maritbet girişmaritbet
Portatif havuzlar her mekana bir günde kuruluyor!

Portatif havuzlar her mekana bir günde kuruluyor!

Bir haftada kurulup teslim edilen portatif havuzlar çok moda. Betonarme havuzlara göre kurulum maliyetleri daha düşük, kullanımları daha avantajlı. Pazar hızla büyüyor. Öncü markalar Türkiye genelinde bayilik veriyor

Portatif havuz sektörü son dönemin en dinamik pazarlarından biri. Çok değil daha 10-15 yıl öncesine kadar lüks sayılan yüzme havuzlarına artık Türkiye'nin her kösesinde rastlamak mümkün. Çünkü artık havuz sahibi olmak sanıldığı kadar pahalı bir yatırım değil. Örneğin, zemin üstü ölçüleri 5x10 metre olan bir havuza 15 bin TL'ye sahip olmanız mümkün. Portatif havuzlar betonarme havuzlara göre önemli ölçülerde maliyet avantajı sağlıyor.

Ayrıca depreme dayanıklılar ve kesinlikle su sızdırmıyorlar. Kalıp, demir, beton ve kaplama gibi işlemlere gerek yok. Ortalama 1 haftada her şeyiyle tamamlanıp teslim edilebiliyorlar. Kurulum için sadece çelik panel ve plastik iç kaplama yeterli. Hatta 1-2 günde kurulabilen modelleri bile var. Kullanım ömürleri ise 50 yıla kadar çıkabiliyor. Doğrudan zemin üstüne konulan modelleri de var. Bunları kullanıcının kendisi bile kurabiliyor.

Türkiye'de portatif havuzlara ilginin artması, bu alanda faaliyet gösteren şirketleri de harekete geçirdi. Bu pazarda faaliyet gösteren belli başlı şirketler Türkiye genelinde bayilik sistemiyle yeni şubeler açıyorlar. İşte bu bayiliklerin yatırım şartları;

ZODİAC sıfır maliyetle bayilik veriyor

Ünlü Fransız markası Zodiac, 17 yıldır Yapı Havuz Sistemleri tarafından Türkiye pazarına sunuluyor. Şirket, 2012'de 2 bin 500 adet havuz satışı gerçekleştirmiş. 2012 cirosu ise 6 milyon TL. 2013'te yüzde 25 ciro artışı beklediklerini belirten Yapı Havuz Sistemleri Genel Müdürü Cüneyt Okande, "Türkiye pazarında müthiş bir büyüme var. Son dönemde Güneydoğu ve Doğu Anadolu'dan yoğun talep alıyoruz" diyor.

Yapı Havuz Sistemleri'nin Türkiye genelinde 18 bayisi var. Bu yılsonuna kadar Zodiac adıyla yeni mağazalar açılacak. Zodiac mağazaları için en az 70 metrekarelik bir showroom gerekiyor. Yapı Havuz Sistemleri, girişimcilere oldukça cazip koşullarda mağaza açma şansı sunuyor. Örneğin, yeni açılacak mağazanın tüm dekorasyon masrafları Yapı Havuz Sistemleri tarafından karşılanıyor. İsim hakkı bedeli alınmıyor. Tüm bunların yanı sıra teşhir edilecek demo havuz showrooma ücretsiz olarak kuruluyor.

Okande, 117 farklı model ve sınırsız ebatta portatif havuz seçenekleri olduğunu söylüyor. Bu modellerden bazıları doğrudan zemin üzerine yerleştiriliyor. Zemin üstü havuzlarının montajı çok kolay. Hatta kullanıcı kendisi bile kurabiliyor. Zemin üzeri havuzların montajı için zeminin düz terazide olması yeterli. Yani çim, ahşap veya beton olması fark etmiyor. Zemin üstü havuzlarda montaj süresi sadece bir gün. Bu ürünlerde müşterinin kendi kendine montaj yapabileceği bir montaj planı var. Gömme havuzlar çelik konstrüksiyon kullanılarak toprak içine yerleştiriliyor. Bunun için öncelikle hafriyat ve zemin hazırlığı yapılması gerekiyor. Zemin hazırlandıktan sonra havuz dört günde teslim ediliyor.

Zodiac havuzlar 10 yıllık garanti süresi ile satılıyor. Kullanım ömürleri ise 25 yıl. Zodiac havuzlarının satış fiyatı model ve ölçülere göre değişiyor. Örneğin, zemin üstü ölçüleri 5x10 metre olan bir havuzun fiyatı 15 bin TL+KDV. Zodiac mağazalarında havuz dışında havuz robotları, dezenfeksiyon malzemeleri, ısı pompaları, havuz filtreleri, havuz kapama ve örtü malzemeleri de satılıyor. Yapı Havuz Sistemlerinin faaliyetleri sadece Türkiye ile sınırlı değil. Yapı Havuz Sistemleri Türkiye'nin yanı sıra Irak, Azerbaycan, Libya, Türkmenistan, Ürdün, Kazakistan ve KKTC'nin ülke temsilciliklerini de yapıyor.

