maritbet girişmaritbet
Recep Altepe ‘Bursa’nın dağ ilçelerinde istihdam sağlanacak’

Recep Altepe ‘Bursa’nın dağ ilçelerinde istihdam sağlanacak’

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe Orhaneli, Keles, Büyükorhan ve Harmancık’ta vatandaşlarla bir araya geldi

Orhaneli, Keles, Büyükorhan ve Harmancık'ta vatandaşlarla biraraya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da dağ bölgesine pozitif ayrımcılık uygulayacaklarını ve yeni istihdam alanları oluşturarak göçü tersine çevirmeyi amaçladıklarını kaydetti.

Seçimlerin ardından büyükşehir sınırlarına dahil olan tüm ilçelerde teşekkür ziyaretlerini sürdüren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'nın dağ ilçeleri Orhaneli, Keles, Büyükorhan ve Harmancık'ta da vatandaşlarla buluştu. İlk olarak Orhaneli ilçesine gelen Başkan Altepe, burada yeniden seçilen Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu ve çok sayıda vatandaş tarafından karşılandı. Belediye binası önünde toplanan vatandaşlara, seçimlerde verdikleri destekler nedeniyle teşekkür eden Başkan Altepe, daha sonra ilçeyi gezerek vatandaşlarla selamlaştı. Buradan Büyükorhan'a geçen Başkan Altepe, burada da Büyükorhan'ın yeni Belediye Başkanı Hasan Taş'ı makamında ziyaret etti. Harmancık ilçe ziyaretinde de Belediye Başkanı Mustafa Çetinkaya ve vatandaşlar tarafından karşılanan Başkan Altepe, burada da ilçeyi gezip vatandaşları selamladı.

Pozitif ayrımcılığımız devam edecek

Dağ ilçeleri ziyaretinin son durağında Keles'e gelen Başkan Altepe, ilçe girişinde coşkuyu bir kalabalık tarafından karşılandı. Keles'in yeni Belediye Başkanı Mehmet Teke ve vatandaşlarla birlikte sokak sokak gezip vatandaşları selamlayan Başkan Altepe, daha sonra belediye binası önünde vatandaşlara seslendi. Büyükşehir sınırlarına dahil olmamasına rağmen geçen 5 yıl içinde dağ ilçelerine altyapıdan hizmet binalarına, üretim tesislerinden sosyal yatırımlara kadar pek çok alanda hizmet yaptıklarını hatırlatan Başkan Altepe, “Yörük Türkmen kültürünün yaşatıldığı bu topraklar bize ecdat emaneti. Bu nedenle dağ bölgesine karşı hep pozitif ayrımcılık içinde olduk. Çünkü burada göçü engellememiz, halkımızı kendi topraklarında mutlu ve huzurlu etmemiz gerekir. Artık bu işler gönüllülüğün ötesinde bizim görevimiz haline geldi. Özel İdareler kapatıldı. Köy yollarından altyapıya, kırsal kalkınmadan sosyal donatı alanlarına kadar her şey bizim öncelikli görevimiz oldu. Kısacası artık Osmangazi'de, Nilüfer'de ne varsa Orhaneli'de, Keles'te, Harmancık'ta ve Büyükorhan'da da olacak. Vakit kaybetmeden çalışmalara başlıyoruz. Zaten nereye gölet lazım, nereye tarımsal tesis lazım hepsini belirlemiştik. Şimdi de imalatları başlatıyoruz. Tarımsal kalkınma nasıl olurmuş, herkese göstereceğiz” diye konuştu.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türk Dünyası Spor Oyunları Şöleni, Bursa'da gerçekleştirilecek
  • 24.07.2016 10:07

Türk Dünyası Spor Oyunları Şöleni, Bursa'da gerçekleştirilecek

Türkiye’de ilk kez yapılacak ‘Türk Dünyası Spor Oyunları Şöleni’ Bursa'da gerçek ...

Bursa sahilleri sağlıklı altyapıya kavuşuyor!
  • 27.03.2016 13:36

Bursa sahilleri sağlıklı altyapıya kavuşuyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Gemlik ve Mudanya sahillerini sağlıklı bir altyapıy ...

Bursa Nilüfer Sitesi'nde kentsel dönüşüm başladı!
  • 27.03.2016 10:51

Bursa Nilüfer Sitesi'nde kentsel dönüşüm başladı!

18 bin metrekare alanda 6 blok şeklinde tasarlanan dönüşüm projesinde hafriyat b ...

Muradiye Külliyesi’nde son rötuşlar yapılıyor
  • 06.12.2014 14:31

Muradiye Külliyesi’nde son rötuşlar yapılıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi, tahsisi yapılan Muradiye Külliyesi’ndeki 2500 metre ...

“Demirtaş Köprülü Kavşağı Bursa’ya nefes aldıracak”
  • 15.11.2014 14:30

“Demirtaş Köprülü Kavşağı Bursa’ya nefes aldıracak”

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Ulaşılabilir Bursa’ hedefiyle projelendi ...

Bursa'nın şehir içi ulaşımında teleferik dönemi başladı!
  • 06.11.2014 12:58

Bursa'nın şehir içi ulaşımında teleferik dönemi başladı!

Büyükşehir Belediyesi, Uludağ’ın güney yamaçlarında yer alan mahallelerin ulaşım ...