hizmetlerin yanı sıra, ayrıcalıklı bir dünya sunabilmeyi de temel ilke edinen Akbank Private Banking, bu amaçla düzenlediği sıra dışı etkinliklere bir yenisini ekledi. Akbank Private Banking, Sotheby's işbirliğiyle, dünyanın en ünlü saatlerini İstanbul'a getirerek müşterileri ve saat meraklıları ile buluşturdu.

Sotheby's Cenevre'de 13 Kasım'da gerçekleştirilecek “Ünlü Saatler” müzayedesinden seçme parçalar, Akbank Private Banking'in desteği ile İstanbul'da 18 Ekim Perşembe akşamı özel bir gösterim ile sergilendi. Zaman sanatının en önemli parçaları, Üst Düzey Avrupa Saat Uzmanı Geoffroy Ader ve Avrupa Saat Departmanı Başkan Yardımcısı Thomas Perazzi eşliğinde, saat meraklılarının beğenisine sunuldu.

Sergide, Vacheron Constantin, Audemars Piguet, Cartier, IWC ve Panerai gibi çok çeşitli markalardan vintage ve modern parçalar bir araya geldi. Akbank Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Üyesi Suzan Sabancı Dinçer, Akbank Private Banking'den Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Saltık Galatalı ve Sotheby's İstanbul Ofisi Direktörü Oya Delahaye'nin katılımıyla gerçekleştirilen gösterimde Cenevre'deki müzayedede yer alacak olan eserler sergilendi. Davete, iş ve cemiyet dünyasından Feryal Gülman, Faruk Bil, Jülide Berkman, Yasemin-Dikran Masis, Sedef Baran, Pınar Kartal Timer, Ceri Benardete ve Mustafa Özkan gibi ünlü isimler katıldı.

Akbank Private Banking'den Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Saltık Galatalı, “Akbank Private Banking olarak, müşterilerimize verdiğimiz finansal desteklerin yanında, onların yaşamlarına anlam katacak etkinlikler düzenlemeye devam ediyoruz. Sotheby's ile işbirliği içinde gerçekleştirdiğimiz 'Ünlü Saatler' sergisi de, bu kapsamda yaptığımız çok özel etkinlikler arasında yerini aldı. Akbank Private Banking müşterileri için özel etkinliklerimizi farklı alanlara yayarak sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

Sotheby's İstanbul Ofisi Direktörü Oya Delahaye ise, Türkiye'nin Sotheby's etkinlik alanları arasında önemli bir yeri bulunduğuna işaret ederek, “Zamana çok özel anlamlar katan bu nadide paçaları Türkiye'de meraklılarıyla buluşturmaktan çok mutluyuz” dedi.

İstanbul'a getirilen saatler özel olarak Ader ve Perazzi tarafından seçildi

Sotheby's Cenevre'de sergilenecek ünlü saatlerden 30 tanesi İstanbul'a getirildi. Sotheby's Avrupa uzmanları Geoffroy Ader ve Thomas Perazzi'nin, Patek Philippe, Rolex, Vacheron Constantin, Audemars Piguet, Cartier, IWC ve Piaget gibi çok çeşitli prestijli markalardan seçtiği saatler arasında bulunan, Patek Philippe marka 18 ayar yüksek kaliteli altın kol saati, 1954'te üretildi. Saatin tahminen 250,000 ile 350,000 İsviçre Frangı fiyattan satılması bekleniyor.

Sergiye getirilen ünlü saatlerden birisi de Vacheron Constantin tarafından 1943'te üretilen tanınmış  bir örnek. Bu saatin piyasa satış fiyatı da tahmini olarak 130,000 ile 150,000 İsviçre Frangı arası değişiyor.

İstanbullu meraklılara sunulan Rolex de, piyasada mevcut en iyi ve en nadir ‘Submariner'lardan biri olarak kabul ediliyor. 1966'da üretilmiş orta saniye kolu bulunan paslanmaz çelik ‘Submariner'in fiyatı da 50,000 ile 80,000 İsviçre Frangı olarak tahmin ediliyor.

Patek Philippe Celestial'in de 250,000 İsviçre Frangı fiyattan satılması bekleniyor.

Dünyanın En Ünlü Saat Uzmanlarından Geoffroy Ader

Ocak 2008'den bu yana Sotheby's'de Avrupa Saatler Bölümü Başkanlığı'nı yürüten Geoffroy Ader, son 10 yıldır dünya kol saati piyasasında belirleyici bir role sahip. Ader, Sotheby's'e transfer olduktan sonra, ünlü kuruluşun Cenevre'deki birçok önemli müzayedede öne çıkmasını sağladı. Birçok ünlü parçanın yüksek değerlerde alıcı bulmasının yolunu açan Ader'in en ünlü işlerinden biri de, 1945 yılında General De Gaulle'e hediye edilen Cartier marka saatin yaklaşık 700 bin dolara satışı oldu. Bu alanda dersler de veren Adler, Paris'te International Herald Tribune ve New York'ta Bloomberg ile konferanslar düzenliyor.

Murat Tamay/Vipmag

Yorum Yaz