maritbet girişmaritbet
Salih Bezci gönül borcunu okul ve cami yaptırarak ödeyecek!

Salih Bezci gönül borcunu okul ve cami yaptırarak ödeyecek!

Salih Bezci: “ülkeme gönül borcum var. Yaptığım okullar ve camilerle ve burs verdiğim öğrencilerimle bu borcu ödüyorum, ölünceye kadar da ödeyeceğim” diye konuştu

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci, “Bu ülkede eğitim gören ve bu ülkede çalışan bir vatandaş olarak tek borcum ülkeme olan gönül borcumdur. Onu da yaptığım okullar, camilerle ve öğrencilere burs vererek ödemeye çalışıyorum. Ölünceye kadar da gönül borcumu ödemeyi sürdüreceğim” dedi. 

ATO Başkanı Salih Bezci, bazı yayın organlarında Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Ali Hakkan'ın “Bezci'nin Borcu Var” başlığıyla yer alan ifadelerine ilişkin bir açıklama yaptı. Devlet üniversitesinde gündüz çalışıp gece okuyarak mimar olduğunu ve bir işadamı olarak Türkiye'de yatırımlar yaptığını anlatan Bezci, “Elbette ki bu ülkede çalışan işadamları başta olmak üzere herkesin ülkesine borcu vardır. Benim de ülkeme gönül borcum var. Bu borcumu ödemek için çaba harcıyorum. Yılda 100'e yakın mimarlık fakültesi öğrencisine şantiyelerimde staj yaptırıyor ve yetişmelerine katkı sağlıyorum. Her yıl 200 öğrenciye eğitim bursu veriyorum. Bu ülkeden kazandıklarımla 2 okul yaptırarak Milli Eğitim Bakanlığı'na bağışta bulundum. Öğrencilerimiz için spor salonu yaptırıyorum. Bir okul daha yaptırmak üzere hazırlık içindeyim. Ankara'nın çeşitli yerlerinde üç cami yaptırarak halkımızın kullanımına sundum” dedi. Gönül borcunun maddi borçlar gibi bir ödemede bitirilemeyeceğini kaydeden Bezci, “Ömrüm yettiği sürece ülkeme gönül borcumu ödeyeceğim” diye konuştu. 

Mimarlar Odası'nın üyesi olan mimarlardan aidat almasına değil inşaat projelerinden harç almasına itiraz ettiklerini kaydeden Bezci, “Biz sivil toplum örgütlerinin aidat almasına karşı değiliz. Biz İlçe belediyeleri, Büyükşehir belediyeleri ve Yapı Denetim Büroları tarafından kontrol edilen projelerin bir de Mimarlar Odası tarafından ücrete tabii olarak denetlenmesine karşıyız. Burada alınan harçlara karşıyız. Bu yetki herhangi bir bakanlığa devredilse biz ona da karşı çıkarız. “ dedi. 

“Ankara'ya değer kazandırmak da borcum”

Mania hattı tartışmaları konusuna da değinen Bezci, dünyadaki tüm şehirlerde yüksek inşaat bölgelerinin bulunduğunu belirterek, Londra, Paris, New York, Dubai ve İstanbul'un Etiler bölgesini örnek verdi. Bezci, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Tüm dünyada şehirlerde bir yanda tarihi doku korunuyorken bir yanda düşük yoğunluklu inşaat bölgesi bir diğer yanda da yüksek yoğunluklu inşaat bölgeleri oluyor. Şehrin her bölgesi kendi özelliğiyle turist çekiyor. Ankara'da aynı şekilde bir yüksek inşaat bölgesi ile bir de ekonomik ömrünü yitirmiş ancak kültür hazinesi olarak korunan ve şehre kazandırılan bölge olmalı.  Ben bir mimar olarak dolaştığım ülkelerde ve başkentlerde bunları görüyorum ve gördüklerimi ülkemde hayata geçirmenin, yaşadığım şehre, Ankara'ya ekonomik, kültürel ve sosyal değer kazandırmanın da borçlarımdan biri olduğunu düşünüyorum.” 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ankara, dünyanın ilk "ekonomi ve iklim değişikliği" temalı fuarına hazırlanıyor
  • 12.03.2022 12:04

Ankara, dünyanın ilk "ekonomi ve iklim değişikliği" temalı fuarına hazırlanıyor

ATO Başkanı Gürsel Baran, "Türkiye'nin iklim değişikliği konusundaki düzenlemele ...

ATO'dan konutta tek oranlı KDV uygulaması önerisi!
  • 24.06.2021 16:36

ATO'dan konutta tek oranlı KDV uygulaması önerisi!

ATO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Baran, yönetim kurulu üyeleriyle Hazine ...

Taksim Camisi, Ramazan ayında ibadete açılacak
  • 25.03.2021 11:38

Taksim Camisi, Ramazan ayında ibadete açılacak

Taksim'de temeli 4 yıl önce atılan ve ramazan ayı içerisinde ibadete açılması pl ...

Bodrum'daki AVM'den yapay kar sürprizi!
  • 17.12.2020 11:53

Bodrum'daki AVM'den yapay kar sürprizi!

Bodrum 'da bir alışveriş merkezinde makineyle yağdırılan suni kar, müşterilerin ...

Rize-Artvin Havalimanı'nın yüzde 80'i tamamlandı
  • 13.10.2020 09:53

Rize-Artvin Havalimanı'nın yüzde 80'i tamamlandı

Tamamlandığında Türkiye’nin deniz dolgusuna inşa edilecek 2’nci havalimanı olaca ...

Levent Barbaros Hayrettin Paşa Camisi'nde son durum!
  • 05.10.2020 15:18

Levent Barbaros Hayrettin Paşa Camisi'nde son durum!

Levent'te yapımına devam edilen Barbaros Hayrettin Paşa Camisi'nin son durumunu ...