maritbet girişmaritbet
Şafak Çak, Jennifer Lopez, Paris Hilton gibi yıldızlar için tasarladığı yataklarla dikkat çekiyor!

Şafak Çak, Jennifer Lopez, Paris Hilton gibi yıldızlar için tasarladığı yataklarla dikkat çekiyor!

İslami burjuvaziye tasarladığı sıra dışı işlerle dikkat çeken Şafak Çak, şimdi de Hollywood'un gözdesi oldu

 

Şafak Çak son dönemin en popüler tasarımcılarından. 2000'de kurduğu ofisinin müşterileri arasında bugün artık Paris Hilton, Jennifer Lopez gibi ünlü isimler de var. Hatta Çak, Jay Z ve Beyonce'nin New York'taki yeni evleri için de Osmanlı tarzında bir yatak tasarlıyor. Bir partide tanıştığı Kelly Rowland'a tasarladığı yatakla Hollywood'un kapısını aralayan Çak'ın şimdiki hayaliyse modern bir cami yapmak.
 
- Sizi 2008'de Aktüel dergisine verdiğiniz röportajla tanıdık. İslami burjuvanın uzak mekiği şeklindeki namaz odası gibi istekleri olduğunu anlatmış ve olumsuz tepkilere de maruz kalmıştınız. 
- Şirketimi 2000'de kurdum ve sekiz yıl hiçbir basın organına çıkmadım. 2008'den sonra Aktüel dergisine muhafazakar bir ailenin evini anlatarak bugüne kadar ülkemizde konuşulmaktan çekinilen bir yaşam biçimini ortaya koydum. Bu o kadar merak uyandırdı ki Aktüel'in çıktığı hafta tüm ana haber ve gazetelerde manşet olmuştum. İşte bu esnada sekiz yıl boyunca biriktirdiğim projelerimi, hatta içlerinde Giorgio Armani'nin showroom'u bile vardı, insanlarla paylaşmaya başladım. Ancak muhafazakar ailelerin evleri o kadar ilgi gördü ki ismim bir anda 'İslami burjuvanın mimarı' olarak anılmaya başladı. Birçok köşe yazarı, iyi veya kötü yazılar yazdı. Ben ise ısrarla 'Muhafazakar insanlara bu ülkede yıllarca zenci muamelesi yapıldı,' diyerek, aslında bugüne kadar gün ışığına çıkmayan yaşayış biçimlerini, 'hepimiz aynıyız' olgusunu ortaya koydum.
 
- Sohbet odalarında uzaktan kumandalı tavana çıkıp namaz odasına dönüşen hidrolik sistemler, klimalara konan gülsuyu kokuları veya 24 saat kabenin izlendiği ekranlar oldukça ilgi çekti. 
- Evet öyle ki 2009'da New York Times gazetesine bu konuyla ilgili yarım sayfa röportaj verdim. 2010'a geldiğimizde üzerime yapıştırılan yaftalardan sıkılıp, bir müddet medyada yer almadım. Gerçi bugün halen Suudi Arabistan'da bir projem devam ediyor ve en büyük hayalimden biri Türkiye'de bugüne kadar yapılmamış modern bir cami yapmak. Bunu mutlaka gerçekleştireceğim. İki farklı projem hazır. Bu cami, Türkiye'de Galata Kulesi gibi bir başyapıt olacak nitelikte. 
 
- Gelelim sizin Hollywood'a sıçrama hikayenize. İslami burjuvanın tasarımcısı olarak anılırken bir anda 'Jennifer Lopez'in yatağındaki Türk' oluverdiniz. Bu süreç nasıl gelişti? 
- 2010'un yaz aylarında St. Tropez'deki Nikki Beach Club'ta Destiny's Child'ın solisti Kelly Rowland ile tanıştım. Alçakgönüllü ve rahat biri olduğu için kısa zamanda internet ortamında yazışmaya başladık. Bir gece yatarken, kendi kendime 'Niçin Kelly'ye bir yatak tasarlamıyorum?' dedim. Hemen bir mail yazdım, ancak bir türlü kabul ettiremedim. 'Cahil cesareti,' derler ya, benimki öyle bir şey. Meğer bu tip dünya starlarına büyük markalar, sürekli böyle hediyeler tasarlayarak, reklam kampanyalarına katkıda bulunuyormuş. Ben de takıntılı bir tip olduğumdan, mail'lere ara vermeden devam ettim ve sonunda amacıma ulaştım. O kadar beğenildi ki Amerika'da Jay Z'nin mimarı, Jay Z'nin de bu yatağa bayıldığını anlattı. 
 
