maritbet girişmaritbet
Recep Altepe ‘Yılın En İyi Belediye Başkanı’ seçildi

Recep Altepe ‘Yılın En İyi Belediye Başkanı’ seçildi

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa sınırlarını aşan çalışmalarından dolayı ‘KafkasDiasporasi.com’ adlı internet sitesi tarafından ‘Yılın En İyi Belediye Başkanı’ ödülü ile onurlandırıldı

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kent sınırlarını aşan başarılı proje ve çalışmalarından dolayı KafkasDiasporasi.com sitesi tarafından ‘Yılın En İyi Belediye Başkanı' ödülüne layık görüldü. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde, Kocaeli Dostluk Kulübü ve Kocaeli Kafkas Kültür Derneği'nin de işbirliğiyle, ‘KafkasDiasporasi.com' adlı internet sitesi tarafından bu yıl 7.'si düzenlenen ‘Yılın En İyileri Ödül Töreni', Kocaeli The Ness Otel'de gerçekleştirildi. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, gecede, ‘Yılın En İyi Belediye Başkanı' ödülü ile onurlandırıldı. Bursa sınırlarını aşan yatırımları ödülle taçlandırılan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ödülünü geçen yılın en iyi belediye başkanı ödülünün sahibi de olan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun elinden aldı. Mutluluğunu kelimelere döken Başkan Altepe, “Bu güzel ödülü bize layık görenlere teşekkür ediyorum. Türkiye, hızlı bir şekilde gelişiyor. Ancak ülkemizdeki kalkınma önce yerelden başlıyor. Şehirlerimiz her alanda kalkınıyor, gelişiyor. Ortak çalışmalarla şehirlerimizi daha da yaşanır hale getirmeye devam ediyoruz” dedi. 

Belediye başkanlarının belediyecilik faaliyetleri yanında önemli bir misyon daha üstlendiklerini anlatan Başkan Altepe, “Bizler, yaşadığımız kentte kültürümüze, ecdadımıza sahip çıkmalıyız. Kahraman insanların yolundan gitmek görevimizdir. O kültürleri ve bu güzel değerleri ilelebet yaşatacağız. Geçmişte bazılarının hesapları vardı, onlara göre bu millet haritadan silinecekti. Öyle sanılıyordu, olmadı. Bizler de bu ülke için emek veren Orhan Gazi'yi, Osman Gazi'yi, Şeyh Şamil'i ve Ulu Önder Atatürk'ü yaşatacağız. Bursa da bu kültürü yaşatma konusunda üzerine düşeni yapacaktır” diye konuştu. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kafkas kültürünün önemli bir değer olduğuna dikkati çekerek, “Kafkas kültürü bize bizi anlatan en önemli değerlerden… Bize atalarımızdan bir miras. Bu mirasa sahip çıkmamız gerekir. Örfümüz, adetlerimiz, geleneklerimiz, müziğimiz, folklorumuz, dilimiz ve ne varsa bu zenginlik içinde bize mirastır. Bu kültürü yaşatmalıyız. Kim dilini konuşmak yaşatmak istiyorsa bu ülkede, bu bir zenginliktir” şeklinde konuştu. Karaosmanoğlu, Kocaeli'de Çerkez dilini ve kültürünü öğrenmek isteyenler için de gereken faaliyetlerin gerçekleştirileceğini belirtti. KafkasDiasporasi.com Genel Yayın Yönetmeni Oğuz Berk ise toplum olarak uzun zamandır ihmal edilen ‘teşekkür etme' ve ‘takdir etme' gibi değerleri hatırlatmak amacıyla başlatılan ödül töreninin 7 yıldır aralıksız devam eden bir gelenek halini aldığını söyleyerek, çalışmalarında kendilerine destek verenlere teşekkür etti.

Başkan Altepe'nin ‘Yılın En İyi Belediye Başkanı' ödülünü aldığı gecede, Yalan Dünya dizisinin ‘Nurhayat' karakterine can veren ünlü oyuncusu Gupse Özay ‘Yılın Sanatçısı', gazeteci Aziz Üstel ‘Yılın Gazetecisi', AK Parti Kocaeli Milletvekili Azize Sibel Gönül ‘Yılın Siyasetçisi' ödülünün sahibi oldu. 17 yıldır Çerkez kültürüne verdiği emeklerinden dolayı Ender Şenol'a ‘Özel Ödül' ve Kafkas Vakfı Kurucusu Mehdi Nüzhet Çetinbaş'a ‘Onur Ödülü' verildi. Milli Mücadele kahramanı Albay Rüştü Kobaş'a ithaf edilen ‘Onur Ödülü'nü de merhum Rüştü Kobaş adına torunu Hüseyin Tosun Tobaş aldı. ‘Ben Tesadüf Değilim' adlı şiir kitabının yazarı ve şair Lapşıpha Hülya ‘Yılın Yazarı', eğitimci Murat Yalçın ‘Yılın İletişimcisi', Mehmet Soyupak ‘Yılın İş Adamı', Adnan Öztürk ‘Yılın Spor Adamı', Heykeltraş Nuh Açın ‘Yılın Kültür Adamı', Adana Çerkes Derneği de ‘Yılın Sivil Toplum Örgütü' ödüllerinin sahibi oldu. Geceye halk dansları gösterisi de damgasını vurdu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

LG’den buharlı çamaşır makinesi kazanma şansı!
  • 13.11.2020 10:51

LG’den buharlı çamaşır makinesi kazanma şansı!

LG, en iyisini bilen annelere çamaşır makinesinin en hijyeniğini kazanma sansı s ...

Günlük koronavirüs vaka sayısı 1.195 olarak gerçekleşti
  • 12.06.2020 20:27

Günlük koronavirüs vaka sayısı 1.195 olarak gerçekleşti

Sağlık Bakanlığı koronavirüs ile ilgili bugünkü rakamları açıkladı. ...

Buka'nın reklam yüzü Gupse Özay oldu
  • 03.04.2018 15:01

Buka'nın reklam yüzü Gupse Özay oldu

Gupse Özay ve Buka'nın Genel Müdürü Gamze Stöger, kampanyanın arka planını The B ...

Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü'ne 4 minareli cami!
  • 17.10.2017 09:51

Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü'ne 4 minareli cami!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son Bursa mitinginde yapılmasını istediği ...

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden trafiğe yeni çözüm!
  • 01.10.2017 13:45

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden trafiğe yeni çözüm!

Bursa’da trafiğin düğüm noktalarından biri olan Orhaneli kavşağı ile Acemler ara ...

Karacabey'e yapılan ulaşım yatırımı 32 milyon TL’yi aştı
  • 30.09.2017 16:29

Karacabey'e yapılan ulaşım yatırımı 32 milyon TL’yi aştı

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Karacabey’e yapılan ulaşım yatırımları ...