maritbet girişmaritbet
Recep Altepe’den Bursalılar’a sağlıklı yaşam ve spor merkezi!

Recep Altepe’den Bursalılar’a sağlıklı yaşam ve spor merkezi!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, 500 bin metrekarelik Hüdavendigar Parkı’na ücretsiz sağlıklı yaşam ve spor merkezi kurarak Türkiye’de bir ilke imza attı

7'den 70'e herkese hizmet verecek merkezin açılışını gerçekleştiren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, sporu tabana yayarak her açıdan sağlıklı bir kenti oluşturmak istediklerini söyledi.

Hüdavendigar Parkı'nın güney bölümü, sağlıklı yaşam ve spor merkezi için ayrıldı. Onlarca dönümlük alana, sağlıklı yaşam ve spor merkezi için idare binası kuruldu. İlk etapta 2 uzman eğitmen ile halka ücretsiz hizmet verecek olan merkezin kapsama alanı, 7'den 70'e spor için egzersiz, jimnastik ve spor aletleriyle donatıldı.

Başta Hüdavendigar Parkı'nın çevresi olmak üzere tüm Bursa'ya hizmet verecek yaşam merkezinin açılışını gerçekleştiren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Türkiye'de ilk kez bir belediyenin halkına sağlıklı yaşam imkanlarını sunmak ve herkesi spora yönlendirmek için böyle bir yatırıma yöneldiğini söyledi. Büyükşehir Belediyesi Sağlıklı Yaşam ve Spor Merkezi'nin üyelik sistemiyle çalışacağını ve merkeze üye olan herkesin ‘uzman eğitmenler sorumluluğunda' sağlıklı yaşam faaliyetlerine katılacağını belirten Başkan Altepe, “Merkezimiz günün belirli saatlerinde herkese açık olarak faaliyet gösterecek. Spora meyilli insanlarımıza destek olmak istiyoruz. Sağlıklı yaşam için insanları spora yönlendirmek istiyoruz. Bursalılar buraya gelip, kendi aktivitelerini uzman eğitmenler nezdinde kendileri görebilecekler” dedi. 

Başkan Altepe, ilki Hüdavendigar Parkı'nda hayata geçirilen yaşam merkezinin ‘çok yakın bir zamanda' Botanik Park, Kültürpark ve Hürriyet Tesisleri'nde de hizmete başlayacağını ifade etti. Başkan Altepe, “Bursa sağlığına koşacak ve koşuyor. Halkımızı sağlıklı yaşam için spora, yürüyüşe ve koşuya davet ediyorum” diye konuştu. 

Büyükşehir Belediyespor'a bağlı olarak faaliyet gösterecek merkezin koordinatörü Varol Çakır ise, üyelik sistemiyle çalışacaklarını ve herkesle birebir iletişim kurarak maksimum faydayı sağlayacaklarını söyledi. Faaliyetlere katılmak isteyenlerin merkeze gelerek form dolduracağını ve başvuru sahiplerinin vücut ile fiziksel uygunluk ölçümlerinin yapılacağını kaydeden Çakır, çıkan sonuçlara ve ilgi alanlarına göre bireylerin spor branşlarına yönlendirileceğini ifade etti.

Açılış konuşmalarının ardından Başkan Altepe, AK Parti 22. Dönem Milletvekili Faruk Ambarcıoğlu, Büyükşehir Belediyesi eski başkanlarından Erdem Saker, Büyükşehir bürokratları ve Büyükşehir Belediyespor yetkilileriyle tesisi hizmete açtı. Başkan Altepe, açılışın ardından vatandaşlarla birlikte jimnastik hareketleri yaptı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türk Dünyası Spor Oyunları Şöleni, Bursa'da gerçekleştirilecek
  • 24.07.2016 10:07

Türk Dünyası Spor Oyunları Şöleni, Bursa'da gerçekleştirilecek

Türkiye’de ilk kez yapılacak ‘Türk Dünyası Spor Oyunları Şöleni’ Bursa'da gerçek ...

Bursa sahilleri sağlıklı altyapıya kavuşuyor!
  • 27.03.2016 13:36

Bursa sahilleri sağlıklı altyapıya kavuşuyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Gemlik ve Mudanya sahillerini sağlıklı bir altyapıy ...

Bursa Nilüfer Sitesi'nde kentsel dönüşüm başladı!
  • 27.03.2016 10:51

Bursa Nilüfer Sitesi'nde kentsel dönüşüm başladı!

18 bin metrekare alanda 6 blok şeklinde tasarlanan dönüşüm projesinde hafriyat b ...

Muradiye Külliyesi’nde son rötuşlar yapılıyor
  • 06.12.2014 14:31

Muradiye Külliyesi’nde son rötuşlar yapılıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi, tahsisi yapılan Muradiye Külliyesi’ndeki 2500 metre ...

“Demirtaş Köprülü Kavşağı Bursa’ya nefes aldıracak”
  • 15.11.2014 14:30

“Demirtaş Köprülü Kavşağı Bursa’ya nefes aldıracak”

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Ulaşılabilir Bursa’ hedefiyle projelendi ...

Bursa'nın şehir içi ulaşımında teleferik dönemi başladı!
  • 06.11.2014 12:58

Bursa'nın şehir içi ulaşımında teleferik dönemi başladı!

Büyükşehir Belediyesi, Uludağ’ın güney yamaçlarında yer alan mahallelerin ulaşım ...