- Yakında Jayz Z ve Beyonce da sizin tasarladığınız yatakta mı uyuyacak? 
- New York'ta yeni bir ev yapmaya başladılar. O ev için Osmanlı temalı bir yatak tasarlıyorum.
 
PARİS'İN MASASI FUŞYA, YATAĞI ALTIN KAPLAMA
- Paris Hilton'a da hem yatak hem de 60 kişilik bir masa tasarladınız...
- Paris Hilton bir ürün tanıtımı için İstanbul'a gelmişti. Özel bir şirketin akşam yemeğinde beraber olacaktım. 60 kişilik yemeğin masasını yapmak istediğimi söyledim. Önümde 36 saat zamanım vardı. Hemen oymalı bir model belirleyip, atölyeyi imalata soktum. 30 saat sonra masa bitmişti. 16 metre uzunluğunda, dört el oyması ağaçtan, parlak fuşya rengi masa göz kamaştırıyordu. Paris Hilton mekana ilk girdiğinde şok geçirdi. Masanın ardından altın ve gümüş kaplama bir yatak siparişi de verdi. 
 
- Jennifer Lopez'le nasıl bir araya geldiniz?
- Geçen ay iş için Miami'deydim. Aynı tarihlerde Jennifer Lopez'in de konseri vardı. O konserde de Jennifer Lopez ile tanışma fırsatım oldu. Büyük starlar çok ulaşılmaz gözükseler de çok mütevazılar. Bizim Türk yıldızlardan çok daha mütevazılar. Lopez'e yatağını kasım ayında konser için geldiğinde vereceğim.
 
- Dünyanın birçok yerinde evler tasarladınız. Genelde en uçuk evler nerede oluyor? 
- Geçen yıl Bel Air bölgesinde katıldığım sosyetik bir partide, aklınıza gelebilecek herkes vardı. O bölgedeki evlerin içine harcanan paralar, dünyanın başka hiçbir yerinde harcanmıyor. Mesela partiye katıldığım evin içine 53 milyon dolar harcanmış. Misafir yatak odalarında, üç metreye üç metre yataklardan tutun aklınıza gelebilecek her lüksün kullanıldığı mega bütçeli evler. Los Angeles'taki bu modern malikanelerin Türkiye'ye de yakışır. Gaziantep'te ultra modern bir site tasarladım. Anadolu'daki üçüncü kuşak, artık yurtdışında gördüğü çağdaş yaşam biçimini kendi ilinde yaşamaya hazır.
 
KASAP FAYANSIYLA TASARIM
- Biraz da ipuçları istesem. 
- Ucuz yapı marketlerden alacağınız bir banyo dolabının üzerine kestireceğiniz bir mermer ile harikalar yaratabilirsiniz. Kasap fayansı diye bildiğiniz en ucuz seramiğin arasına ayna veya paslanmaz çelik çubuklar koyarak, muhteşem tasarımlar elde edebilirsiniz. Mutfak kapaklarınızı söküp yerine membran yeni kapaklar yaptırıp, yepyeni bir mutfağa sahip olabilirsiniz. Kısacası iyi tasarım, eşittir büyük bütçe değildir.
 
Burcu Aldinç/Sabah

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkler istedi, Amerikalılar kaptı!
  • 08.06.2015 10:30

Türkler istedi, Amerikalılar kaptı!

Miami’nin en pahalı gayrimenkulü The Setai Hotel, dünyanın en ünlü yıldızlarını ...

Jennifer Lopez'in Metropol İstanbul'daki anahtar teslim töreni!
  • 19.11.2012 17:47

Jennifer Lopez'in Metropol İstanbul'daki anahtar teslim töreni!

Konser için Türkiye'ye gelen ve İstanbul'a hayran kalan Jennifer Lopez, Metropol ...

Bir zamanlar Jennifer Lopez'in malikanesiydi!
  • 17.06.2015 12:44

Bir zamanlar Jennifer Lopez'in malikanesiydi!

Florida’daki malikanesini satan Jennifer Lopez’in evini meslektaşı aldı. Şarkıcı ...

İşte Beyonce ve Jay Z'nin 1.234 metrekarelik malikanesi!
  • 14.05.2015 09:34

İşte Beyonce ve Jay Z'nin 1.234 metrekarelik malikanesi!

Dünyaca ünlü yıldız Beyonce ile eşi Jay Z'nin 1.234 metrekarelik ma ...

Jennifer Lopez-Ben Affleck çifti Miami'de ev kiraladı!
  • 25.05.2021 17:03

Jennifer Lopez-Ben Affleck çifti Miami'de ev kiraladı!

Bir dönem 'Bennifer' olarak anılan ve 17 yıl sonra yeniden bir araya gelen Jenni ...