maritbet girişmaritbet
Tatil dönüşü trafik yoğunluğu!

Tatil dönüşü trafik yoğunluğu!

Ramazan Bayramı tatilinden dönen vatandaşlar nedeniyle TEM Otoyolu Kocaeli geçişinde yoğunluk yaşanıyor.

9 günlük tatilin bitmesine bir gün gün kala İstanbul'a dönen vatandaşları taşıyan otobüsler otogar girişinde kilometrelerce kuyruk oluşturdu. Saatlerce otogar girişinde otobüs içinde bekleyen vatandaşlar çareyi yürümekte buldu. Yürümeyi tercih edenler arasında turistler de yer aldı.

Genç, yaşlı otobüsten inen vatandaşlar ellerinde valizleriyle kilometrelerce yürümeyi tercih etti.

Bu duruma vatandaşlar isyan ederken, otobüs şoförleri de her sene aynı yoğunluğun yaşanması sebebiyle konuya bir çözüm getirilmesini istedi.

TEM'DE YOĞUNLUK

RAMAZAN Bayramı tatilinden dönenler TEM Otoyolu'nun İzmit kesiminde yoğunluğa neden oldular. Bekirdere Rampası'nda araçlar yavaş ilerlemek zorunda kaldı.

Ramazan Bayramı tatilinden dönenler TEM Otoyolu'nun İzmit kesiminde 3 gündür yoğunluğa neden oluyor. TEM Otoyolu'nun İstanbul istikametinde yoğunluk yaşanırken, Gültepe ve Korutepe tünellerinde ulaşımın 2 şeride düşmesi nedeniyle Bekirdere Rampası mevkiinde ulaşım yavaş akıyor. Öğle saatlerinde trafik bir anda yoğunlaşırken, Bekirdere Rampası'nda oluşan yoğunluk nedeniyle yaklaşık 5 kilometrelik konvoyda araçlar yavaş ilerlemek zorunda kaldı. Yavaş ilerleyen trafikte bazı sürücülerin yol verme nedeniyle birbirleriyle tartıştıkları görüldü. TEM Otoyolu'nun Ankara istikametinde ise ulaşımda herhangi bir sorun yaşanmadı.

ANTALYA HAVALİMANI YOLUNDA KİLOMETRELERCE KUYRUK

Ramazan Bayramı dolayısıyla 9 günlük tatilin ardından Antalya Havalimanı'nda yoğunluk yaşanıyor.

Antalya merkez ve ilçelerindeki turizm beldelerinde tatilini geçiren yerli turistler, tatilin ardından memleketlerine dönmeye başladı. Antalya Havalimanı yolu ve iç hatlar terminalinde yoğunluk oluşturan vatandaşlar, güvenlik kontrollerinden geçiriliyor.

Yoğunluk nedeniyle havalimanı yolunda, kilometrelerce kuyruk oluştu. Sıkı kontrollerden geçirilen vatandaşlar, iç hatlar terminalinden memleketlerine gidiyor.

Antalya DHMİ Başmüdürü Osman Serdar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ramazan Bayramı tatilinin uzun olmasıyla yoğunluğun da arttığını söyledi. 

Güzel bir hafta geçirildiğini ifade eden Serdar, "Her bayramda yoğunluk olur ama bu sene biraz daha yoğun oldu. Bayram sürecinde iç hat yolcu trafiğinde yüzde 50'nin üzerinde artış oldu" dedi.

Serdar, havalimanındaki yoğunluğun kendilerini mutlu ettiğini, sıkıntı yaşayan turizm sektörünü bir nebze de olsa rahatlattığına dikkati çekti. 

Söz konusu yoğunluğun bayramdan sonra da devam etmesini dileyen Serdar, "Bu bayram yoğundu, bir günde 650 uçak iniş kalkış yaptı havalimanından" diye konuştu.

FERİBOT İSKELESİNDE UZUN ARAÇ KUYRUĞU 

Tatillerini Ege ve Akdeniz bölgelerinde geçirip İstanbul ile Trakya yönüne gitmek isteyen tatilciler, Çanakkale'deki feribot iskelesinde uzun araç kuyrukları oluşturdu. 

Polis ekipleri, araç yoğunluğu nedeniyle İskele Meydanı'na çıkan bazı cadde ve sokakları trafiğe kapattı. Ekipler, başta Demircioğlu Caddesi olmak üzere birçok bölgede önlem aldı.

Çanakkale Boğazı ile adalar arasındaki deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ AŞ, Çanakkale-Eceabat hattında 4, Çanakkale-Kilitbahir'de 3, Gelibolu-Lapseki'de 5, Gökçeada-Kabatepe ve Geyikli-Bozcaada hatlarında ise ikişer araba vapuru ve feribotla hizmet veriyor. Yoğunluktan dolayı seferler, tarifedeki saatler beklenmeden yapılıyor. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hedefimiz İstanbul ortalama yolculuk süresini 64 dakikadan 39'a düşürmek"
  • 29.01.2024 17:21

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hedefimiz İstanbul ortalama yolculuk süresini 64 dakikadan 39'a düşürmek"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Havalimanı Metrosu Kağıthane-G ...

Ramazan Bayramı için otobüs biletleri tükendi
  • 27.04.2022 14:05

Ramazan Bayramı için otobüs biletleri tükendi

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Yönetim Kurulu Üyesi Musa Çaktır, Ramaza ...

"İstanbul trafiğini rahatlatmak bizim en büyük projelerimizden biridir"
  • 09.10.2020 11:05

"İstanbul trafiğini rahatlatmak bizim en büyük projelerimizden biridir"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Ümraniye Belediyesi Zemin Altı Otoparkı ...

Korona virüs etkisi drone ile görüntülendi
  • 20.03.2020 20:09

Korona virüs etkisi drone ile görüntülendi

Dünyayı etkisi altına alan yeni tip korona virüsü (Kovid-19) İstanbulluları evle ...

İGA, İstanbul Havalimanı'nı ile ilgili güncel görseller yayınladı!
  • 05.05.2021 16:41

İGA, İstanbul Havalimanı'nı ile ilgili güncel görseller yayınladı!

İGA, İstanbul Havalimanı'nı ve ilgili servislerin görüntülendiği görselleri yayı ...