maritbet girişmaritbet
Şişli Etfal Hastanesi'nde korkutan yangın!

Şişli Etfal Hastanesi'nde korkutan yangın!

Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesinde çıkan yangın söndürüldü.

Hazım Bumin Kadın Hastalıkları Doğum Kliniği Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesinin giriş katında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alınarak söndürülen yangın sırasında hastanenin yoğun bakım ünitesindeki 7 hasta ile diğer servislerde tedavi gören hastalar tahliye edildi.

Tahliye edilen hastalar, çevredeki hastanelerle Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesinin diğer bölümlerine sevk edildi.

Yangın sırasında dumandan etkilenen az sayıda kişiye ise sağlık ekipleri müdahale etti.

İtfaiye ekipleri, binada duman tahliyesi ve soğutma çalışması ile yangının çıkış nedenine ilişkin araştırmasını sürüyor.

"Hastalarımızda yangından ve dumandan herhangi bir etkilenme olmamıştır"

Beyoğlu Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinden yapılan yazılı açıklamada, hastanenin Çocuk Yoğun Bakım ile Yenidoğan Yoğun Bakım üniteleri arasındaki USP-Bilgisayar destek ünitesinin bulunduğu odada usb cihazlarından kaynaklanan duman ve koku oluştuğu belirtildi.

Açıklamada, duman ve kokunun kapıdan dışarı sızması üzerine Çocuk Yoğun Bakım Ünitesinde tedavi gören 10 çocuğun tedbir amacıyla hızlı bir şekilde koridorun diğer ucundan tahliye edildiği belirtilerek, şöyle denildi:

"Hastalarımızda yangından ve dumandan herhangi bir etkilenme olmamıştır. Cihazlarda da herhangi bir etkilenme yoktur. Hastalarımız, sağlık personeli eşliğinde hızlıca binadan tahliye edilmiş ve çevre hastanelere nakilleri yapılmıştır. İtfaiyenin müdahalesiyle olay USP odasının dışında herhangi bir etki olmadan kontrol altına alınmış ve tamamen söndürülmüştür."

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Şişli Etfal Hastanesi'nde korkutan yangın!
  • 14.01.2017 10:51

Şişli Etfal Hastanesi'nde korkutan yangın!

Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesinde çıkan yangın söndürüldü. ...

Şişli Saat Kulesi'nde geçtiğimiz yıl başlayan restorasyon çalışmaları tamamlandı!
  • 09.05.2013 13:55

Şişli Saat Kulesi'nde geçtiğimiz yıl başlayan restorasyon çalışmaları tamamlandı!

II. Abdülhamit'ten günümüze kalan tek eser olan Şişli Saat Kulesi, İstanbul İl Ö ...