maritbet girişmaritbet
Şehir hastanelerinde ek sözleşmeler kısa sürede tamamlanacak

Şehir hastanelerinde ek sözleşmeler kısa sürede tamamlanacak

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, şehir hastanelerinde olağanüstü hallerde ortaya çıkabilecek maliyetlerin üstlenilmesini içeren ek sözleşmelerin kısa sürede tamamlanacağını bildirdi

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, şehir hastanelerinin finansman sorununun çözümünde son aşamaya gelindiğini, olası finansörlerin yüklenici firmalardan talep ettiği hususları içeren ek sözleşmelerin mart ayı sonuna kadar imzalanacağını söyledi.

Bakan Müezzinoğlu, Eskişehir'de yapılacak Yunus Emre Eğitim ve Araştırma Hastanesi temel atma törenine giderken hızlı trende gazetecilerin sorularını yanıtladı. Müezzinoğlu, şehir hastaneleri projesinde duraksama olmadığını, ek sözleşmelerin hızla yerine getirileceğini belirtti. Ek sözleşmelerin düzenlediği ana konunun olağanüstü hallerde ortaya çıkan maliyetlerin üstlenilmesi olduğunu kaydeden Müezzinoğlu, “Mesela, hastanenin üstüne uçak düştü. Mevzuatımız olağanüstü halleri tek tek saymış. Ama böyle bir durum yok. Finansör kuruluş bunun olmasını istiyor. Ekibimiz tek tek böyle durumları çalışarak kapsamlı bir sözleşme hazırlıyor. Mart ayı sonuna kadar bu işin biteceğini düşünüyorum” dedi.

Ek sözleşmelerin 15 kampüs ve şehir hastanesi projesini kapsadığını kaydeden Müezzinoğlu, Ankara Etlik Hastanesi ile ilgili farklı bir sorun bulunduğunu, TBMM'den geçen torba yasa ile bu sorunun da aşıldığını söyledi. Ankara Etlik Sağlık Kampüsü projesinde Danıştay, Türk Tabipler Birliği'nin açtığı davada yürütmeyi durdurma kararı vermişti. TBMM'den geçen torba yasa da sağlık projelerinde Danıştay'ın herhangi bir iptali halinde sadece iptali konu unsurun düzeltilerek projenin tamamının durmasını engelleyen bir kanun değişikliği yapıldı.

Kamuda yabancı doktora zaman var
Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, yabancı hekimlerin çalıştırılmasına yönelik konuda da özel sektörün deneyimlerinin bekleneceğini söyledi. Kamu hastanelerinde işverenin devlet olması nedeniyle olası hukuki anlaşmazlıklarda ağır sonuçlar doğabileceğini kaydeden Müezzinoğlu, “Özel sektörü bekleyeceğiz. Ne gibi sorunlar çıkıyor, hangi aksaklıklar oluyor onlara bakacağız. Sonra kamuda bir uygulama başlayacak” dedi.

Acil hizmetlerde yeni düzenleme yapılacak
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 112 acil servislerde hizmet sunumunun tam olarak tanımlanacağı yeni bir düzenleme yapılacağını açıkladı. Van'da üç yaşındanki Muharrem Taş'ın 112 acil servisinin hatası nedeniyle hayatını kaybetmesi üzerine bu konuda düzenleme çalışmalarının başlatıldığını belirten Müezzinoğlu, “112 görevlisi burada Muharrem Taş'ın ailesine ulaşamamış. Böyle bir şey söz konusu olmaz. Ulaşması gerekir. Ayrıca bu bilgiyi üst makamlara bildirmemiş. Bu da yanlış. Böyle bilgilerin üst makama iletilmesi önemli” dedi.

Mehmet Müezzinoğlu, 112 acil servislerindeki en ciddi sorunlardan birinin asılsız ihbarlarla gereksiz aramalar olduğunu belirterek, bu konuda caydırıcı cezanın yanında ekonomik ceza uygulamasının da başlayacağını söyledi. Müezzinoğlu, gereksiz arama yaptığı savcılık kararıyla tespit edilenlere yönelik olarak telefon faturalarının 3-4 katına kadar para cezası verileceğini belirtti. Müezzinoğlu, kamuoyuna açıklanan ses kayıtlarının yanlış seçim stratejilerinin kötü bir örneği olduğunu söyledi. Müezzinoğlu, yerel seçimlerde hizmet ve projenin yarışması gerektiğini söyledi.

Yunus Emre Hastanesi'nin temeli atıldı
Eskişehir'de yapılacak 600 yataklı Yunus Emre Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin temeli atıldı. Temel atma töreninde konuşan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, yakın bir zaman içerisinde bin 81 yataklı şehir hastanesinin de inşaatına başlanacağını söyledi. Bakan Müezzinoğlu, yapılan sağlık yatırımlarıyla batı ülkelerinde hangi standartlarda sağlık hizmeti varsa Türkiye'de de aynı standartlarda hizmet verildiğini söyledi. Acil sağlık hizmetlerinde ileri bir noktaya gelindiğini söyleyen Müezzinoğlu, her türlü özel ambulansların yanında uçak ambulansın da hizmete alındığını kaydetti. Yunus Emre Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni n temel atma törenine Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı da katıldı. Hastanenin 400'ü genel, 200'ü kadın doğum, çocuk olmak üzere 600 yataklı olduğu ve 108 milyon TL'ye mal olacağı kaydedildi.
Mehmet Kaya/Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye'deki hastane binalarının ortalama yaşı kaça indi?
  • 28.11.2022 17:22

Türkiye'deki hastane binalarının ortalama yaşı kaça indi?

Sağlık Bakanlığınca yapılan yeni yatırımlar ve inşa edilen şehir hastaneleri ile ...

Türkiye'nin 20'nci şehir hastanesi hizmete açılıyor
  • 26.09.2022 16:03

Türkiye'nin 20'nci şehir hastanesi hizmete açılıyor

Türkiye'nin en büyük şehir hastaneleri arasına girecek Etlik Şehir Hastanesi, 28 ...

Sağlık Bakanlığı, LG UVNano özellikli klimaların etkisini onayladı
  • 21.04.2022 11:21

Sağlık Bakanlığı, LG UVNano özellikli klimaların etkisini onayladı

UVNano teknolojili UV LG Sirius ve UV Artcool klimaların %99.99 sterilizasyon sa ...

Türkiye'nin 'aşı ve biyoteknoloji üssü' 50 bin metrekarelik alana kurulacak
  • 31.12.2021 17:32

Türkiye'nin 'aşı ve biyoteknoloji üssü' 50 bin metrekarelik alana kurulacak

Sağlık Bakanlığı öncülüğünde Ankara Esenboğa Havalimanı yakınlarında, 50 bin met ...

Adana Şehir Hastanesi'nde sona gelindi
  • 07.09.2017 13:55

Adana Şehir Hastanesi'nde sona gelindi

Her türlü konforun düşünüldüğü VIP odalarından bekleme salonlarına, ameliyathane ...