Telefon: 0212 220 75 30

E-posta: [email protected]

Web: yapihavuz.com.tr

TEKİMSAN ihracatta da iddialı

istanbul merkezli Tekimsan, 1981'den bu yana faaliyet gösteriyor. Şirket, yüzme havuzu inşa ediyor. Aynı zamanda arıtma tesisi, süs havuzu, jakuzi, aquapark ve sauna tesisleri kuruyor. Firma havuz ekipmanları da üretiyor. Üretim tesisi İstanbul Ataşehir'de bulunuyor. Şirket şu sıralar Tuzla'da yeni bir üretim tesisi kuruyor.

Firmanın Ege, Akdeniz ve İç Anadolu Bölgelerinde üç bayisi var. Satış potansiyeli olan bölgelerden gelecek bayilik taleplerini değerlendireceklerini belirten Tekimsan Üretim Müdürü Adem Yıldız, "2013'te yeni bayilikler oluşturmayı hedefliyoruz" diyor.

Firma, havuzlarını Pina markasıyla piyasaya sunuyor. Hazır havuz modellerinin yanı sıra proje bazlı çalışmalar da yapıyor. Şirket müşterilerine havuz konusunda oldukça zengin seçenekler sunuyor. Kısa sürede kurulabilen portatif havuzların yanı sıra olimpik havuzlar da inşa ediyor. Bunların yanı sıra büyük Sinpaş Bosphorus, Varyap Meridian gibi büyük konut projelerinde yüzme havuzları ve filtrasyon tesisleri de kurmuş. Tekimsan, yurtiçi satışlarının yanı sıra ihracat da yapan bir firma. Şirket, başta Avrupa ülkeleri olmak üzere 52 ülkeye ihracat vapıyor.

Telefon: 0216 471 82 55

E-posta: [email protected]

Web: tekimsan.com.tr

Kurulumu kolay, fiyatı düşük

Portatif havuzların inşaatı ve kurulumu betonarme havuzlar gibi aylarca sürmüyor. Ortalama bir haftada teslim ediliyor. Hatta birkaç gün içinde kurulabilen modelleri bile var. Portatif havuzlarda sıva ve seramik kullanılmıyor. Sadece çelik panel ve uzun ömürlü PVC liner kaplama malzemesi kullanılarak imal ediliyor. Bu özellikleri sayesinde su sızdırmıyorlar. Ayrıca kullanılan liner gözeneksiz olduğu için üzerinde bakteri üremesi azalıyor. Birçok firma, müşterilerine en az 10 yıl garanti veriyor. Bu tip havuzların kullanım ömrü 40-50 yıla kadar çıkabiliyor. Çelik panel kullanıldığı için depreme karşı daha dirençli oluyor. Portatif havuzlar tüm bu üstün özelliklerinin yanı sıra daha ekonomik olmalarıyla da ilgi görüyor. Betonarme havuzlara göre yüzde 30 daha hesaplılar. Ayrıca kimyasal kullanımında da yüzde 50 tasarruf sağlıyorlar.

MTH Alman markası

Alman menşeli MTH Sunnypool tarafından Almanya'da üretilen çelik havuz sistemleri Sermed Havuz tarafından Türkiye pazarına sunuluyor. Sermed Havuz yaklaşık dört yıldır MTH havuzlarının Türkiye'de satışını gerçekleştiriyor.

MTH her boyutta ve istenilen şekilde havuz üretebiliyor. Düşük maliyetli standart modelleri de mevcut. Bunların bazıları yuvarlak, bazıları ise oval şekillerde. Sermed Havuz, hazır projeler dışında size özel projeler üretebildiği gibi, mevcut projenize göre de hizmet veriyor. Sermed Havuz bireysel olarak havuz yaptırmak isteyenlere, müteahhitlere, tesislere, anaokulu, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerine yönelik havuzlar inşa ediyor. Havuzların montajı, modeline göre iki gün ile bir hafta arasında sürebiliyor. MTH havuzları 20 yıl kullanım ömrüne sahip. Havuzlar üretim ve işçilik hatalarına karşı 10 yıl boyunca garanti kapsamında. Portatif havuzlarda, Alman teknolojisiyle üretilmiş yüksek dayanımlı hafif çelik ve antibakteriyel tek parça liner kullanılıyor. Havuzların satış fiyatı ise model ve ölçüsüne göre değişiyor.

