maritbet girişmaritbet
Ramazan Bayramı tatilinde 250 milyon lira harcanacak!

Ramazan Bayramı tatilinde 250 milyon lira harcanacak!

Hafta sonu başlayacak Ramazan Bayramı tatili 250 milyon TL’lik ekonomi oluşturacak

Hafta sonu başlayacak Ramazan Bayramı tatili 250 milyon TL'lik ekonomi oluşturacak.

Cumartesi gününü de değerlendirip 4 günlük tatil planı yapanlar tatil yerlerine akın edecek. Erken rezervasyonun Türkiye'de önemli bir noktaya geldiğini söyleyen Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, “Bu tatilin rezervasyonları Ocak ayında neredeyse dolmuştu. Türk insanları artık çok bilinçli. Ramazan ayı nedeniyle otellerin de fiyatları düştü. Tüketiciler de bunu değerlendirdi. Yaklaşık 500 bin kişi tatil boyunca yazlık yerlerde olacak” diye konuştu.

Yunanistan gözde

Ulusoy, bu yıl bayramda tatile çıkacak olan 500 bin kişinin içinden 100 bine yakınının yurtdışı tatilini tercih ettiklerini belirterek, şunları söyledi: “Yunanistan, İspanya ve İtalya, Türk turistlerin en gözde bölgeleri arasında. Bu ülkelerde otel fiyatları Türkiye'dekinin dörtte biri kadar. Bu yüzden de insanlar daha ucuza yurtdışında tatil yapıyor. Özellikle bu bayram Yunanistan'ı Türkler dolduracak. Dubrovnik, Lübnan, Tunus, Roma, Kavala, Rodos, Floransa, Santorini, Mikonos, Pire Adaları, Viyana, Kıbrıs, Madrid, Barcelona, Milano ve Atina en çok tercih edilen tatil destinasyonları arasında yer alıyor.”

1.5 milyon kişi kayıp

Türkiye turizminde işlerin geçen yıla göre düşük seyrettiğini anlatan Başaran Ulusoy, şöyle devam etti: “Türkiye'de yatırımcılar çok doğru işler yapıyor. Bunun karşılığını bu yıl iç turizmde aldılar ama ne yazık ki yurtdışından gelen turist sayısında ciddi azalma var. Geçen yıl ulaşılan toplam turist rakamını yakalamaya çalışıyoruz. Bunun da nedeni Suriye, Irak ve İran pazarlarının tamamen durması. Bu üç ülkeden en az 1.5-2 milyon turist kaybımız oldu. Önümüzdeki yıl bu kaybı telafi edebilecek yeni pazarlar arayacağız. Artık Türkiye'yi iyi tanıttıktan sonra gelmeyecek millet yok. Geçen yıl turizmde yüzde 12 büyüdük. Her yıl böyle büyüme yaşarsak zamanla yerli turist kalacak yer bulamaz.”

Kum ve güneşten ibaret değiliz

TÜRKİYE'nin sadece kum, güneş ve denizden ibaret bir turizm potansiyelinin olmadığına dikkat çeken Başaran Ulusoy, şunları söyledi: “Türkiye'de bu güne kadar çok az olan Cruize gemilerinde artık yer bulmak mümkün değil. Geçen yıla göre yüzde 100 artış var. 2023'te 50 milyon turist bekliyorsak, bu insanları neyle yedirip neyle besleyeceğimizi de düşünmemiz gerekiyor. Kültür turizmini de önemsemeliyiz. Her gün bir yerlerde müze açılışı oluyor. Kongre turizminde dünyada 7'nci sıradayız.

Mert Temizkan/Hürriyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ramazan Bayramı için otobüs biletleri tükendi
  • 27.04.2022 14:05

Ramazan Bayramı için otobüs biletleri tükendi

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Yönetim Kurulu Üyesi Musa Çaktır, Ramaza ...

Konut kredilerindeki indirimler girişimcilere kapı araladı
  • 16.07.2020 10:50

Konut kredilerindeki indirimler girişimcilere kapı araladı

Konut kredilerinde yapılan indirimler ile gayrimenkul sektöründe talepler ciddi ...

Bakan Kurum, denize atılan maske ve eldivenlerle ilgili konuştu
  • 12.06.2020 15:12

Bakan Kurum, denize atılan maske ve eldivenlerle ilgili konuştu

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Denizimizin, gölümüzün ve akarsumuzun i ...

Tatil dönüşü trafik yoğunluğu!
  • 09.07.2016 16:23

Tatil dönüşü trafik yoğunluğu!

Ramazan Bayramı tatilinden dönen vatandaşlar nedeniyle TEM Otoyolu Kocaeli geçiş ...

Tatilciler dönüyor, Osmangazi Köprüsü doldu taştı!
  • 08.07.2016 16:39

Tatilciler dönüyor, Osmangazi Köprüsü doldu taştı!

Bayramcılar giderken olduğu gibi dönüşte de Osmangazi Köprüsü'nü kullanıyor. Yen ...