maritbet girişmaritbet
Priştine’de restore edilen Saat Kulesi açıldı

Priştine’de restore edilen Saat Kulesi açıldı

Kosova’nın başkenti Priştine’de, Avrupa Birliği (AB) ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) destekleriyle belediyenin restore ettiği Saat Kulesi'nin açılışı yapıldı.

Osmanlı döneminde inşa edilen Saat Kulesi'nin restorasyonu, yaklaşık 4 ay sürdü.

Priştine Belediye Başkanı Perparim Rama, burada yaptığı açıklamada, Saat Kulesi'nin şehrin eski bölgesinin en güzel anıtlarından biri olduğunu ifade ederek "Kültürel mirasa ve tarihimize değer veriyoruz. Bu, sadece Priştine sakinleri için değil, aynı zamanda Kosova vatandaşlarının yanı sıra kültürümüz, geleneğimiz ve tarihimiz hakkında daha fazla bilgi sahibi olan ziyaretçiler için de böyle." dedi.

UNDP Kosova Misyon Şefi Yardımcısı Niels Knudsen, anıtın rehabilitasyonuyla birlikte mimarlık bölümü öğrencilerinin de çalışmalarından yararlandıklarını söyledi.

Restorasyona katkı sağlamaktan duydukları memnuniyeti dile getiren Knudsen, "Bu anıtın restorasyonu ve yeniden canlandırılmasının yanı sıra diğer tarihi anıtların restorasyonu ve Priştine’nin geleceğinin bir parçası olmaktan dolayı şanslı hissediyoruz." diye konuştu.

Saat Kulesi'nin restorasyonuna, Priştine Belediyesi 70 bin avro ve AB 40 bin avro destekte bulunurken UNDP, projenin yönetimini üstlenmişti.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Priştine’de restore edilen Saat Kulesi açıldı
  • 04.10.2022 17:12

Priştine’de restore edilen Saat Kulesi açıldı

Kosova’nın başkenti Priştine’de, Avrupa Birliği (AB) ve Birleşmiş Milletler Kalk ...