Telefon: 0216 652 17 44

E-posta: [email protected]

Web: sermedhavuz.com 

BIOTOP Klorsuz havuz

Cem Botanik tarafından Avusturya'dan ithal edilen Biotop yüzme havuzlarının temizliğinde, geleneksel havuzların aksine herhangi bir kimyasal kullanılmıyor. Su, tamamen biyolojik ve fiziksel filtrasyonla temizleniyor. Cem Botanik ortaklarından Cem Şirin, "Aslında doğada var olan bir sistemi kullanarak hijyen sağlıyoruz. Havuzun temizliği bakteri ve filtrelerle doğal bir şekilde yapılıyor. Biotop yüzme havuzunda yenilikçi biyo filtre ve özel olarak geliştirilen phostec ultra filtresi kullanılıyor. Ayrıca iki sirkülasyona sahip. Birincisi güçlü bir dalgıç pompa ile kavisli skimmer üzerinden günde birkaç saat çalışıyor. İkincisi ise, çok küçük bir dalgıç pompayla sürekli çalışıyor. Bu sistemler sayesinde havuz tamamen biyolojik olarak temizleniyor. Klor ya da benzeri toksit kimyasallara ihtiyaç kalmıyor" diyor.

Biotop havuzları istenilen ölçü ve biçimde hazırlanabiliyor. Ortalama bir haftada kuruluyor. Bu havuzun diğer bir özelliği de bakım masraflarından kurtarması. Biotop yüzme havuzlarında sadece üç dört yılda bir phostec filtre materyalinin değiştirilmesi yeterli. Ayrıca havuz duvarlarında tortu kalmadığı için havuz robotu kullanılmasına da gerek kalmıyor.

Telefon:0216 479 19 80

Web: cembotanic.com.tr

 

Nasıl kuruluyor?

Portatif ve prefabrik olduğu için inşaat ruhsatı gerektirmiyor. Diyelim ki bahçenize portatif bir havuz kurduracaksınız. Öncelikle konunun uzmanları uygun yeri belirliyor. Ardından o alandaki toprak kazılıyor. Hafriyat yapılan alana istenilen şekil oluşturulduktan sonra fleks ve düz paneller yerleştiriliyor. Ardından da çelik konstrüksiyon kuruluyor. Zemin durumuna göre gerekirse beton da dökülebiliyor. İç kaplama yapıldıktan sonra da havuz kullanıma hazır hale geliyor.

Telefon: 0242 228 79 59

E-posta: [email protected]

Web: prefabrikhavuz.com

 

SİSTEM HAVUZ Fas'ta aquapark kuruyor 

CS Hidrodinamik, İstanbul Kartal'daki üretim tesisinde Sistem Havuz markasıyla prefabrik havuz sistemleri üretiyor. Şirketin merkezi Antalya'da. CS Hidrodinamik ortaklarından Sonat Akdik. Türkiye genelinde yeni bayilikler vereceklerini söylüyor. Bayilik için özellikle aranan bir kriter yok. Uygun bölgelerden gelecek tüm bayilik talepleri değerlendiriliyor. Türkiye'nin her ilinde hizmet verebilecek bir altyapıya sahip olduklarını vurgulayan Akdik,"Sınırsız şekil ve ölçüde prefabrik yüzme havuzu imalat ve montajı yapıyoruz” diyor.

CS Hidrodinamik, prefabrik havuzların yanı sıra aquaparklara özel prefabrik havuzlar da kuruyor. Şirket şu sıralar Fas'taki büyük bir aquapark projesinin havuzlarını inşa ediyor. Yurtiçi ve yurtdışında buna benzer projelerde görev alan şirketin patentli prefabrik havuz modelleri de var. Modüler çelik havuz panelleri kullanılarak hazırlanan havuzların içi yüzme havuzu kaplama folyosu olarak üretilen ithal liner malzemesiyle kaplanıyor. Kaplamanın pürüzsüz yüzeyi sayesinde bakteri barınamadığını belirten Akdik, portatif havuzların avantajlı yönlerini şu şekilde sıralıyor: “Havuz temizliğinde daha az kimyasal kullanılıyor. Bu tür havuzlar yer sarsıntılarından oluşabilecek hareketleri absorbe edebiliyor. Derz temizliği ve tadilatı gibi masraflara gerek kalmıyor. Dere yatağı kum, gevşek veya sert fark etmeden her türlü zemine kurulabiliyor. Kurulum masrafları klasik beton havuzlara göre yüzde 30 daha düşük.

Telefon:0242 228 79 59

E-posta:[email protected]

Web:prefabrikhavuz.com

Ersan ÇIPLAK/PARA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Modern Palas'ta 357 bin 300 dolara! 60 ay yüzde 0,42 faizle!
  • 23.07.2013 13:25

Modern Palas'ta 357 bin 300 dolara! 60 ay yüzde 0,42 faizle!

Konut teslimlerinin yapıldığı Bomonti Modern Palas projesinde "60 ay yüzde 0,42 ...

Portatif havuzlar her mekana bir günde kuruluyor!
  • 08.07.2013 16:51

Portatif havuzlar her mekana bir günde kuruluyor!

Bir haftada kurulup teslim edilen portatif havuzlar çok moda. Betonarme havuzlar ...