maritbet girişmaritbet
Sanayide kadın istihdamını artırmak için ilk kreş açılıyor

Sanayide kadın istihdamını artırmak için ilk kreş açılıyor

Çocuk bakımı nedeniyle istihdama katılamayan kadınların önündeki engeller kaldırılıyor

Çocuk bakımı nedeniyle istihdama katılamayan kadınların önündeki engeller kaldırılıyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın, Organize Sanayi Bölgelerinde (OSB) kreşlerin kurulması amacıyla başlattığı "Annemin İşi Benim Geleceğim" projesi kapsamında ilk kreş yarın Adıyaman'da açılacak.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Borusan Holding A.Ş. arasındaki işbirliği protokolü kapsamında Organize Sanayi Bölgelerinde (OSB) kreşlerin kurulması için hayata geçirilen "Annemin İşi Benim Geleceğim" projesiyle, 10 ildeki 10 farklı organize sanayi bölgesinde kreş gündüz ve bakım evleri kurulacak.

Daha fazla kadının istihdama katılmasının hedeflendiği projeyle, kadının iş gücüne katılımının önündeki engeller kaldırılacak ve çocuk bakımı nedeniyle istihdama katılamayan kadınlara çalışma fırsatı tanınacak.

Açılışını Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam'ın yapacağı kreşlerden ilki olan Adıyaman OSB - Borusan Neşe Fabrikası, 0-6 yaş arası çocuklara kreş ve gündüz bakımevi olarak hizmet verecek.

Yapımı ve teşrifatı Borusan Holding tarafından karşılanan Adıyaman OSB - Borusan Neşe Fabrikası Kreş binası tek katlı ve 75 çocuk kapasiteli olarak tasarlandı. Kreşin işletim giderlerini ise Adıyaman OSB yönetimi üstlenecek. Başta kadınlar olmak üzere OSB'de çalışan velilerden cüzi miktarda ücret alınacak. Ayrıca, kayıt yaptıran çocukların yaklaşık yüzde 90'ını OSB çalışanlarının çocukları oluşturulacak.

Çocukların zihinsel ve fiziksel gelişimleri sağlanacak

Projeyle, sanayide kadın istihdamı artırılacak ve okul öncesi bakım ve eğitim hizmetlerinden yararlanamayan çocukların zihinsel ve fiziksel gelişimini sağlayacak eğitim ortamı hazırlanacak. 

Çocuk bakımı nedeniyle çalışamayan kadınların hayatlarını kolaylaştırmak amacıyla inşa edilen kreşlerde, çocukların kültürel ve sanatsal faaliyetlerde bulunması için her sınıfta müzik aletlerinden oluşan bir müzik köşesi, sınıfta oynayabilecekleri kukla köşesi bulunuyor. Kültürel ve sanatsal faaliyetlerin yanı sıra doğa sevgisi ile iç içe büyümelerini sağlamak için Borusan Neşe Fabrikasının arka bahçesinde çocukların toprakla oynayabilecekleri alanlar oluşturuldu.

Öte yandan, Afyonkarahisar OSB'deki kreşin inşaatına ise devam ediliyor. Bu yıl içinde Malatya ve Balıkesir OSB'lerde kreşlerin temellerinin atılması ve yapımının tamamlanması planlanıyor. Bununla birlikte, kreş kurulacak diğer 6 il olan Şanlıurfa, Ordu-Fatsa, Karaman, Çorum, Mardin ve Diyarbakır OSB yönetimleri ile Borusan Holding arasında işbirliği anlaşmaları imzalanacak.   

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Borusan, kadınları işgücüne kreşle katacak
  • 26.07.2014 11:39

Borusan, kadınları işgücüne kreşle katacak

Kreş ve gündüz bakım evleri, OSB yönetimine devrediliyor ve ildeki taban fiyatın ...

Sanayide kadın istihdamını artırmak için ilk kreş açılıyor
  • 23.07.2014 13:27

Sanayide kadın istihdamını artırmak için ilk kreş açılıyor

Çocuk bakımı nedeniyle istihdama katılamayan kadınların önündeki engeller kaldır ...

Borusan Annemin İşi Benim Geleceğim yarışması ödülleri 14 Mayıs’ta verilecek!
  • 11.05.2013 11:11

Borusan Annemin İşi Benim Geleceğim yarışması ödülleri 14 Mayıs’ta verilecek!

Borusan’ın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Ba ...